9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2015

9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50

9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50 Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9.Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları 1. Ünite Cevaplar sayfa 50 nı lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı


9. Sınıf Biryay yayınları tarih Kitabı Sayfa 50 Cevapları

9. Sınıf Biryay yayınları Tarih Ders Kitabında Ünite değerlendirme sorularının cevapları kitabın arkadasında var ama Klasi soruların cevapları bulunmamktadır bu sebeple 9. Sınıf Biryay yayınları tarih Kitabı Sayfa 50 Cevaplarınıda eklemeye karar verdik. Şimdilik sadec ilk üniteyi burada veriyor ve Sizleri diğer içeriklerimizi takip etmeye devam ediyoruz. 
A. Boşluk Doldurma
1. filoloji
2. Sümerler, Mısırlılar
3. dönemin koşulları
4. yazılı kaynaklar
5. hikâyeci tarih
6. öğretici (faydacı) tarih

B. Doğru Yanlış
Y,
D,
D,
D,
D,
Y

C. Eşleştirme
(1) Eski ırkların incelenmesi
(2) Eski paraların incelenmesi
(3) Olayların tarih sırasına konması
(4) Kitabelerin okunması
(5) Toprak ve su altında kalan eserlerin ortaya çıkarılması

Ç. Çoktan Seçmeli
1. D
2. B
3. B
4. D
5. D
6. C
7. E

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1-Tarih biliminin özelliklerini göz önünde bulundurarak okulunuzun tarihçesini hazırlayınız.
CEVAP: Burada yapmamız gereken Okulumuzun tarihini araştırmaktır. Bu sebeple bununla ilgili bilgiyi herkes kendi okuluna göre dolduracaktır. Bilgilere de okulun web sitesinden ya da okuldan hiç olmazsa Milli eiğitim müdürlüğünden alabilirsiniz.
2-Tarih biliminin amaç ve yararlarını acıklayınız.
CEVAP: Tarih Biliminin amacı geçmişi aydınlatmaktır. Geçmişte meydana gelen olayları değerlendirmek ve gelecek nesillere bu olaylardan ders çıkarmalarını sağlamaktır. 
3- Tarihi olayların değerlendirilmesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Cevap: Tarafsız olmak. Olayları zamanın şartlarına göre değerlendirmek, Belgelere dayandırmak, Olayın geçtiği yerin şartlarını blmek olarak sıralanabilir.
4-Takvimler nasıl ortaya cıkmıştır? Türklerin kullandığı takvimleri yazınız.
CEVAP: Takvimler insanların ihtiyaçlarından dolayı ortaya çıkmıştır. Türkler tarih boyunca 12 hayvanlı Türk takvimi, Hicri takvim, Celali Takvim, Rumi Takvim, Miladi takvim

CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ






































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....