9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2015

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158nı Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158nı lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154-155-156-157-158
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 154
SORU: Farklı kültür ve medeniyetlerin birbiriyle ilişki kurmasında etkili olan faktörler neler olabilir?
CEVAP: Farklı Kültürlerin birbirleri ile ilişki kurmasında etkili olan faktörleri yahyagungor.net sitesi olarak şu şekilde sayabiliriz. Savaşlar, Göçler ve Ticaret. 


SORU: İslamiyet öncesi Türklerin sosyal ve kültürel hayatı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

CEVAP: İslam Öncesi Türkler Göçebe yaşam sürmektedirler.


SORU: Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?

Gök Tanrı: Orta Asya Türk devletlerinde İnanınlan Din ve tanrısı

Gaza:   İslamiyeti korumak veya yaymak maksadıyla gayrimüslümlere karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi, ele geçirilen mallara ganimet denir.
Cihat: Din uğrunda mal ve can ile yapılan savaş ve çabalar.
İhşid :Ferganada Hükümdarlara verilen isim ve Mısırda kurulmuş bir devlete verilen isim.
Fütuhat : Fetih ve Fetihler.
İlteber :Orta Asya Türk devletlerinde vali ve komutan

“Bizim dinimiz için herkesin elinde bir değer ölçüsü vardır. Bu değer ölçüsü ile herhangi bir şeyin bu dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi şey ki akla, mantığa, toplum çıkarına uygundur; biliniz ki o, bizim dinimize de uygundur. Bir şey akıl ve mantığa, milletin çıkarına, İslam’ın çıkarına uygunsa kimseye sormayın, o şey dinîdir. Eğer bizim dinimiz akıl ve mantıkla uyuşan bir din olmasaydı en mükemmel din olmazdı. En son din olmazdı.”
SORU: Mustafa Kemal Atatürk bu sözleriyle İslam dininin hangi özelliklerini vurgulamaktadır?
CEVAP: En Son ve mükemmel din oluşunu ve Akla ve mantıpa uygun oluşunu vurgulamaktadır. 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 155
SORU: Yukarıda verilen bilgilere göre Türklerin İslam dinini benimsemesinde sizce hangi neden daha önemli rol oynamış olabilir?
CEVAP: Sizce değinie göre herkes yukarıdakilerden birisini seçmelidir. Burada öenmli olan Seçtiği maddeyi neden olduğu ile birlikte açıklayabilmektedir.
SORU: İtil Bulgarları ilteberi Almış Han’ın, Abbasi halifesinden din adamı istemesinin nedenleri neler olabilir?
CEVAP: İslam dinini öğrenmek istemeleri dolayısıyladır. 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 156
SORU:  Türklerin Müslüman olması İslam dünyasını nasıl ve ne şekilde etkilemiştir?
CEVAP: Türklerkısa sürede islam Dünyasıın lideri konumuna gelmişler ve Avrupayaislamı götürmüşlerdir. OSmanlı devleti, Selçuklu devleti gibi devletler Kurarak Dünya siyasetine yön vermişlerdir.
SORU: İslam dini, Türk toplum yapısında ne gibi değişiklikler meydana getirmiştir?

CEVAP: Yerleşik hayata geçme işlemi hzlanmış ve ŞER'İ vegiler alınmaya başlanmıştır. 

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 157
SORU: Tolunoğulları zamanında yapılan çalışmaların Türk-İslam tarihindeki yeri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP: Tolonoğulları Mısırda kurulan ilk Türk devleti olduğu için Mısırda Türklere ait ilk izler ve örnekler Tolunoğullarında görülür. 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 158
SORU: Mısır’a vali olarak gönderilen Türk komutanların kısa sürede başarılı olmalarının ve devlet kurmalarının Türk tarihindeki önemi nedir?
CEVAP: Bu komutanlar Mısır’da ki ilk Türk-İslam devletlerini kurmuş, böylece Mısır’da 1000 yıl sürecek olan Türk hakimiyeti başlamıştır. İlk defa bu komutanlar döneminde Hicaz (kutsal topraklar) Türklerin koruyuculuğu altına girmiştir.
SORU: Mısır’da kurulan Türk-İslam Devletlerinin kısa sürede yıkılmasının sebepleri olarak neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP: Tolunoğulları ve Akşidler Devleti’nin kısa sürede yıkılmasının sebebi yönetenlerin Türk, yönetilenlerin Arap olmasıdır.
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 158


CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ







































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....