DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!
Çocuklarının iyiliği için ödev yapan anne ve babaların, istemeden de olsa öğrencilerin asıl başarısını etkilediği belirtildi.
OKUL DERS ÖDEVLERİ
Çocuklarının iyiliği için ödev yapan anne ve babaların, istemeden de olsa öğrencilerin asıl başarısını etkilediği belirtildi.
İlköğretimde uygulanan ev ödevlerinin, öğrencilerden çok veliler yaptığı için tam anlamıyla amacına ulaşamadığı bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, performans ödevlerinin yani ev ödevlerinin 2005 yılında yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi temel alan “Yeni Müfredat Programı” kapsamında ilköğretim okullarında uygulanmaya başlandığını belirtti. Bu ödevlerin temel amacının öğrencilerin bilgi ve becerilerini gerçek yaşamlarında da kullanmalarını sağlamak olduğunun altını çizen Kutlu, “Böylece eğitim sistemimizin en zayıf yönü olarak yıllardır vurgulanan öğrenilenlerin kullanılmaması veya sadece ezberlenmesi sorununun ortadan kaldırılması hedeflendi” dedi.
Kutlu, performans ödevlerinin derste işlenen konuların tekrarının yapılması, öğrencilerde bağımsız düşünme ve çalışma, karar verme, yaratıcı düşünme, araştırma ve inceleme becerisi ile problem çözme yeteneğini de geliştirmeyi amaçladığını ifade etti. Performans ödevlerinde hedeflenen noktaya gelinememesinde ödevlerin öğrenci düzeyinin üstünde olmasının yanı sıra toplumun geleneksel özelliklerinden biri olan aşırı koruyucu aile yapısının da etkili olduğunu söyleyen Kutlu, onların ödevlerinin tamamını veya büyük bölümünü yapmalarının kısa vadede sorunları çözmüş gibi görünse de uzun vadede çocukların gelişmelerine engel olduğunu anlattı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder