SOSYAL KULÜPLER - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 28, 2013

SOSYAL KULÜPLER

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
SOSYAL KULÜPLERLE İLGİLİ GENEL DOSYALAR
1 - Bilim - Fen ve Teknoloji Kulübü
2 - Bilinçli Tüketici Kulübü
3 - Çevre Koruma Kulübü
4 - Çocuk Hakları Kulübü
5 - Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü
6 - Denizcilik Kulübü
7 - Engellilerle Dayanışma Kulübü
8 - Fotoğrafçılık Kulübü
9 - Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü
10 - Havacılık Kulübü
11 - Halk Oyunları Kulübü
12 - Hayvanları Koruma Kulübü
13 - İzcilik Kulübü
14 - Kültür ve Edebiyat Kulübü
15 - Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Okul Müzesi Kulübü
16 - Kütüphanecilik Kulübü
17 - Kooperatifçilik Kulübü
18 - Meslek Tanıtma Kulübü
19 - Müzik Kulübü
20 - Resim Kulübü
21 - Sağlık, Temizlik, Beslenme ve Yeşilay Kulübü
22 - Satranç Kulübü
23 - Sivil Savunma Kulübü
24 - Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Çocuk Esirgeme, Kızılay vb. Kulüpler
25 - Spor Kulübü
26 - Tiyatro Kulübü
27 - Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübü
28 - Yazı ve İletişim Kulübü
29 - Yeşili Koruma Kulübü
30- Demokrasi insan Haklari ve Yurttaslik Kulubu

Sosyal Kulüplerin Amaçları ve Çalışma Alanları
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Atatürkçü düşünce sistemi kavratmak. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının Türk milleti için önemini bahsetmek

Bilim Fen ve Matematik
Öğrencilerin korkulu rüyası olan Fen ve matematik derslerini bu anlayıştan uzaklaştıracak çalışmalar yapacak bu derslerin sevilmesini sağlamalı.

Çevreyi Koruma ve Güzelleştirme Kulübü
Çevreyi korumayı ve çevre bilincini öğrencilere aşılamak. Okulda çevremizi korumayı , temiz tutmayı kavratmak. Geri dönüşümün önemini ve geleceğimiz içi gerekliliğini kavratmak. Geri dönüşebilen maddelerin farkına varmalarını sağlamak.

Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü
Öğrencilerin gezi-gözlem yoluyla çevrelerini tanımalarını , sosyalleşmelerini ve etrafındaki unsurlar hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktayız. Çeşitli yönlere ve alanlara yapılacak geziler ile ortamların önemini kavratmak.

İzcilik Kulübü
Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda , Türkiye İzcileri Yönetmenliği , İzci Andı ve Töresi ışığında , İzcilik Çalışmasına katılan gençlerin , iyi karakterli , toplum içinde yapıcı ruha sahip , saygılı ve disiplinli , dürüst , başkalarını düşünen , sorumluluk almayı seven , kendine güvenen , yapıcı vb. özellikleri kazandırmak ve bunun için katkıda bulunmak

Kızılay ve Yeşilay Kulübü
Kızılay ve Yeşilay konulu yazıların panoda sergilenmesi, sigara ve alkolün zararları ve başetme yollarının aranması, okul önlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar. Velilerle işbirliği içerisinde olma.

Kültür, Edebiyat Yayın ve İletişim Kulübü
Türk Edebiyatının önemli şahsiyetlerinin, eserlerini tanıtmak, dünya edebiyatını, önemli günlerde ve haftalarla ilgili çalışmalar yapmak, duvar panosunda şiir, öykü, biyografi, çalışmalarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılması ve çeşitli yarışma ve etkinliklere katılmak

Kütüphanecilik Kulübü
Okul kütüphanesinin tertip ve düzenini sağlamak; öğrencilere ihtiyaç duydukları bilgi kaynaklarını sunmak, okuma zevki ve sevgisini aşılamak, öğrencileri Türk dili ve edebiyatı konusunda yeterli hale getirmek, dünya edebiyatının önemli ve değerli eserleriyle öğrencileri buluşturmak, öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerli kılacak bir ortam oluşturmak gibi hedeflere yönelik çalışmalar yapmaktır.

Müzik ve Folklor Kulübü
Müzikin kaliteli ve bilimsel olarak algılanmasına doğru kulak gelişiminin sağlanmasına sanatın, kültürün farkındalığının sağlanmasına yardımcı olmak Milli folklor kültürünün tanıtılmasına yardımcı olur.

Özgür Yazılım Kulübü
Öğrencilerin yazılım geliştirme becerilerini ve bakış açılarını arttırmak. Özgür yazılımların gelişmesine destek olmak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Satranç Kulübü
Öğrencilerin derslere odaklanmaları, düşünerek hareket etmelerini, neden-sonuç ilişkisi kurmaları vb. sağlamak için satranç oynamayı öğretmek, geliştirmek bunun sonucu olarakta vakitlerini yararlı bir etkinlikle geçirerek bir ortam sunmaktır.

Sinema ve Fotoğrafcılık Kulübü
Öğrencilerin sanatsal etkinliklere olan ilgilerini arttırmak ve bu bağlamda sinema ve fotoğrafçılık alanında yeteneklerini geliştirmek amacıyla oluşturulan bir kulüptür. Bir kısım sinema ve fotoğrafçılık ile ilgili bilgiler öğretilecek olup, bu çerçevede bir takım etkinlikler düzenlenecektir.

Sivil Savunma Kulübü
Öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri doğal afetlere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapmak amacı güden bir kulüptür.Deprem, yangın, sel vb. afetlerde panik yapamdan, sakin kalarak gerekli hareketleri nasıl yapılması konusunda bilgilendirme yapılır.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü
Kulübümüzde öğrencilere yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini aşılamak amacıyla düzenlenen tüm etkinlikleri öğrencilerimiz tarafından organize edilmektedir. Yardıma ihtiyacı olan tüm kişi ve kurumlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle öğrenciler çevrelerine daha duyarlı bireyler olacaklardır.

Spor Kulübü
Sporu gençlere sevdirmek. Yaşam boyu sporun faydalarını ekip çalışmasını kavratmak , disiplinli ve sürekli çalışmaların etkilerini kavratmak

Teknoloji ve Web Tasarım Kulübü
Öğrencilere teknolojilerdeki gelişmeleri anlatmak, teknoloji hakkında bilgi vermek, web tasarımı programcılarını tanıtmak , web sitesi yapmayı öğretmek, başta kulübün web sitesini yapmak ve serbest web siteleri yaparak, beceri kazandırmak.

Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü
Trafik güvenliğinin sağlanması için, okul çapında neler yapabiliriz? İlk yardım nasıl yapılabilir?

Zekâ Oyunları Kulübü
Pratik zeka ve kurgusal düşünme yeteneğini geliştirmeye yönelik puzzle ve scrabble oyunlarını içerir. Bilmeyen öğrencilere oyun kuralları öğretilir, okulda ödüllü scrabble turnuvası düzenlenir.