YAZILI SORULARI
4. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
Yazılı Sınav Soruları Eğitim ve öğretimin en önemli basamaklarından birisi yapılan eğitimin değerlendirilmesidir. Yazılı sınavlar değerlendirmenin en önemli basamaklarından biridir. Yazılı sınavların hazırlanmasından yazılının okunmasına kadar birçok basamakları vardır. Öğretmenlere faydalı olur düşüncesi ile yazılı sınavlarda dikkat edilmesi gereken genel kurallara değinmek istiyorum.
5. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
6. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
7. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
8. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
9. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
10. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
11. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
12. Sınıf Yazılı Sınav Soruları
BEP YAZILILARI
ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI
TÜRKÇE YAZILI SORULARI
EDEBİYAT YAZILI SORULARI
MATEMATİK YAZILI SORULARI
HAYAT BİLGİSİ YAZILI SORULARI
SOSYAL BİLGİLER YAZILI SORULARI
FEN VE TEKNOLOJİ YAZILI SORULARI
İNGİLİZCE YAZILI SORULARI
TRAFİK DERSİ YAZILI SORULARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YAZILI SORULARI
İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK YAZILI SORULARI
Demokrasi Dersi Yazılı Soruları
YAZILININ HAZIRLANMASI
Bir yazılının hazırlanabilmesi için yeterince konunun işlenmiş olması gerekir. Sınavın selameti için A ve B grupları şeklinde hazırlanmalıdır. Gruplara ayırırken soruların paralel olmasına dikkat edilmelidir. Soru sayısının 6 ile 8 arasında olması tavsiye edilir. Boşluk doldurma, doğru yanlış, çoktan seçmeli ve tanım soruları öğrencilerin sevdikleri soru çeşitleridir. İmtihanın bir ders saati içinde bitirilmesi planlanmalıdır. Soruların şekillerle desteklenmesi soruların anlaşılırlığını artıracaktır. Her sorunun puanı sorunun başına yazılmalıdır. Soruların zorluk dereceleri ayarlanırken sınavın toplam puanının %50’sinin herkesin çözebileceği tipte sorulara, %30’unun orta seviyeli sorulara ve %20’sinin seviyeli sorulara ayrılması tavsiye edilir. Mümkünse soru kâğıdında sorular aralıklı yazılmalı ya da kâğıt iki sütuna ayrılarak soruların karşısında çözüm yeri ayrılmalıdır. Yazılıya ait ayrıntılı bir cevap anahtarı hazırlanmalıdır. Cevap anahtarı, çözümün aşamalarına göre basamak basamak puanlandırılmalıdır. Yazılıdan sonra cevap anahtarı asılmalıdır.
YAZILININ YAPILMASI
Yazılıyı sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmak için çok farklı yöntemler kullanılabilir. Fakat genel kural olarak; öğrenci sıralarının arası açılmalı, yazılısı yapılacak dersin kitap ve defterleri toplanmalı, mümkünse bütün sınıflar aynı anda sınava alınmalı, imtihan esnasında sürekli dolaşılmamalı ve oturulmamalı, iyi öğrenciler yan yana ve arka arkaya oturtulmalı, soru sorulmasına izin verilmemeli(tabi eğer hazırladığınız soruların anlaşılırlığına ve doğruluğuna güveniyorsanız), sınavı bitiren öğrenci dışarı gönderilmelidir.
YAZILININ OKUNMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
• Cevap anahtarı sınavdan hemen sonra ilan edilmeli,
• Sınav kâğıtları sınavdan sonra bir hafta içerisinde okunmalı,
• Sınav kâğıtları soru soru okunmalı,
• Sınav kâğıtları değerlendirildikten sonra öğrencilere gösterilmeli,
• Sınav sonuçlarının analizi yapılmalı,
• Sınav sonuçları grafiklerle gösterilmeli,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder