9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2015

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123nı Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123nı lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı


9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları  Cevapları Sayfa 119-120-121-122-123

9. Sınıf Biryay yayınları tarih kitabı cevapları sayfa 119
SORU: İslamiyet öncesi Arap Yarımadası’nda Araplardan başka milletler yaşamadığı hâlde siyasi ve dinî birliğin olmamasının nedenlerinin neler olabileceğini araştırınız.
CEVAP: Kabilecilik anlayışından kaynaklanmaktadır. 

SORU: İslamiyetin doğduğu sırada dünyada hangi büyük devletler bulunduğunu araştırınız.
CEVAP: Bizans, Köktürkler, Sasaniler, Avrupa devletler, 

SORU: Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?
Aforoz: Hristiyanlıkta dinden çıkarma
Cahiliye: İslam öncesi Arap yarım adasında yaşanan döneme denir.
Endülüjans:
Gök Tanrı: Orta asya türk devletlerinde inanılan din
Putperestlik: puta tapıcılık
Skolastik
Ukaz : Panayır.
Zerdüştlük :
9. Sınıf Biryay yayınları tarih kitabı cevapları sayfa 120 
SORU: Dünya’nın ve Arap Yarımadası’nın içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve kültürel durum hakkında çıkarımlarınız nelerdir? Açıklayınız.
BÜYÜTMEK İÇİN RESME TIKLAYIN
9. sınıf tarih dersi biryay yayınlar kitap cevapları sayfa 119

9. Sınıf Biryay yayınları tarih kitabı cevapları sayfa 121 
SORU: İslamiyetten önce Araplar ve Türkler karşılıklı olarak hangi ürünleri alıp satmış olabilirler?
CEVAP: Orta Asya Türklerinde genel olarak Hayvancılıkla uğraşıldığı için Tarım ürünleri satmış olabilirler. Birde İpek yolu Üzirende kurulan Türk devletleri Çinden gelen malları Araplara satmış olabilirler. Araplar ise Türklere Tarım ürünleri möesela Hurma satmış olabilir.

9. Sınıf Biryay yayınları tarih kitabı cevapları sayfa 122 
SORU: Hz. Ömer’in anlattıklarından hareketle İslamiyet öncesi Arapların yaşayışı ve dinî inanışlarıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP: Hz. Ömerin anlattıklarında çıkarımlar yapacak olursak Araplarda puta tapıcılığın olduğunu kız çocuklarının toplumsal hayatta hiç bir değeririnin olmadığını görürürüz.

9. Sınıf Biryay yayınları tarih kitabı cevapları sayfa 123 
SORU: Arabistan’ın İslamiyet öncesi sosyal yapısı hakkında neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP: Araplar Şeirde yaşayanlara MEDENİ, Çöllerde yaşayanlara BEDEVİ demektedirler. Arabistanın koşullarının insanlar arası ilişkileri kısıtlamasından dolayı kabilecilik anlayışı yayınlamıştır. Ticaretle uğraşan arapların panayırları son derece meşhurdur. Bu panayırlar sayesinde insanlar alış verişleri yapmaktadırlar. Kız çocuklarının toplumda değeri bulunmamaktadır. 
SORU: İslamiyetten önce Arabistan Yarımadası’nda halkın geçim kaynakları arasında neler yer almaktadır?
CEVAP: Tarım, Hayvancılık ve Ticaret ie geçindikleri bilinmektedir.


CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ







































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....