9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 31, 2015

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169nı Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169 sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166-167-168-169nı lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166
SORU: Büyük Selçukluların Anadolu’ya akınlar yapmasının nedeni ne olabilir? Araştırınız. 
CEVAP:Bu akınların sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.
1-Anadolu’da güçlü bir devletin bulunmayışı.
2- Bulundukları bölgede güçlü devletlerin olması. (Selçukluların ilk dönemlerinde Karahanlı ve Gazneli baskısı.)
3- Doğudan gelen ve sayıları her geçen gün artan Oğuzlara yurt arayışı.
4- Anadolu’nun ikliminin yerşekillerinin ve bitki örtüsünün uygun oluşu.
5- Gaza düşüncesi.
Tabiki bunların içinde en önemlisi yurt arayışıdır. 
SORU: Oğuzların birçok Türk devletinin kuruluşunda etkili olması nasıl açıklanabilir?
CEVAP:Oğuzların Teşkilatçılık özelliklerinin çok üst süzey olması ile açıklayabiliriz. 
SORU: Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?
CEVAP:
Akın: Türklerde Düşman topraklarına tedirgin etme, yıldırma, çapul vb. amaçlarla toplu olarak yapılan baskın.
Fetih: Bir ülkeyi, şehri veya kaleyi ele geçirme İslam adına. 
Hanedan: Hükümranlık haklarına sahip ailelere verilen isimdir. Handen ailesi şeklinde ullanımı yaygındır. 
Hutbe: İslâm ülkelerinde, devletin bağımsızlığı belirtisi olarak, cuma ve bayram namazlarından önce okunan dua ve verilen öğütler.
Melik: Türk islam devletlerinde Sultanın oğluna verilen isimdir. 
 Subaşı: Ordu komutanı.
24 Oğuz boyunun yer aldığı aşağıdaki şemayı inceleyiniz. Bu şemada yer alan boyların adları günümüzde birçok yerleşim yerinin adı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu boyların adlarının yerleşim yeri adı olarak verilmesinin nedeni sizce ne olabilir?
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 166
CEVAP: Çünkü Anadolunun her yerine bu boylar göçmüşler ve fethettikleri yerlere kendi adlarını vermişlerdir.
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 167
SORU: Tuğrul Bey’in kendi adına para bastırıp hutbe okutması sizce hangi anlama gelmektedir?
CEVAP:Kendi devletini kurduğunun ve bağımsız olduğunun göstergesi olabilir.
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 168
SORU: Aşağıdaki haritayı inceleyerek Büyük Selçuklu Devleti’nin sınırlarının nerelere kadar genişlediğini söyleyiniz. 
CEVAP:Anadolu ve hindistana kadar genişlemiştir. Hazar denizine ulaşmıştır. 
SORU: Büyük Selçukluların kurulduğu bölgede bugün hangi devletler hüküm sürmektedir?
CEVAP:Türkiye, Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, İran, Irak, Kuveyt, Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail, Filistin, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 168
SORU: Tuğrul ve Çağrı Beylerin fetih politikalarını Anadolu toprakları üzerine yoğunlaştırmalarının sebepleri sizce neler olabilir?
CEVAP: Anadolu’da güçlü bir devletin bulunmayışı.
– Bulundukları bölgede güçlü devletlerin olması.
– Doğudan gelen ve sayıları her geçen gün artan Oğuzlara yurt arayışı.
– Anadolu’nun ikliminin yerşekillerinin ve bitki örtüsünün uygun oluşu.
– Gaza düşüncesi.
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 169
SORU: Halifenin siyasi yetkilerini Tuğrul Bey’e vermesinin önemi ne olabilir?
CEVAP: İslam dünyasının Siyasi  liderinin Selçukluar olduğunu gösterir. 
9. Sınıf Tarih dersi Biryay Kitap Cevapları sayfa 169
SORU: Yukarıda verilen devletlerden hangileri Büyük Selçuklularla aynı dönemde varlığını sürdürmüştür? Bu devletlerin kuruluş ve yıkılışlarını tarih şeridi üzerinde gösteriniz.
CEVAP:
İhşidler : 935- 969
Tolonuğulları : 868- 935
Gazneli : 963-1183
Karahanlılar: 840-1212
Bizans İmp.: 395-1453
Memluklular: 1250- 1517


CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ








































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....