9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2015

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevapları

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevapları

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevaplarını Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları 111-112-113-114-115 Cevapları

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 111 Cevapları

SORU:Türklerin geniş bir coğrafyaya yayılmalarının nedenleri nelerdir? Bu hangi sonuçları beraberinde getirmiş olabilir?

CEVAP:
a) Yaşam şekli ve ekonomi: Hayvancılıkla uğraşmamız ve göçebe yaşamamız farklı alanlara göç etmemize sebep olmuştur.
b) Anavatanın ihtiyaçları karşılamaması: Artan nüfus, değişen iklim ve salgın hastalıklar göçe etmemize sebep olmuştur.
c) Bağımsız yaşama arzusu: Anavatanda yaşanan gelimeler sonucu Türkler esir yaşamaktansa göç etmeyi tercih etmişlerdir.
d) Cihan Hakimiyeti Mefkuresi: Diğer devlet ve milletleri egemenlik altına alma fikri.
Bu hangi sonuçları beraberinde getirmiş olabilir?
a) Türk toplulukları başkalaşmıştır.
b) Din değiştiren Türk topluluklarından hristiyan olanlar benliklerini kaybetmiştir.
c) Türk kültürü dünyaya yayılmıştır.

Soru:Avrupa’da kurulan Türk devletlerinin benliklerini kısa sürede kaybetmelerinin sebepleri neler olabilir?

CEVAP:a) Hristiyan olmaları.
b) Dağınık boylar halinde yaşamaları.
c) Savaşlarda yaşanan insan kaybı ve anayurttan sürekli göçlerle beslenmemeleri.

Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?
Deşt-i Kıpçak: Kıpçak Bozkırı anlamına gelir. Kafkas Dağları’nın kuzeyinde, Dinyester ile İrtiş ırmakları arasındaki bölgenin tarihsel adı.
 Germenler: Alman, Avusturya ve Hollanda’nın ana unsuru olan millet.
Hazar Barış Çağı: Hazarlar, güçlü ordularıyla 7. ve 9. yüzyıllar arasında bulundukları bölgede huzuru ve ulaşım güvenliğini sağladılar. Bu döneme “Hazar Barış Çağı” denir.
Manas Destanı: Hala yazılmaya devam eden dünyanın en uzun destanı
Yabgu: Kağan soyundan gelen kağandan sonra en üst yetkili.

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 111 Cevapları
9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 112 Cevapları

Soru:Türklerin büyük bir kısmının Karadeniz’in kuzeyine yerleşmelerinin sebepleri neler olabilir? Bugün bu yerlerde hangi Türk devletleri vardır?

CEVAP:İkliminin, yerşekillerinin, bitki örtüsünün müsait oluşu, sulak oluşu, o dönemlerde bölgede Türklerden daha güçlü bir devletin bulunmayışı sebebiyle Türklerin büyük bir kısmının Karadeniz’in kuzeyine yerleşmişlerdir. Bugün Karadeniz’in kuzeyinde bağımsız bir Türk Devleti yoktur. Haritanın genelinde ise Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Türkmenistan önemli TÜRK devletleridir.

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 112 Cevapları

15. Etkinlik: İBN-İ FADLAN’IN SEYAHATNAMESİNDE BULGARLAR
Buğday ve arpa bol olmasına rağmen en çok darı ve at eti yerler. Bir kimse birşey ekerse onu kendisi için hasad eder. Hükümdarın bundan hissesi yoktur. Yalnız, her ev senede bir kez hükümdara bir samur kürk verir. Hükümdar askerlerini herhangi bir yere akın yapmak için gönderir ve askerleri ganimet elde ederlerse bundan muayyen bir hisse alır. Hepsi kalpak giyerler. Hükümdar ata seyissiz, tek başına biner. Gezerken yanında muhafız bulunmaz. Sokaklardan ve çarşıdan geçerken herkes ayağa kalkar. Kalpaklarını çıkarıp koltuklarının altına alırlar. Hepsi kubbeli çadırlarda otururlar. Yalnız, hükümdarın çadırı çok büyüktür. Bin ve daha fazla insan
olabilir. Bir adam diğerini kasten öldürürse suçuna karşılık kısas olarak onu da öldürürler. Ramazan Şeşen, İbn Fazlan’ın Seyahatnamesi, s. 53, 54, 55. (Özetlenmiştir.)


SORU: Bulgarların kültürel özellikleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 114 Cevapları
16. Etkinlik: BİZANSLI TARİHÇİNİN GÖZÜYLE SİBİRLER
Bizanslı tarihçi Prokopios, Sibirlerin sahip oldukları askerî güç ve savaş teknikleri konusunda şunları söylemektedir: “Sibirler, insan hafızasının hatırlayabildiği zamandan beri İranlıların ve Romalıların sahip olamadığı ve düşünemediği savaş araçlarına sahiptirler. Öyle ki her iki impatorlukta mühendis eksik olmamış ve her devirde surları dövmek için savaş araçları yapılmıştır. Fakat şimdiye kadar böyle bir buluş ne ortaya konmuş ne de onlar gibi kullanılabilmiştir. Bu, şüphesiz insan dehasının bir eseridir.”

SORU:Bizanslı tarihçi Prokopios, Sibirlerin hangi özelliklerini ön plana çıkartmıştır? Neden?
CEVAP: Savaşçı özellikleri, savaş teknikleri ve savaş araçlarını ön plana çıkartmıştır. Çünkü o zamana kadar görmedikleri savaş araçlarını Sibirler kullanmakta idi

9. sınıf Biryay yayınları Tarih ders kitabı cevapları Sayfa 115 Cevapları

17. Etkinlik: KIRGIZ ÜLKESİ
Kırgız ülkesi bereketli, misafiri ve suları çok bir yerdir. Burada Çin hudutlarından akan çok sayıda nehir vardır. Bu nehirlerin en büyüğü Manhâr’dır, nehir suyu bol, akışı hızlıdır. Bu nehir üzerinde Kırgızların pirinç, buğday vb. hububatı öğüttükleri değirmenler bulunur. Elde ettikleri hububatı öğütüp ekmek yaparlar. Kırgız kadınları erkekler gibi her işle uğraşırlar. Çifçilik, hasat vb. konuların çoğuyla erkeklerin ilgisi yoktur. MÖ 4500-MS XIII. Yüzyıllar Arasında Barbar Türkler,
Dil, Din, Kültür, Bilim, Sanat ve Uygarlık, s. 41, 59. (Özetlenmiştir.)


SORU: Kırgızların yaşadığı yer ve kültürleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP:Ekonomi tarıma, hayvancılığa ve ticarete dayanmaktadır. Hükümdarın gücü yetkilerinden değil, duyulan saygıdan gelmektedir. Göçebe yaşamın izleri çadır yaşamıyla devam etmektedir. Kısasa kısas uygulaması vardır.

CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ







































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....