9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2015

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevapları

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevapları

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Tarih Ders Kitaplarından 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları değişti. Bu sebeple Bu Tarih Dersi ile Alakalı Dökümanların yenilenmesi gerekiyor. Özellikle Tarih Kitabı Cevaplarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Sayfa numaraları ve Sorular tamamen değişik tarzda hazırlanmış. 9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevaplarını Eğitim öğretim yılı boyunca Buradan takip edebilirsiniz. Bir önceki sene kullandığımız kitapta Ünite sonu değerlendirmelerin cevapları kitapta bulunmuyordu. Bu sebeple Ünite sonu değerlendirmelerinin cevaplarınıda veriyorduk. Fakat baktığınız zaman göreceksiniz ki ünite sonu değerlendirme çalışmalarının cevapları kitabın en arkasında mevcuttur. 

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

9.sınıf tarih ders kitabı

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87-88-89-90-91-92-93-94-95 Cevapları
Biryay yayıncılık 9. Sınıf tarih Dersi Kitap cevaplarını yazmaya devam ediyoruz. Araştırmayı seven ama bazı konularda takılan öğrencilermiz için yaptığımız bu uygulama sayesinde derslerinizde daha başarılı olacaksınız. 9. Sınıf biryay yayınları cevapları yıl boyunca sitemide yayınlanacak ve sizleri sşte site dolaşmak derdinden kurtaracaktır. tarih derslerine kaynak sitesi olarak Tarih derslerinizin daha başarılı olması için çabalıyoruz. 
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 87 Cevapları
SORU: Türklerin Orta Asya’da birçok devlet kurmalarının nedenleri neler olabilir?
CEVAP: Türkler devlet teşlilatlanmasına çok önem vermişlerdir. Bağımsızlık Türklerin karakterinde vardır. Bu sebeple bağımsız yaşamaktansa göçmeyi bile tercih etmişlerdir. Orta asya da da yaşamaya müsait alanlar vardır. En Büyük rakibi olan Çinliler ile rekabet için her zaman güçlü olmaları gerekmektedir. Bu sebeple güçlenen boylar her zaman devlet kurmuşlardır.


SORU: Türklerin bağımsızlıklarına önem vermesinin nedenleri nelerdir?

CEVAP:Bağımsız yaşamak Türklerin karakterinde vardır. Bu sebeple Bağımsız yaşamak Türkler için önemlidir. 

SORU: Yanda verilen kavramlar size neleri çağrıştırmaktadır?
Çin Seddi: Çinliler tarafından Türk akınlarını engellemek için yapılan tarihi yapıdır.
biryay yayınları tarih dersi 87 cevapları


İpek Yolu: Çinden başlayıp Avrupaya kadar ulaşan Meşhur ticaret yolu.
Onlu Sistem: İlk defa Hun İmparatoru METEHANtarafından yapılan 10-100-1000 lik şekilde orduda yapılan düzenlemedir. Etkisi günümüze kadar devam etmekte ve tüm dünya ordularında görülmektedir.
Ordu – Millet: Türk Milleti için kullanılan bu terim Türklerin Askerlikle 7-den 70 ilgili olduklarını göstermektedir.
Turan Taktiği: Tüklerin Kullandığı ve Svaş düzenin anlatan Kitabımızda sayfa 90da görülen taktikdir.Buradaki Resme tıklayarak ayrıntılara bakabilirsiniz. 
Yaylak ve Kışlak: Göçebelerin yazın ve kışın konakladıkları yerler.

SORU:Mete Han’ın vatan toprağına bu kadar önem vermesinin sebepleri nelerdir? Açıklayınız.
CEVAP: Çünkü Vatan toprağı kutsaldır ve Bütün milletin hakkı vardır. Bunu yöneticinin kendine göre tarsarruf etmesi mümkün değildir.
SORU:Asya Hun Devleti hakkındaki ilk bilgileri neden Çin kaynaklarından öğrenmekteyiz?
CEVAP: Çünkü Çinliler Türklerin komşudur. Çinliler yazılı kültüre sahiptir. Türkler ise konar göçer hayatın gereği olarak arşive pek önem vermemişlerdir. Aslında Orhun Abideleri vardır ama genel olarak çinlilerden öğrenmekteyiz.

9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 88 Cevapları
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 88 Cevapları

SORU: Yukarıdaki haritada Asya Hun Devleti’nin sınırları gösterilmiştir. Çin Seddi’nin Hun sınırına yapılmasının nedenleri neler olabilir?
CEVAP: Çinliler ile Hun Türkleri yılların getridiği bir rekabet içerisindedirler. Bu sğre zarfında Hun Akınları kesemeyen Çinliler Çareyi ÇİN SEDDİ'ni yapmakta bulmuşlardır. Amaç hun akınlarına engel olmaktır. 
SORU:Çinliler, Çin Seddi’ni yaparak Türk akınlarını durdurmada ne kadar başarılı olmuş olabilirler?
CEVAP: Aslında çokta başarılı olmuş sayılamazlar. Sonuçta bu bir engel tekil etsede zaman zaman Hunların çin seddini geçtikleri bilinmektedir.
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 89  Cevapları
SORU: Mete Han’ın Çin ülkesini etkisiz hâle getirmesine rağmen buraya yerleşmemesinin nedenleri neler olabilir.
CEVAP: Çin Nüfusu kalabalık ve geniş bir coğrafyaya sahip köklü bir devlettir. Bu sebeple içinde çeşitli kavimleri asimile edecek kültürel derinliğe sahiptir. Metehan bunun sakıncalı olacağını düşünmüş ve Türklerin kendi ağırlıklı bölgelerinde yaşamalarını benimsemiştir.
SORU:Çinliler, Türklere karşı nasıl bir politika izlemiştir? Neden.
CEVAP: Türklerin ordusu Çin ordusunun karşısında askeri açıdan daha ilerideydi. Bu sebeple Çin, Türk ordusu karşısında çaresiz kalıp dikkatli bir siyaset izlemiştir. Çinliler Türk saldırılarından korunabilmek için Çin Seddini hızla tamamlamıştır. Fakat kesin olan şu ki bu bile Türkleri durduramamıştır. Bunun neticesinde Çin Prensesleri Hun Hakanları ile evlenip veya prensese hizmetçi gönderip casusluk yapmıştır. Bunun sayesinde Çin İmparatorları Türkler ile ilgili bir çok bilgi edinmiştir. Bununla beraber Türk İmparatorlara armağanlar yollayıp onları ekonomik açıdan Çin’e bağlamak için çabalamıştır. Yürütülen siyasete göre armağan ve mali yardımlar birden kesilince Türkler itaate alınabilirdi. Çinliler ek olarak da Türk İmparatorların arasını bozarak ülkenin yıkılmasına neden olmak istedi.
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 90 Cevapları
Çin İmparatorunun yardımıyla tahta geçen Ho-han-yeh’in Çin egemenliği altına girme teklifi , toplanan Kurultay’da çok gülünç ve utanç verici olarak görülmüş ve bu görüşe şiddetle karşı çıkılmıştır. Ho-han-yeh yahyagungor.net ve taraftarlarının bu anlayışı madden ve manen çökmüş insanların durumunu yansıtmaktadır. Milletlerin ya da bireylerin hayatındaki maddi çöküş, manevi çöküşü de beraberinde getirmektedir.

Bu hâli yaşayan insanların hem kendilerine hem de milletlerine güveni yoktur. Çi-Çi ve taraftarları ise kurtuluşu başka bir devletin desteğinde ve himayesinde değil kendi güçlerinde görmekteydiler. Bu, Türklerin bağımsızlığa verdikleri değeri göstermesi bakımından önemlidir. Çi-Çi bu durumu, “Başkalarına bağlanmak ve onlara hizmet etmek bir alçaklıktır. Ünümüzün bütün dünyaya yayılmasının nedeni bu tutumumuz ve anlayışımızdır.”


SORU:Çi-Çi Han, neden Çin egemenliği altına girmek istememiştir?
CEVAP: Çünkü o kurtuluşu Çinlilere bağlanmakta değil kendi içinde görüyor ve Türk milletinin kurtuluşunun bu sayede olacağına inanıyordu. 

SORU:Kurultayda, Hohan-yeh’in davranışının gülünç ve utanç verici olarak değerlendirilmesinin nedenleri neler olabilir?

CEVAP:Çünkü Türkler bağımsızklıklarına çok düşkündürler. Bu sebeple esareti çok utanç verici olarak görmişlerdir.
SORU: Askerliğin bir vatan hizmeti veya vatan borcu olması sözünden neler anlıyorsunuz?
CEVAP: Bu vatannın var olması için onu düşmanlardan koruyacak askeri güce ihtiyaç vardır. Asker ihtiyacı ise insanlardan karşılanabilir.  Ülkemizi korumak için borcumuzdur sıramız geldiğinde askerlik yapmak.
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 91 Cevapları
2014-11-15 23-09-39 Masaüstü
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 92 Cevapları
SORU: Kurultayın özellikleri dikkate alındığında ilk Türk devletlerinin demokratik bir anlayışa sahip olduğu söylenebilir mi? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
CEVAP: Evet Krultayda hakanın son söze sahip olması ama bu sözün bağlayıcı olmaması demokratik özelliğini gösterir.
SORU:İlk Türk devletlerinde sınıflı toplum yapısının görülmemesinin sebepleri neler olabilir?
CEVAP: Sınıflı toplum yapsı yerleşik ve toprağa bağlı toplumlarda görülr. Türk devletlerinde ise göcebe hayat dolayısıyla Daha çok hayvanlıkla uğraşılmıştır. Bu sebeple bir de göçebe hayatın etkisi ile sınıflı toplum görülemez. 
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 94 Cevapları
SORU:Türklerin kurganlara ölünün şahsi eşyalarını koymalarının ve üzerine balbal denilen heykelleri dikmelerinin nedenleri neler olabilir?
CEVAP: Öldükten sonraki hayata yani ahirete inanamalarının göstergesidir.
9. Sınıf Tarih Dersi Biryay yayınları sayfa 95 Cevapları
SORU:Bayram kutlamaları ve eğlencelerde Eski Türk Devletleri arasında etkileşimden söz edebilir miyiz? Neden?
CEVAP: Elbetteki edebiliriz. Çünkü bayramlar insanların toplandığı tanıştığı sosyalliğin arttığı güzel toplantılardandır. 

SORU:Bayram kutlamaları ve eğlenceleri değişim ve süreklilik açısından değerlendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz?

CEVAP: Günümüzde de bayramlar ve eğlencelerin devam etmesi sürekliliği gösterir
CEVAPLARI SAYFA SAYFA AŞAĞIDAN TAKİP EDİNİZ






































Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 9. Sınıf Tarih Kitabı BİRYAY Yayınları Ders Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....