Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 23, 2019

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur?

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019)
Eski adıyla “Musically” olarak bilinen tiktok günümüzün en popüler sosyal medya ağı olmuştur. Yaş grubu gözetmeyen uygulama küçükten büyüğe herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır. İnsanları hem eğlendiren hem de popüler olmaya götüren bir program olduğundan dolayı bağımlılık yapmaktadır.



Bu işe yeteneği olan veya olmayan herkesin kullanabileceği bu program, insanların kendilerini bulabilecekleri, keşfedecekleri ve yapılan yorumlar, gelen beğeniler eşliğinde egolarını tatmin ederek kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. İnsanları sırf video çekebilmek için farklı farklı yerlere bile götürebilir. Her gün yeni akımlar çıkmaktadır. 

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019)
Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019)

İnsanları her akımda farklı dünyalara götürür. Yeteneklerinin ve kendilerinin farkında olmasını sağlayarak iç dünyalarını eğlendirerek hayatlarına bir şekilde farklılık ve güzellik katmalarına yardımcı olur. İnsanları en çok tatmin eden de birçok kesimden insanın onları izleyerek beğenmeleridir. Her insan fiziksel olarak da içsel olarak da beğenilmekten hoşlanır. Normal hayatta da bir kişinin bile çok güzelsin veya çok yakışıklısın, saçın çok güzel, makyajın efsane olmuş demesi insanları her şekilde mutlu eder ve öz güvenlerinin yerine gelmesini sağlar. Mesela biri bana ‘bugün harika görünüyorsun‘ dediği zaman mutluluktan eve giremiyorum. Ya da aynanın karşısında hep kendimi izliyorum. 🙂  Tiktok‘ta insanlara bunun kat kat fazlasını sağlamaktadır. Her şehirden hatta farklı ülkelerden insanların buluştuğu, birbirlerini hiç tanımayan insanların birbirlerine hayranlık duydukları çok geniş kapsamlı bir paylaşım alanı halindedir. Tabii ki genel anlamda insanlar bu programı hayranlıkla kullanırken bazılarının da artık ‘of gına geldi bu tiktoktan‘ dediğini duymuyor değiliz. 🙂 Unutmayın, bu kanıya varan insanlar ya cesaret edip kamera karşısına çıkamıyordur ya da gerçekten içleri geçmiştir. 🙂 İçi geçmiş insanları duymadan onlara karşı direnin tiktokçular. 🙂

Tiktok Nedir?
Tiktok eski adı Musically olan programın yeni sürümüdür. İnsanların eğlenceli hallerini ve videolarını birçok il, ilçe hatta diğer ülkelerle paylaşarak diğer insanların beğenilerini toplayarak öz güvenlerini ve kendi benliklerini bulabilecekleri bir sosyal medya programıdır. Küçük kız ve erkek çocukları, genç ve yetişkin hatta yaşlı ama ruhu genç olan insanların bile açıp eğlenebildiği bir platformdur.

Tiktok’ta Video Nasıl Çekilir?
Ülkenin ve tüm dünyanın büyük bir kesiminde günlük ihtiyaç haline gelen uygulama, yediden yetmişe herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Her gün yepyeni akımlar çıkartmakta insanları yarışa sokmaktadır. Artık herkes de birbirinin üzerine çıkma hevesi oluşmaktadır. Çeşitli akımlar bulunmakta, insanlar hangi akımda kendilerini iyi hissedecek ve yapabilecekse onları seçerek tüm dünyaya kendini gösterebilmektedir. Bazıları akımları kendileri oluşturmakta, insanlar da onların oluşturduğu akımların hashtag (heştek) isimleri ile akım videolarında kendilerini tanıtabiliyorlar. Paylaşılan videolarına hashtagleri ekleyerek videonun o kategoride, birçok insanın videolarının bulunduğu yerde bulunmasını sağlayarak kendinizi ön plana çıkarmalısınız. Ya da yaratıcı zekanızı kullanarak kendiniz yeni akımlar başlatabilir tamamen bir internet fenomeni olabilirsiniz. İnternet fenomeni olmak ve insanların ilgisini çekebilmek şu araların en kolay işi ve en kolay para kazanma yolu diyebiliriz. Absürt ve komik hareketler yaparak insanların eğlenmesini sağlayarak ünlü olabilirsiniz. Başlattığınız akımlar insanların ne kadar ilgi odağı olursa ve adınıza ya da başlattığınız akımın hashtagleri adına videolar çekilirse o kadar adınızı duyurmanız ve fenomen olmanız mümkün olur. Akımları takip etmeli ve popüler olanlarına kendinizi eklemelisiniz. Tiktoker olmanın tam zamanı! Tiktok videoları çekmek için öncelikle Play Store veya App Store‘dan Tiktok uygulamasını indirmelisiniz. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan Facebook, Instagram ya da Google hesabınız ile üye olmanız gerekmektedir. Üye olmadan video çekemez veya insanlarla paylaşamaz paylaşılan videoları beğenemez veya yorum yapamazsınız. Yalnızca insanların çektiği videoları izleyebilirsiniz. Artık bir Tiktoker fenomeni olmaya hazırsınız. Video çekmeye başlamak için öncelikle daha önceki Tiktok fenomenlerinin videolarını izleyebilirsiniz. Bu işin artık ehli olmuş insanların Youtube‘de çektikleri Tiktok çekme videolarına bakarak çalışmalar yapabilirsiniz. Anasayfa da veya arama yerine tıklayarak günlük veya haftalık başlayan akımları takip ederek insanların çektiklerine göre veya kendi yaratıcılığınıza göre videolar çekebilirsiniz. Tamamen ilgi çekici olmanız halinde üst sıralara taşınmanız mümkün olacaktır. Tabii ki bunun için biraz beklemeli ve çaba sarf etmelisiniz. Fenomen olmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. 🙂 Kendinizi tanıtmanız ve bir internet fenomeni olabilmeniz için gerekli adımları aşağıdaki başlıkta vereceğim.

Tiktok Video Efektleri Nasıl Ayarlanır?
Bu uygulama insanların dans ettikleri, yüz hareketleriyle oynayacabilecekleri, dublaj sesleri taklit edebilecekleri resmen insanın iç dünyasına mutluluk katan en güzel programlardan biridir. İnsanlara ‘ben bir şeyler başarıyorum’ mutluluğunu verdiği için dışarıya karşı tamamen öz güvenini arttırıyor. Kendimden biliyorum. İnsanlar çektiğim tiktokların hoş olduğunu beğendiklerini söylediği zaman yürüyüşüm bile değişiyor inanın ki. 🙂 Buna insanlar ister kendinizi bir şey mi yaptık sanıyorsunuz desinler isterseler de bunun için vakit harcayacak kadar boş olduğumuzu düşünsünler. Öyle insanlara kulaklarınızı tıkayın arkadaşlar. Onlar yapamadıkları için sizi kıskanan, bu işi beceremeyen insanlardır. Ya da eğlenmeyi bilmeyen içi geçmiş insanlardır. Neyse gelelim tiktok bilgilerine çünkü sizi ünlü yapacağım diğer konuya girersem çıkamayabilirim. 🙂 Tiktok videonuzu oluşturulmuş akımlara veya diğer insanların daha önceden yaptığı paylaşımlara göre çektiniz. Sıra onu değişik efektlerle süslemeye geldi. Başlatılan akımların bazılarına göre efekt örnekleri verelim.

Mesela ilk olarak ‘Selfie‘ akımından başlayabiliriz. Bu akımda şarkı başladıktan sonra melodisine uygun hareketler yaparak ‘But first, let me take a selfie‘ kısmından sonra çeşitli pozlar vermelisiniz. Her pozda videoyu durdurarak poz verme işlemini daha da kolaylaştırabilirsiniz. Videoyu çektikten sonra sol alt köşede bulunan özel efektler kısmından filtre efektleri veya zaman efektlerinden videonuzu şekillendirebilirsiniz.

Diğer bir akım ise ayakkabı akımı olabilir. Bu akımda ise çeşitli ayakkabılarınızı defile yapabilirsiniz. Her giydiğiniz ayakkabıyı dilerseniz kıyafet kombini ile tamamlayarak çeşitli danslar ve hareketler ile süsleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken her giydiğiniz ayakkabı da videoyu durdurup ayakkabı değişim işlemi bittikten sonra tekrar kaldığınız yerden devam etmeniz olacaktır. Biraz zor ve uğraştırıcı bir iş olabilir. Ama zevkle yapacağınızdan eminim.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Ayakkabılarınız ile defile yapma zamanı!

Popüler olan diğer akımlardan biri ise ‘göz filtresi’. Göz filtresi akımında ise ilk kamerayı açtığınızda sol altta yüz değiştirme efekti bulunmaktadır. Orada yüzünüze başka yüzler ekleyebilir, ağzınızı burnunuzu büyütebilir, yüzünüze şekiller verebilirsiniz. İlk olarak oradan gözleri renkli yüzü seçmelisiniz. Daha sonra video çekme tuşuna basılı tutarak veya geri sayım zamanlamasından videonuzu başlatarak elinizi gözlerinizin önünden geçirerek renk değiştirme işlemi yapabilirsiniz.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Tiktok göz filtresiyle gözleriniz çok renkli. 🙂

Göz değiştirme işleminin dışında bir de saç rengi değiştirme efektleri bulunmaktadır. Bunun için de aynı yerden saç rengi değiştirme uygulamasını seçmelisiniz. Saç renginizi her değiştirmek istediğinizde videoyu durdurmalı değiştirdikten sonra tekrar başlatmalısınız. Bu sayede video tamamlandıktan sonra her hareketinizde farklı renkteki saçlara kavuşacaksınız demektir. Yani gözleriniz ve saçlarınız için merak ettiğiniz modellere fiziksel olmasa da Tiktok aracılığı ile kavuşacaksınız. 🙂





Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Tiktok sayesinde artık rengarenk saçlarınız var.

Her gün farklı bir akımla karşımıza gelen Tiktok akımlarının hepsini anlatmak isterdim fakat kim bilir daha bilmediğim kaç tane akım vardır. Gündem o kadar hızlı gelişiyor ki takip edemiyoruz. 🙂 Bu bilinen akımların haricinde bir de dans ve şarkı akımları bulunmaktadır. Tiktokta daha önceden birilerinin çektiği fenomen olmuş yabancı veya Türk şarkılar ile komik danslar edebilir. Bunlarında hareketlerinize göre efektlerinde değişiklik yapabilirsiniz. Komik danslar ya da yeteneğiniz var ise güzel hareketlerinizi ve danslarınızı profilinizde paylaşabilirsiniz. İnsanların sizi görmesini ve ilgi odağı olmayı başarmak gerçekten zor değil. Sadece kendinize güvenin ve kendinizi kasmayın. Doğal hareketler sergilemeniz daha çok ilginizi çekecektir. Tabii ki bunların hepsi uğraştırıcı işler. Sıkılmadan ve sabırla uğraşmanız gereken ama çokta eğlenebileceğiniz bir yer.  Emin olun insanlar sizinle ilgilendiği ve siz de eğlenmeye başladığınız zaman tamamen en eğlenceli uğraşınız haline gelecektir.

Tiktok’ta Ünlü Olmak İçin Hangi Yollar İzlenilmelidir?
İnsanlar her ne kadar mütevazi tavırlar edinmek adına ‘niyetimiz ünlü olmak değil, yalnızca eğleniyoruz’ gibi cümleler kursalar da herkes tarafından beğeni ile izlenilmek ve takip edilmek her insanın hoşuna gider. Şu dönemlerde de komik hareketler ve saçma hareketler bile yapılarak sosyal medya fenomeni olunabiliyor. Günümüzün en kolay para kazanma yolu diyebiliriz. Tiktok uygulamasında ünlü olan birçok isim vardır. Bunları da takipçi sayıları ve fan sayfalarından anlayabiliriz. Bu isimler Tiktok uygulamasının başından beri yani Musically‘den bu yana yerini yapmış kişilerdir. Bu isimlerin çektiği videolar milyonlarca kişi tarafından beğeniler alır. Herkes tarafından beğenilen bu kişiler için hayran sayfaları açılır. Bu da onların isimlerinin daha çok duyulmasına yardımcı olur. Hayran buluşması yaparak daha çok genç ve yaş ortalaması küçük kesimin ilgisini çekerler. İnsanların ilgi odağı olabilecek videolar çekerek tamamen kendilerine olan hayranlıkları arttırırlar. Siz de bunları yapmak ve onların arasına katılmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

1-) İlk olarak yapmanız gereken Tiktok uygulamasını cep telefonunuza Play Store ve App Store‘dan indirerek kayıt olmak.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Kayıt olmak için uygulamayı indirmeniz gerekmektedir.

2-) Kaydınızı yapmak için Facebook, Instagram veya Google hesabınızı kullanarak daha kolay üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Tiktok hesabınızı herhangi bir sosyal medya ağıyla bağlantılı yapabilirsiniz.

3-) Artık Tiktok hesabınız hazır. Tiktok hesabınızı diğer sosyal medya hesapları ile bağlantılı yapmanız halinde kişisel bilgilerinizi veya fotoğrafınızı eklemenize gerek kalmaz. Sistem direk aktarır.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Profiliniz hazır!

4-) Şimdi sıra video çekmekte. Yapmanız gerekenler; öncelikle ana ekranda altta bulunan artı simgesine tıklamak ve açılan sayfadan ekranın en üstündeki ‘ses seç’ yerine tıklayarak çekeceğiniz videoya göre müzik veya yapacağınız taklitlere göre replik seçebilirsiniz. Daha sonra sağ kenarda bulunan renkli üç noktadan efekt seçebilirsiniz. Son olarak da videonuzun hız ayarını yapmalısınız. 1X sayısının sağına doğru giderseniz video yavaş çeker fakat video başlatıldığında hızlı devam eder. 1X simgesinin solundakileri seçmeniz halinde de video hızlı gider, gösterim yapıldığında yavaşlar.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Video çekmek için açılması gereken sayfa.

5-) Videonuzu çektiniz hareketlendirmek için filtre ve zaman efektleri koyabilir, videonuzu şekillendirebilirsiniz. (Video efektleri nasıl ayarlanır? başlığındaki videoyu izleyerek ve örnek alarak video çekebilirsiniz.)

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Videoya zaman ve filtre efektleri verebilirsiniz.

6-) Videonuz hazır şimdi paylaşabilirsiniz. Videonuzu paylaşırken dikkat etmeniz gerekenler ise yapılan akımların hashtaglerini videonun açıklama kısmına yazmaktır. Örneğin; #zamanıdurdur, #dalgalanma, #gözfiltresi gibi ya da fenomen isimlerin adını da videonuza ekleyerek aranılan hashtagler arasında videonuzu insan kitlesine ulaştırabilirsiniz. Örneğin; #ezgizem, #reynmen gibi.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Videonuz hayranlarınız ile paylaşmak için hazır.

7-) Şimdi sıra videonuzu tamamen insanlara duyurmakta. Instagram, Facebook, Twitter veya diğer başka kullandığınız hesaplarınız var ise bunlarda tiktok videolarınızı paylaşmalı ve varlığınızdan insanları haberdar etmelisiniz. Instagram da bulunan sayfalara videolarınızı atarak kendinizi tanıtmalısınız. Instagram hesabınızı kişisel blog yaparak tanıtım videosu çekmelisiniz. Her gün gündemi takip etmeli, trend akımlar ile insanların ilgisini tamamen üzerinize çekmelisiniz.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Instagram hesabınızı kişisel blog yaparak tanıtım videosu hazırlayın.

😎 Daha da ilerlemeniz halinde kendinize bir Youtube kanalı açarak videolarınızı orada paylaşabilirsiniz. Takipçi sayınızın artması halinde blog hesabınızda canlı yayınlar yaparak hayran kitleniz ile birebir buluşma sağlayabilirsiniz. Tiktok’ta canlı yayın yapmak hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Youtube kanalı açarak videolarınızı yayınlayabilirsiniz.

9-) Daha basit bir yol olarak da takipçi hileleri yaparak kişi sayınızı yükseltebilirsiniz. Takipçi hilesi işleminde de sahte olduğu bazen çok belli olabiliyor. Mesela takipçi sayınız birden 10K’ya kadar çıkarken beğeni sayılarınız tam ters oranda düşük görününce hile yaptığınız anlaşılıyor. Bu da komik bir durumu beraberinde getiriyor.

Tik Tok Nasıl Ünlü Olunur? (2019) Tiktok   
Takipçi hilesi ile kişi sayınızı yükseltebilirsiniz.

10-) Artık ünlü bir Tiktoker‘sınız. 🙂

Siz de internet fenomeni olmak için bu adımları izleyebilir, kanallar ve hayran kitlesi oluşturabilirsiniz. Bu yollarla para da kazanmanız mümkün olacaktır. Bol şanslar güzel Tiktokçu arkadaşlarım. 🙂 Tiktok sevmeyenlere karşı direniyoruz. Tiktokçulara sevgilerle.. 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder