İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

Anasayfa » İşKur » İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?
İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?



İş arayan kayıt belgesi, çoğu işletmelerin işe başvuran kişilerden talep ettiği bir belgedir. Bu belgeyi iş arayanlar, İŞKUR sistemine kayıt olarak alabilirler. İşsizlik sorunu, ülkemizde azımsanamayacak bir sorundur. Bunun için de bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların büyük bir kısmını İŞKUR yürütmektedir. 687 numaralı kanun hükmünde kararname ile 2017 yılından itibaren işe alınan her çalışanın sigortasını devlet karşılamaktadır. Bazı şartları olsa da işverenler için güzel ve cezbedici bir uygulamadır. Sigortanın devlet tarafından karşılanabilmesi için bu belgenin ibrazı zorunludur.

İŞKUR İş Arayan Girişi
Yazı İçindekiler [Gizle]

İŞKUR İş Arayan Girişi
İş Arayan Kayıt Belgesi Alma
İŞKUR Kayıt Belgesi İnternet Çıktısı
İŞKUR Kayıt Sorgulama
İŞKUR Kayıt Belgesi Ne İşe Yarar?
İŞKUR’dan iş arayan kayıt belgesi alabilmek için öncelikle İŞKUR sitesinden iş arayan girişi yapılması gerekmektedir. https://esube.iskur.gov.tr adresinde bulunan iş arayan girişi butonu kullanılarak önceden yapılmış iş arayan kaydı varsa giriş yapılabilir. Burada yapılması gereken, sadece varsa kullanıcı bilgilerinde gereken güncellemeyi yapmaktır.



İş arayan kaydı yoksa, aynı sayfada “yeni iş arayan kaydı oluştur” butonu ile devam edilmelidir. Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra kullanıcı bilgilerinin istendiği iş arayan kayır sayfası gelmektedir. Buradaki bilgiler doldurulduktan ve güvenlik kodu girildikten sonra iş kolu ile ilgili diğer bilgiler doldurulmalıdır.

İş Arayan Kayıt Belgesi Alma
Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra İŞKUR bölge müdürlüğüne gidilerek dakikalar içinde İş Arayan Kayıt Belgesi alınabilir. İnternetten de bu belgenin alınabileceği söylenmektedir. Ancak sistemsel sorunlar yaygın olarak görülmekte olduğundan, İŞKUR merkezine gitmek daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca İŞKUR genel merkezinde bu belge ile ilgili deneyimli çalışanlardan ayrıntılı bilgi alınabilir, varsa diğer imkanlar hakkında bilgi edinilebilir.

İŞKUR Kayıt Belgesi İnternet Çıktısı
İŞKUR kayıt belgesi, internetten de alınabilmektedir. Bunun için İŞKUR’a kayıtlı olmak ve iş arayan kayıt belgesi talep etmek gerekmektedir. Daha sonra bu belgenin çıktısı alınarak gerekli yerlerde kullanılabilir. E-devlet platformundan da İŞKUR kayıt belgesi internet çıktısı almak mümkündür. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet hesabına giriş yapılmalı ve kurumlardan Türkiye İş Kurumu seçilmelidir. İŞKUR bünyesinde verilen hizmetlerden İŞKUR kayıt belgesi seçilmelidir. Daha kolay bulmanın bir yolu da arama çubuğuna “İŞKUR Kayıt Belgesi” yazmaktır.

Benzer İçerik:  İşkur’un En Çok Tercih Edilen Kursları
İŞKUR Kayıt Sorgulama


İŞKUR kayıt sorgulama sayfası sayesinde sisteme kayıtlı bir işletmenin veya iş arayanın kaydı sorgulanabilmektedir. Bu sorgulama, birden fazla parametre ile yapılabilmektedir. Örneğin unvan, SGK no, aracı kodu, vergi numarası, vergi kimlik numarası ve kuruluş tarihine göre arama yapılabilmektedir.

Unvan ile arama yaparak belli bir meslek dalında çalışan yahut iş arayan kullanıcıları görüntülemek mümkündür.
SGK numarası ile arama yaparak sisteme işveren olarak kayıtlı olup olunmadığı anlaşılabilir.
Vergi numarası ile arama yaparak ilgili numara ile İŞKUR’a kayıtlı müessese görüntülenebilir.
Vergi kimlik numarası ile sisteme kayıtlı şahıs şirketi sorgulanabilir.
Kuruluş tarihi bilgileri ile bilinen tarihte kurulmuş şirketlerin sorgulanması mümkündür.
İŞKUR Kayıt Belgesi Ne İşe Yarar?
İstihdamı teşvik amacıyla devlet tarafından yapılan bir kanuni düzenleme vardır. Buna göre İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin istihdam edilmesi üzerine belirli bir süre boyunca sigortaları devlet tarafından karşılanacaktır. Böylece istihdam hızlandırılmakta ve kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle kayıt dışı çalışma, devlet için bir sorundur. Bu yüzden de işverenleri sigortalı işçi çalıştırmaya teşvik etmiştir. Bunun için tek gereken de İŞKUR iş arayan kayıt belgesidir. İş arayanların, bu belge yardımıyla daha kolay iş bulması hedefler arasındadır. Çünkü işverenler, aynı maliyetle sigortasız işçi çalıştırmaktansa sigortalı işçi çalıştırmayı tercih edeceklerdir. Bu da kayıt dışı çalışmayı azaltacak bir önlemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder