Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?
  Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?



Giyecek yardımı, fakir, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın Belediyeler ve SYDV “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” ile birlikte işbirliği içerisinde ihtiyaçlarının giderilmesi öncelikli hedefler arasındadır. Muhtaç insanlara yardım eli uzatarak birçok derdine çare olan bu iki kurum başta olmak üzere diğer kurumlar birçok yardıma el atmışlardır. Amaçları ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve bu ihtiyaçlar karşılanırken de doğru yerlere yardımların ulaşmasının istenmesidir.

Giyecek Yardımı Nedir?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Giyecek Yardımı Nedir?
Giyecek Yardımı Nasıl Alınır?
Giyecek Yardımına Başvurulur?
Giyecek Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Giyecek yardımı, ihtiyaç sahiplerine, muhtaç ve yoksul insanlara yapılan giysi yardımıdır. Giyecek yardımı, ihtiyaç sahipleri ve fakir insanların ve SYDV “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” ve Belediyelerin işbirliği ile araştırmaları sonucu gerekli incelemeler yapıldıktan sonra aldıkları diğer yardımlar gibi alınmaktadır.

Giyecek Yardımı Nasıl Alınır?


Her yardımda olduğu gibi giyecek yardımı da aslında diğer yapılan yardımlardaki gibi Belediyeler ve SYDV “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” araştırmaları incelemeleri ve bir sonuç belirlemeleri sonucunda yapılmaktadır. Fakat, kimi yerleşim yerleri nüfus açısından farklılık göstermesi ve büyük olmasından dolayı bazı yardım ihtiyaçların ulaşmaması gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu sorunların da çözümü için ihtiyaç sahiplerinin bizzat giderek kendileri başvuru yapmalıdırlar. Bu hak ihtiyaç sahibi olan herkese verilmektedir. Bu yüzden isminiz çıkmamış olsa da bir problem olduğunu düşünerek giderek başvuru da bulunmalısınız. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yardımı almanızda bir engel bulunmamaktadır.

kiyafet giyecek yardimi
kiyafet giyecek yardimi

Giyecek Yardımına Başvurulur?
Giyecek yardımı için öncelikle belli evrakları tamamlayarak başvuruda bulunmalısınız. Bu başvuruyu yapabilmek için öncelikle evrakların ne olduğunu öğrenmeli ve nereye başvuru yapacağınız hakkında bilgi sahibi olmalısınız.



Başvuru evraklarını tamamladıktan sonra bölgenizde size yakın olan ilçe kaymakamlık binası içerisinde olan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” SYDV’ye giderek evrakları sunuyorsunuz. Evraklarda herhangi bir eksik yoksa araştırmalar ve incelemeler yapılması için kısa bir süre (15-25 gün gibi) bekletilirsiniz. Daha sonra gerekli kontroller yapıldıktan sonra eğer ihtiyaç sahibi iseniz yardımdan yararlanabilirsiniz.

Benzer İçerik:  Şartlı Sağlık Yardımı Başvuru ve Şartları 2018
Giyecek Yardımı İçin Dilekçe Örneğini İnceleyiniz.

…………..  BELEDİYESİ

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA

Mağdur durumdayım, ……….. Şehir Belediyesi’nin Giysi Yardımı hizmetinden

yararlanmak istiyorum. Durumumun incelenerek gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres/Tel : …./…./……

Adı Soyadı

imza

EK:

Muhtaçlık Başvuru Araştırma Formu
Nüfus kayıt örneği
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Resim
Giyecek Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Giyim yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar;

Kimlik ve Fotokopisi

2 Adet Vesikalık Fotoğraf

Muhtaçlık Başvuru Formu(Muhtarlıklardan alınabilir)

Nüfus Kayıt Örneği(E-Devletten alınabilir)

İstenildiği takdirde diğer kurum ve kuruluşlara ait resmi belgeler (engelli raporu, borç dokümanı) ile Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvurabilirler. İncelemesi yapılan ve muhtaçlığı tespit edilen ihtiyaç sahibi muhtaç vatandaşlarımızın belgeleri incelenir  Sosyal Yardımlar Değerlendirme Komisyonu’na iletilir. Yardım kararı Sosyal Yardımlar Değerlendirme Komisyonu tarafından oy çokluğu ile belirlenir. Bu işlemler yapıldıktan sonra bir engel çıkmaz ise yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder