Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?
  Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı SYDV ve Belediyeler gibi kuruluşların bir arada çalışması ile ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlar belirli şartlar ve koşullar ile yardım almaktadırlar. Bu yardımlar akla gelen birçok ihtiyacı karşılamaktadır. Örneğin; gıda, giyecek, yakacak, maaş, taşınma, kira vb. gibi yardımlar. Öncelikle ihtiyaç sahipleri belirlenir daha sonra araştırmalar ve incelemeler yapılır. İşlemlerde engel teşkil edecek bir durum yoksa yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

Sosyal Yardım Kartı Nedir?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Sosyal Yardım Kartı Nedir?
Sosyal Yardım Kartının Avantajları Nelerdir?
Sosyal​ Yardım Kartına Kimler Başvurabilir?
Sosyal Yardım Kartına Nereden Başvurulabilir?
Sosyal Yardım Kartına Nasıl Başvurabilirim?
Sosyal Yardım Kartı Kullanım Şartları Nelerdir?
İBB Sosyal Yardım Kartı Açılış Tarihi
İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Kullanılır?
İhtiyaç sahibi, muhtaç, dar gelirli vatandaşlara devlet eli altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Belediyeler tarafından destekli bir şekilde ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlara da sebep olmak için belirli koşullar bulunmaktadır. Bunlar da araştırma ve incelemeler sonucu veya kişinin başvurusu sonucu evraklar tamsa sağlanan koşullardır. Evraklar tamsa ve ihtiyaç sahibinin yardımı almasına bir engel teşkil edecek durum çıkmadıysa, yardımlar evlere gönderilmektedir. Fakat, evlere gönderilen yardımlar bazen dengesiz şekilde dağılım gösterebiliyor. Bu sorunları çözmek için de Sosyal Yardım Kartı diye bir sistem ihtiyaçlar sonucu ortaya çıkmıştır. Böylece ihtiyaç sahipleri eksiklerini bu kartlar sayesinde anlaşmalı marketlerde eksik olan erzak vs. eksiklerini karşılayabilmektedirler.



Bu uygulama ve verilen sosyal yardım kartı, insanımızın kendisine en avantajlı, en yakın marketlerden verileni değil, ihtiyaçlarına göre istedikleri her şeyi alabilmelerine yardımcı olmaktadır. Sistem sayesinde rencide olmadan her türlü ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Durumların yanı sıra elektrik, su, doğalgaz fatura ödemeleri de Sosyal Yardım Kartı tarafından yapılmaktadır.

Sosyal Yardım Kartının Avantajları Nelerdir?
İhtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşların rencide edilmeden her vatandaş gibi istediği şekilde alışveriş yapabilmesine imkan sağla sağlayan sosyal yardım kartının, bazı avantajları da bulunmaktadır.

Benzer İçerik:  Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yapılan Yardımlar
İhtiyaç sahipleri, yardımda verileni değil evlerinde eksik olan ihtiyaçlarını alabilirler.



İnsanlarımız kahvaltılık, et, süt gibi ihtiyaçlarının temelini oluşturan gıdaları besinleri alabileceklerdir.

Büyük ihalelere giremeyen küçük esnafımız da durumdan kazanç elde edecek ve böylece ilçelerimizin ve şehrimizin de ekonomisine katkı sağlanacaktır.

Yardımlarda kullanılan araç giderleri yardımları yapan personellerin ihtiyaçları azalacak ve böylece devlete binen maddi yükte azalacaktır.

İhtiyaç sahibi insanlarımız bu sayede belirli günlere ve belirli yardım kurumlarına gitmeye bağlı kalmaksızın ihtiyaçlarını giderebileceklerdir.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardım sırasında aksaklıklar bulunuyordu. Bu sistemler bu aksaklıklar ve eve bağlı kalma durumları da ortadan kalkmaktadır.

sosyal yardim karti basvuru
sosyal yardim karti basvuru

Sosyal​ Yardım Kartına Kimler Başvurabilir?
Bağlı bulunan belediye sınırları içerisinde oturmakta olan öncelik verilmiş olan; yoksul, ihtiyaç sahibi, dar gelirli, kimsesiz, engelli ve dul kişilere,

Doğal afetlerden (deprem, yangın, sel, heyelan vb.) zarar gören insanlarımız ve maddi desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen insanlarımıza,

Şehrin içindeki kamuya ait kurumlarda (ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans) eğitim gören öğrencilerden ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen kişilere,

Ülkelerinde yaşadıkları savaş, doğal afet vb. durumlardan dolayı ülkemize yerleşen sığınmacılar, mülteciler vb. insanlara sosyal yardım kartına başvuru imkanı verilmektedir.

Sosyal Yardım Kartına Nereden Başvurulabilir?
Belediyeler
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
Muhtarlıklar
İŞKUR
Sosyal Yardım Kartına Nasıl Başvurabilirim?
Sosyal Yardım Kartına başvuracak olanlar gerekli evraklar ve belgeleri (dilekçe, kimlik ve fotokopisi, muhtaçlık belgesi gibi) ayarlayarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Belediyelere başvuruda bulunabilirler.

Şahsın kendi başvurmasa dahi, belediyeler aracılığı ile zabıtalar, basın mensupları ve muhtarlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi kişiler herhangi bir şekilde öğrenilip bunlarla ilgili gerekli araştırma ve incelemeler yapıldıktan sonra yardımda bulunurlar.

Benzer İçerik:  Pybs Bursu Ne Zaman ve Neden Kesilir?
Sosyal yardımlaşmaya yardımcı olan kurum çalışanları yardım sırasında herhangi bir ihtiyaç sahibi başvuru yapmak isterse onlara yardım ederek müracaat etmelerine yardımcı olabilirler. Böylece müracaatları kabul etmiş olurlar.

Müdürlüklerce bu sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal durumları göz önüne alınarak belirli işlemler yapılıp araştırma incelemeleri vasıtasıyla formlar doldurulur. Düzenlemeler yapılarak dosya hazır hale getirilir.

Sosyal yardım inceleme formunda başvuran vatandaşlarımızın durumları ortalamaya göre değerlendirilir. İstekleri ve ihtiyaçları belirlenir. Yardımdan faydalanmak isteyen şahsın dosyası düzenlendikten sonra Sosyal Yardımlar Değerlendirme Komisyonu’na gönderilerek sonuçların gelmesi beklenir.

Sosyal Yardımlar Değerlendirme Komisyonu’na gönderilen dosyalar değerlendirme yapmak amaçlı kurulla birlikte incelenir. Daha sonra kararlar oy çokluğu ile belirlenmektedir.

Sosyal Yardım Kartı Kullanım Şartları Nelerdir?
Bu yardımlar alındıktan sonra her türlü ihtiyaçlar karşılanabilmektedir. Fakat birkaç istisna olan ürünler vardır. Bunlar:

Tütün ve Tütün mamulleri,

Alkollü içecek türleri gibi ürünlerdir. Bu ve bunun gibi diğer ürünlerin belirlenmesi halinde yardımların verilmesi durdurularak Sosyal Yardım Kartı fesih edilecektir.

Kart sahibi kişi, istenildiği takdirde; alışverişe ait fatura fişlerini Müdürlüğe götürmek veya iletmek zorundadır. Alışveriş durumları sistemden sorumlu kişi aracılığı ile aktif (online) olarak düzenli şekilde takip edilecektir.

Sosyal yardım kart sahibi kişi, ilçede herhangi bir POS kredi kartı cihazı olan alışveriş merkezlerinden yerel marketlerden alışverişini rahatça yapabilmektedir.

Belirtilenlerin dışında kart sahibi bir nevi ihtiyaç olarak görülen elektrik, doğalgaz, su, mobil faturaların da borçlarını sosyal kart ile ödeyebilir.

İBB Sosyal Yardım Kartı Açılış Tarihi
Uzun zamandır merak edilen İBB Sosyal yardım kartı açılış tarihi belli oldu. Onlarca ailenin merak ile beklediği tarih olarak mart ayı belirlendi. Şubat ayının sona ermesi ile birlikte sosyal yardım kartlarının açılması beklenmektedir. Karınızın açılıp açılmadığını size en yakın marketten (İBB Sosyal yardım kartının geçtiği) kontrol edebilirsiniz. İBB sosyal yardım kartı açılışı ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz. İBB Sosyal Yardım Kartları Ne Zaman Açılacak? başlığımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda İBB Sosyal yardım kartı ile ilgili tüm sorularınızı aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz.

Benzer İçerik:  İş Kazası Bildirim Süresi Nedir? Ceza Uygulaması
İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Kullanılır?
İBB Sosyal yardım kartı, genellikle marketlerde kullanılmaktadır. Ancak kartın geçerli olması için ilgili market ile belediye arasında bir anlaşma sağlanmış olması gerekmektedir. Bu anlaşma doğrultusunda ilgili markete, İBB Sosyal yardım kartı için kullanılacak olan pos makinesi ilgili markete teslim edilmektedir. Sosyal yardım kartı ile alışveriş yapan tüketicilerin yaptığı harcamalar, bu pos makinesi yardımı ile karttan çekilmektedir. Aylık yüklenen tutar doğrultusunda harcama yapabileceğiniz sosyal yardım kartı, bakiye sorgulama işlemi içinde yine ilgili markette kasiyerden ricada bulunmanız ve bakiyenizi öğrenmeniz gerekmektedir. Aksi halde İBB sosyal yardım kartı bakiyesini sorgulayabileceğiniz bir hizmet bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder