Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir?

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir?
  Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir?



Sosyal Devlet anlayışı ile hareket eden devletimiz, birçok yardıma el atmıştır. Fakirlik maaşı da buna dâhildir. Fakirlik maaşı bazı sebeplerden dolayı çalışamayan iş sahibi olmayan geçimini sürdüremeyecek durumda olan yoksul, muhtaç ihtiyaç sahibi kişilere verilen bir maddi yardım desteğidir. Bu verilen yardım parası sayesinde birçok vatandaşımız zor hayat şartlarından bir nebze de olsa kurtulmaktadır.

Fakirlik maaşına başvuru yapmak isteyenler için hükümet “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” SYDV ve Belediyelere görevler ve mekânlar vermiştir. Buralara belirli evraklarla giderek başvurular yapılabilmektedir. Aslına bakarsanız, normal sistemde sizlerin başvurmasından çok belediyeler ve SYDV muhtaç insanları araştırır, inceler eğer gerekli görürse bu yardım için gerekli evrakları doldurur.  Sonrasında size yardımcı olmak amaçlı hesaplarınıza bu paranın yatırılması için talimat verirler.

Fakirlik Maaşı Ne Kadar?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Fakirlik Maaşı Ne Kadar?
Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir?
Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?


Fakirlik maaşı ne kadar sorusu, şüphesiz cevabı en çok merak edilen sorudur. Fakirlik maaşı için Vakıflar Genel Müdürlüğü ödemeleri düzenlemektedir. 2018 yılının belirlediği tutara bakılarak bu seneki tutarın yaklaşık 680₺ olacağı gözükmektedir. 2017 yılına göre artış gösteren Fakirlik Maaşının 2019’da ki durumu ile net bir açıklama henüz bulunmamaktadır.

Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir?
Fakirlik maaşını muhtaç, yoksul, ihtiyaç sahibi kimseler alabilmektedir. Bu kişiler Belediyelerin ve SYDV’nin iş birliği içerisinde belirlenmektedir. Öncelikle araştırmalar yapılır ve ihtiyaç sahibi bireylerin ne gibi bir ihtiyacı var, eksiklikler neler gibi sorularına cevaplar bulunur. Daha sonra fakirlik maaşı hesapların yatırılır. Bu işlem küçük şehirlerde yüksek başarı elde etse büyük şehirlerin nüfusu da büyük olduğu için gözden kaçan fark edilmeyen ihtiyaç sahibi muhtaç kişiler de olabilir. Bu durum da bu kişiler de başvurularını kendileri yaparlar.

fakirlik maasi basvuru
fakirlik maasi basvuru



Bu başvuruyu yaparken gerekli birkaç evraka ihtiyaç duyarlar, bunlar:

Kimlik ve Fotokopisi
Fakirlik Belgesi
Eğer Engelli İse Engelli Raporu Fotokopisi
Benzer İçerik:  2019 Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı Nasıl Alınır ?
Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Daha önce belirttiğimiz gibi aslında başvuru yapmaktan ziyade bu işler için ihtiyaç sahipleri devlet tarafından SYDV ve Belediyeler aracılığı ile belirlenmektedir. Fakat gözden kaçan durumlarda ise;

Öncelikle gerekli evrakları hazırlamalısınız. İkinci olarak bölgenize en yakın kaymakamlığa giderek kaymakamlık binası içerisinde bulunan SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) binasına kimliğiniz ile birlikte evraklarla başvuruda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder