Doğum Parası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Doğum Parası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Doğum Parası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Anasayfa » Doğum Yardımı » Doğum Parası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Doğum Parası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar



Doğum parası diğer adıyla bebek parası olarak da bilinen bu yardım, devlet tarafından annelere destek olmak amaçlı verilen bir maddi yardımdır. Doğum parası, başka bir tanımla doğum yapan annelerin bazı ihtiyaçlarını karşılamak için veriliyor da diyebiliriz.

Doğum süresi biyololojik  olarak düşünüldüğünde 40 haftaya kadar süren bir süreçtir. Bu zaman arasında toplam olarak 16 hafta izin hakları olan anne adaylarının bunları 2 şekilde kullanma şansları vardır. Birisi 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta sonrası iken diğeri doktor onaylı fiziksel güce yüklenen bir işte çalışmıyor ise, doğuma 3 hafta kala ve doğumdan sonra 13 hafta şeklindedir. Farklı bir durum ise eğer doğum yapacak olan anne çoklu gebelik yapacaksa bu süre 10 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 10 hafta olmak üzere 18 hafta izin verilebilir. Bu raporda fiziki güce dönük bir işte çalışmayan anne için doğum öncesi 3 hafta doğum sonrası 15 hafta şeklinde verilebilmektedir.

dogum yardimi parasi
dogum yardimi parasi

Doğum Parası İçin Gerekli Evraklar


Doğum sırasında vizite raporunun hastaneye verilmesi sonucu alınan doğum raporunun aslı alınır. Bu raporun diğer adı ise, analık iş göremezlik raporu olarak bildirilmektedir. Belgenin aslını doğum yapılan hastaneden, giderek alabilirsiniz.

Doğum yapan annenin kimlik ve fotokopisi

Doğumu gerçekleşen bebeğin kimlik ve fotokopisi



Evraklar toplandıktan sonra doğum parasını almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Ücret hesap numarasına veya bankalara yatırılmaktadır. Gerekli işlemleri yaparak parayı alabilirsiniz. Bu kısmı Doğum parası adlı diğer yazımda detaylı açıkladım.

2018 Doğum Parası ve Süt Parası Nasıl Alınır?

2018 Doğum Parası Hesaplama

2018 Doğum Parası Yardımı Başvuru ve Şartları

Doğum Raporu Parası Sorgulama ve Hesaplama

Doğum parası başvurusu hakkında aklınıza takılan tüm soruları bu başlık altından bana iletebilirsiniz. Bu sayede sizler için derin bir araştırma yaparak, sorularınızı cevaplayabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder