2019 Muhtaç Ailelere Karşılıksız Kömür Yardımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

2019 Muhtaç Ailelere Karşılıksız Kömür Yardımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 Muhtaç Ailelere Karşılıksız Kömür Yardımı

Anasayfa » Diğer Yardımlar » 2019 Muhtaç Ailelere Karşılıksız Kömür Yardımı
 2019 Muhtaç Ailelere Karşılıksız Kömür Yardımı



Muhtaç ailelerine karşılıksız kömür yardımı yasası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Muhtaçlık Durumu Nasıl Değerlendiriyor ?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Muhtaçlık Durumu Nasıl Değerlendiriyor ?
Dağıtımı Kim Yapılıyor ?
Muhtaç Ailelere Kömür Nasıl Ulaşıyor ?
Kömür Yardımı Nedir?
Kömür Yardımı Kime Verilir?
Kömür Yardımı Nasıl Alınır?
Kömür Yardımı İçin Dilekçe Örneği
Kömür Yardımı Yılda Kaç Sefer Verilir?
Kömür Yardımı İçin Gerekli Evraklar?
Kömür Yardımı Sorgulama
Karara göre, 2019 yılında her il ve ilçede bulunan sosyal yardımlaşma ile dayanışma vakıflarınca ‘muhtaçlık‘ kriterlerine uygun aileler belirleniyor. Bu aileler muhtarlıklardan alınacak bilgi ile olabileceği gibi, Başvuruların yapılmasından sonra kurulacak inceleme komisyonu raporuna göre de tespit ediliyor.

Dağıtımı Kim Yapılıyor ?


Dağıtım yapılacak aileler belirlendikten sonra karar kapsamında 2018 – 2019 yıllarında vakıflara yapılacak kömür sevkiyatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlükleri tarafından belirlenen program dahilinde gerçekleştiriliyor.

Dağıtımı yapılan kömürler satılamayacak. Dağıtım yapan vakıflar da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ nca denetleniyor.

Muhtaç Ailelere Kömür Nasıl Ulaşıyor ?
Muhtaç aileler kömür yardımı çıktıktan sonra nasıl naklederim diye düşünmüyor. TKİ ve TTK’nin CIF satış esaslarında vakıflarca bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilen kömür, bu noktaların konumuna göre belirlenen nakil vasıtalarıyla söz konusu kurumların sorumluluğunda naklediliyor.



Kömür yardımı her sene kış aylarında belediye ve kaymakamlık tarafından muhtaç kişilere yapılmaktadır. Bu yardım da diğer yardımlar gibi aslında belediyelerin ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın da kendi araştırma ve incelemeleri sonucu yapılmaktadır. Fakat büyük nüfuslu illet düşünüldüğün de küçük nüfuslu yerlerdeki gibi herkesi gözlemlemek pek de kolay olmayabiliyor. Bunu önlemek amacıyla da muhtaç kişiler kömür yardımı için başvuruda bulunabiliyorlar. İhtiyaç sahibi ailelerin veya kişinin yardım isteğinde kendisi bulunması gerekiyor ki gözden kaçan durumlar da sonuca ulaşsın. Kömür yardımı nedir, kime verilir, nasıl alınır, kaç sefer verilir, kömür yardımı için gerekli evraklar nelerdir, nasıl sorgulanır diye birçok soruya da cevap vermeye başlıyoruz.

Kömür Yardımı Nedir?
Kömür yardımı, muhtaç, ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yoksul insanların kış aylarında başını sokacak bir evleri varsa en azından üşümelerini engellemek amacıyla verilen erzak yardımlarından biri olan yakacak yardımıdır.

Benzer İçerik:  Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kömür Yardımı Kime Verilir?
Kime verilir sorusu da üst kısımdaki yazı da belirttiğimiz gibi muhtaç, ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yoksul diye tanımladığımız herkese verilmektedir.

Kömür Yardımı Nasıl Alınır?
Kömür yardımı daha önceki kısımda da bahsettiğim gibi genel de belediyeler ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ile araştırılıp incelenerek sonuca varılınca veriliyor. Bundan dolayı kendi almak isteyen ihtiyaç sahipleri de başvuruda bulunmak zorunda kalıyor. Başvuru için aşağıdaki dilekçe örneği doldurulabilir.

muhtac ailelere komur yardimi

Kömür Yardımı İçin Dilekçe Örneği
Dilekçe Örneği

…………………………..’NE

……………………………………………………. adresinde ikamet etmekteyim. Maddi imkansızlıklar içerisinde hayatımızı sürdürmekteyiz. Kışlık yakacağımız olmadığından ve alabilecek maddi gücümüz olmadığı için tarafınızca verilen kömür yardımından yararlanmak istiyoruz.

Gereğini arz ederim.. …/…/2017

AD SOYAD

İMZA

Adres   :

Telefon  :

Bu dilekçe örneğini, ilgili birimlerden de temin edebilirsiniz. (alıntılanmıştır.)

Kömür Yardımı Yılda Kaç Sefer Verilir?
Kömür yardımı şartlar sağlandığı ve dilekçe her sene kış aylarına yakın süreçte verildiği sürece devamlı verilebilir belirli bir sayısı yoktur.

Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı

Kaymakamlık Tarafından Yapılan Maddi Manevi Yardımlar

Giyecek Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?

Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?

Kömür Yardımı İçin Gerekli Evraklar?
Sadece dilekçe ile başvuru yapılabilir çünkü yardımlar başvurudan çok “Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı” ve Belediyelerin incelemeleri ile olmaktadır.

Kömür Yardımı Sorgulama
Https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir adresine tıklayıp tıkladıktan sonra açılan sayfada bilgileri gerekli yerlere girerek giriş yapabilirsiniz. . E-Devlet girişi için T.C kimlik numarası, şifresi için de PTT’den şifre alarak sisteme giriş yapabilirsiniz.(alıntıdır)

Yukarıda bahsettiğim tüm başlıklar itina ile okunup başvurular bu kurallar çerçevesinde yapıldığı sürece kış aylarında başvuru yapanlar ve buna uygun görülen herkes kömür yardımından yararlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder