2019 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar Ödeniyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

2019 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar Ödeniyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar Ödeniyor

Anasayfa » SGK » 2019 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar Ödeniyor
2019 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar Ödeniyor



2019 En düşük sigorta primi ödemek, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenecek asgari ücrettir ve 2019 senesinde bu ücret brüt asgari ücret üzerinden hesaplanacaktır. 2019 yılı net ya da brüt asgari ücretlerinin belirlenmediği için rakamlarda netleşmemiştir. Tahmini olarak hesaplanan rakamlar ile tahminler yapılmaktadır.

4447 Sayılı Kanun Teşviki Kapsamında İşverenlerin 2019 SSK Primi Ödemesi Ne Kadar?
Yazı İçindekiler [Gizle]

4447 Sayılı Kanun Teşviki Kapsamında İşverenlerin 2019 SSK Primi Ödemesi Ne Kadar?
2019 Brüt Ücrete Göre İşçi Sigorta Primi Ne Kadar?
2019 Günlük En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar?
2019 İsteğe Bağlı Sigorta Primi En Düşük Ne Kadar?
Günlük En Düşük ve En Yüksek Brüt Kazanç Ne Kadardır?
2019 Yılında İşverenler İçin Asgari Ücret SSK Primi Ne Kadar Olacak?
En Düşük Sigorta Primi Sorgulama Nasıl Yapılır?
Bilhassa işverenler ve ev hizmetlerinde çalışan sigortalı çalıştıran kişiler faydalandığı 4447 sayılı kanun teşviki, 2019 yılında asgari olarak 415 TL olarak ödenecektir. Bu kanunda yararlanarak teşvik alınabilmesi için gerekli şartlar şu şekilde sıralanmaktadır;

İşverenin herhangi bir geçmiş dönem prim borcunun bulunmaması gerekmektedir.
İşvereninin primlerini düzenli olarak ödemesi gerekmektedir.
İşvereninin özel sektörde iş yeri olması ve faaliyet göstermesi gerekmektedir.
İşe alınacak kişinin 18 ile 29 yaş aralığında erkek olması gerekmektedir. İşe alınacak bayanlarda böyle bir yaş aralığı bulunmamaktadır.
İş alınacak olan kişinin işe giriş tarihinden önce, son altı aydır iş yerinde çalışan sayısının ortalamasının alınmış olması ve buna göre alım yapılması gerekmektedir.
2019 Brüt Ücrete Göre İşçi Sigorta Primi Ne Kadar?


Her yılbaşında asgari ücrete yapılan zamlar sonucunda tüm fiyatlarda değişiklikler oluşmaktadır. 2019 işçi sigorta primi hesaplamaları, belirlenmeyen asgari ücret sebebiyle henüz hesaplanamamaktadır. 2018 yılında ise ödenen en düşük sigorta primleri şu şekilde belirlenmiştir;

Herhangi bir indirimden faydalanılmıyorsa ödenecek sigorta primi 760,67 TL’dir.
Primler düzenli olarak ödendiğinde %5’lik indirim sağlanmaktadır. Bu kapsamda prim ödeyenlerin ödemesi gereken tutar 659,42 TL’dir.
Sigorta prim teşvikinden faydalanabilen ve aynı zamanda primlerini düzenli ödeyen kişiler için ödenmesi gereken prim tutarı 344 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer İçerik:  Hangi Kodla Çıkışım Verilirse Kıdem Tazminatı Alabilirim?
2019 Günlük En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar?
2019 rakamları henüz belirlenmediği için günlük sigorta primi ücretleri de hesaplanamamaktadır. Aylık ve günlük olarak ödenen sigorta primlerinde hesaplamalar farklı yapılmakta olup rakamlar değişiklik gösterebilmektedir. Günlük olarak ödenen prim ücretleri sık sık değişiklik gösterebilmektedir. Bu durum 2019 yılında da bu şekilde devam edecektir. 2019 günlük en düşük sigorta primleri şu şekildedir;

Herhangi bir indirimden yararlanmayanlar için sigorta primi günlük olarak yaklaşık 25,36 TL olarak ödenmektedir.
Sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi durumunda ve alınan %5’lik indirimle ödenmesi gereken günlük sigorta primi 21,38 TL olmaktadır.
Günlük sigorta primi ödemeleri sürekli olarak değişiklik gösterdiği için, güncel olarak takip edilmesi önemlidir. Bu sebeple günlük sigorta yatıran işverenlerin ya da kişilerin günlük sigorta primi miktarlarını ve oluşan değişiklikleri sıklıkla kontrol etmesinde fayda vardır.

2019 İsteğe Bağlı Sigorta Primi En Düşük Ne Kadar?


2019 yılı rakamları henüz belirlenmemiş olsa da isteğe bağlı sigorta primleri sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Herhangi bir iş yerinde çalışmayan kişilerin, isteğe bağlı olarak sigorta primlerini ödeyerek emeklilik fırsatı yakalamaları mümkündür. Çalışmayan kişiler ya da ev hanımları için sunulan isteğe bağlı sigorta primleri ödemesi 2018 yılında şu şekilde yapılmaktadır;

Tarım sigortası kapsamında günlük sigorta primi ödeyen kişilerin ödediği en düşük sigorta primi 583,48 TL olarak belirlenmiştir.
İsteğe bağlı BAĞ-KUR prim ödemesi en düşük olarak 649,44 TL olarak belirlenmiştir.
Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta yatırması durumunda ise ödenecek en düşük miktar 541,20 TL olarak belirlenmiştir.
2019 yılı için isteğe bağlı sigorta ödemelerinde yapılan tahminlere göre;

EK 5 tarım sigortası kapsamında isteğe bağlı sigorta ödeyen bir kişi, 2019 yılında en düşük 728,18 TL ve en yüksek 5461 TL prim ödemesi yapabilecektir.
İsteğe bağlı BAĞ-KUR ödemelerinde ise 2019 yılı için en düşük primin 780 TL, en yüksek primin 5845 TL olarak ödenebileceği tahmin edilmektedir.
Ev hanımlar için emeklilik fırsatı ile ilgili düzenlemeler 2018 yılında yapılmış olup ev hanımlar bazı şartları yerine getirdiğinde emekli olabilmektedirler. Bu emeklilik için isteğe bağlı sigorta ödeyebilmeleri için ilgili düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda 2019 yılında ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ödemesi en düşük 675,41 TL, en yüksek 5.065 TL olarak ödenebilecektir.
Engelliler için isteğe bağlı sigorta ödemelerinde ise yukarıdaki fiyatlar üzerinden prim alınacağı tahmin edilmektedir. Engelli Sağlık Kurulu Rapor ile herhangi bir indirim yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmemiştir.
Benzer İçerik:  2019 SGK İntibak Yasası Sorgulama
Günlük En Düşük ve En Yüksek Brüt Kazanç Ne Kadardır?
Asgari ücret, günlük en düşük ve en yüksek brüt kazanç gibi hesaplamalar 2019 yılı için 01.01.2019 tarihinden sonra netleşecektir. 2019 yılında günlük olarak alınabilen en düşük ve en yüksek brüt kazançlar şu şekildedir;

Günlük olarak en düşük brüt kazanç 67,65 TL olarak belirlenmiştir.
Günlük olarak en yüksek kazanç ise 507,37 TL olarak belirlenmiştir.
2019 Yılında İşverenler İçin Asgari Ücret SSK Primi Ne Kadar Olacak?
Bir kişinin işveren olarak geçmiş SSK borçları yoksa, bunun yanı sıra prim ödemelerini de düzenli olarak yapıyorsa 5510 ayılı kanun kapsamında 5 puanlık denilen indirimden faydalanabilmektedir. 2019 asgari ücretli SSK priminin 791,50 TL olacağı tahmin edilmektedir.

Geçmiş dönemlerde prim borçları olan, prim ödemelerinde aksama olan işverenler için ise sigorta primlerinden faydalanmak mümkün olmamaktadır. Bu kapsamda 2019 yılında teşvikten faydalanamadan asgari ücretli SSK primi ödeyen bir kişinin ödemesi gereken tutar 913,72 TL olacaktır. Bu rakamlar tahmini rakamlar olup yılbaşından sonra netleşecek olan asgari ücrete göre değişiklik gösterecektir.

En Düşük Sigorta Primi Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sigorta prim hesaplamaları, sigorta primleri ile merak edilenler için ALO 170 çağrı merkezinin aranması mümkündür. Alo 170 SGK, ÇSGB, MYK ve İŞKUR kurumlarıyla ilgili tüm soru ve sorunlarınızda arayabileceğiniz bir danışma hattıdır. SGK ile ilgili sorgulamalarınızı yaptırabilir, merak ettiklerinizi sorabilir, ihbar ve şikayetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

En düşük sigorta primi ödemesi ile ilgili ya da hizmet dökümünüz ile ilgili detaylı bilgiye Alo 170’i arayarak ulaşabilirsiniz. Alo 170 çağrı merkezi olarak verdiği hizmetin yanı sıra resmi web sitesi üzerinden de hizmet vermektedir. Bu hizmetten faydalanabilmek için www.alo170.gov.tr adresine giriş yapmanız yeterlidir. Burada canlı destek bölümüne bağlanarak, danışmanlarla online olarak yazışabilirsiniz. Online yazışma sırasında kurumlarla ilgili merak ettiğiniz her şeyin cevabına ulaşabilirsiniz.

Benzer İçerik:  2019 Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar?
Görüntülü canlı destek bölümü sayesinde işaret dili bilen ilgili danışmanlarla görüşme şansınızda bulunmaktadır. Bunun için sitede ilgili bölüme tıklamanız; isim, soy isim, T.C kimlik numarası ve cep telefonu numaranızı girerek online bölüme bağlanabilirsiniz. Tüm sorularınızın yanıtına online olarak oluşabilirsiniz. Sitede bulunan ‘Sık Sorulan Sorular’ bölümüne giriş yaparak, daha önce sorulmuş olan soruları ve verilen cevapları da inceleme şansınız bulunmaktadır. Böylece zaman kaybetmeden aradığınız cevaba ulaşabilirsiniz.

SGK Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır, Hizmet Birleştirme Başvurusu

SGK Prim Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder