Sefiller Kitap Özeti Victor Hugo - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Sefiller Kitap Özeti Victor Hugo

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sefiller Kitap Özeti Victor Hugo

Sefiller kitap özeti victor hugo, Sefiller kitap özeti, Sefiller kitabının yazarı, Victor Hugo’nun yazdığı kitaplar, Sefiller Romanın Kısa Özeti. Sefiller kitabının özeti 


Kitabın Adı: Sefiller

Kitabın Yazarı: Victor Hugo

Kitabın Sayfa Sayısı: 352

Sefiller Kitabın Özeti:

Bir zamanlar bir kasabada ekmek çaldığı için 19 yıl hapse girmesi gereken ama her seferinde kaçan ve cezası git gide katlanan Jan Valjean adında yoksul birisi varmış. Defalarca ekmek çaldığından hapishaneye girmiş ve her seferinde kaçmış. Cezası her seferinde katlanmış ve toplam 19 yıl hapishane suçu olmuş. Jan Valjean aslında çok güçlü biridir. Hapiste Jan iyi duygularını da güçlülüğünü de kaybetmiştir. Hapiste mahkum olduğu için herkes ona kötü davranır. Oysaki o sadece günlük 1 ekmek yiyebilmek ailesine yedirebilmek için öyle yapmıştır.19 yıl geçmiştir hapisten çıkmıştır. Herkes onun üstüne üstün’e geliyordur. 

Rahip diye birisi onu evine alır. Jan ise rahibin gümüşlerini çalar. Rahip şikayet’çi olmaz. Üstüne birde 2 gümüş hediye eder. Hediyeyi verirken namuslu birisi olması konusunda o parayı da namuslu yerler de harcamasını söyler. Jan, Madlen adında iş hayatına girer. Bu işte zengin olur. 

Zengin olduğundan sonra Faten adında bir kadına ve ailesine yardımcı olur. Aralarda geçen müfettiş vardır ona müfettiş Javerde derler. Müfettiş Javer bir polis müfettişidir. Kısa zaman da zengin olan herkesin baba dediği kişiyi bulmak için yola çıkmıştır. Bu kişiye Mandlen baba denildiği için onu araştırmış ve bu kişini Jan Valjan olduğunu anlamıştır ve onun yerine şuanda hapiste yatan kişinin çıkmasını sağlamıştır. Ama Valjan, Faten’e verdiği sözü hatırlayarak başka birinin içerde o gibi yatmasını başarır. Valjan kozeti bulur kozet faten’in çocuğudur. 
Onu büyütmeye başlar. Müffettiş Javer olayı anlar ve Valjanı takip etmeye başlar. Valjan bunu anlamıştır ve kozeti yatılı bir kiliseye verir. Kendiside o kilisenin bahçıvanı olur. Müffetişin kafası karışmıştır. Bay Jillnorman diye biri vardır bunun torunu Marysüs’tür. Maryüs avukat olmak için çalışıyordu. Maryüs kozeti görmüştür ve aşık olur. Valjan bunlar arasındaki sıcak iletişimi görünce taşınırlar kozetle ama maryüs onları bulur ve kozetle gizli gizli yine buluşur. O dönemde krala çıkan ayaklanmalar vardır. Jan valjan orada ölür ve maryüs ile kozet evlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder