Zeliş Kitap Özeti Necati Cumalı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Zeliş Kitap Özeti Necati Cumalı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Zeliş Kitap Özeti Necati Cumalı

Zeliş Kitap Özeti Necati Cumalı, Necati Cumalı Zeliş Kitabı, Zeliş Kitabının Yazarı,Zeliş Kitabının konusu,Zeliş Kitabının Kısa Özeti,Zeliş Kitabıyla İlgili Özet Örnekleri



Kitabın Adı: Zeliş

Kitabın Yazarı: Necati Cumalı

Sayfa Sayısı: 256

Zeliş Kitap Özeti Necati Cumalı
Kitabın Özeti: 16-17 yaşlarında iyi kalpli, kimseden korkusu olmadan, çalışmayı seven bir kız vardır bu kızın adı Zeliştir. Zeliş bir gün koyunlarına bakarken koyunlarının kaçtığını anlamıştır. Hemen koyunun nereye gittiğini bir yere zarar vermeden geri getirebilmeyi çok istemiştir. Zeliş koyununu bir delikanlının tarlasında bulmuştur. Burada cemal diye birisiyle tanışmıştır. Nasıl ilk görüşte aşka inanılmışsa bunlarda da öyle olmuştur. Kısa süre birbirlerine bağlanmışlardır. Zeliş, cemali sever ama babası recep Zeliş’i, Bekir’e vermeyi planlıyordur. Çünkü onlara borcu vardır ve anca böyle  öde’ye bilecektir. Zeliş’in bunlardan hiçbir haberi yoktur.


O yörede halk bir gün bir araya gelerek eğlenirlermiş. O günlerden birinde Zeliş ile Cemal hep birbirlerine bakmışlar ve kimsenin olmadığı sessiz bir yere gitmişler.  Bunları Yaşar görmüş ve tüm halka bunların hakkında dedikodu çıkarmıştır. Bunlar Recep’in kulağına gitmiştir ve bundan hiç hoşlanmamıştır bir an önce evlenmesini istemiştir Bekir’le dedikodular yüzünden bir türlü artık Zeliş ile Cemal fazla görüşemezler. Mektuplaşmaya başlamışlardır artık çok üzgündürler ama aşkları hala devam eder. Bekir bir plan kurmuştur ve Zeliş’i kaçıracaktır.

Arkadaşlarına söylemiştir bu planı artık tüm planlar hazırdır. Zeliş’i kaçıracaktır. Zeliş kaçırılacağını anlamıştır. Çünkü arkasından sürekli bir araba geliyordur. Zeliş koşarak ara sokaklara girmiştir ve Cemali bulmaya çalışmıştır. Cemali bulduğunda hızlıca olanları anlatmıştır ve dağlara doğru koşmaya başlamışlardır. Gözden kaybolmuşlardı artık ama vakit epey geç olmuştur. Cemal geceyi geçirebilecekleri bir yer buldu orada kaldılar. Bekirler kız kaçırma konusunda suçta bulunurlar. Cemalin babası bu yüzden hapse girer. Çok sürmeden Cemalin babası hapisten çıkarıldı. Aylar yılları yıllar ayları kovaladı.

Zeliş ile Cemal zengin birinin yanında çalışmaya başladılar. Orada çiftçilik yapıyorlardı. Neden işe girdiği soran patrona evden kaçtıklarını söylerler. Patronu bunları ihbar eder ve Cemal tutuklanır. Cemal duruşa çıktığında başından geçen her şeyi anlatır. Bekir’in Zeliş’i kaçıracağını bu yüzden kaçtıklarını ve Zeliş’te buna şaitlik edince Cemal oradan kurtuldu ve Cemal ile Zeliş evlendiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder