Heidi Kitap Özeti Johanna Spyri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Heidi Kitap Özeti Johanna Spyri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Heidi Kitap Özeti Johanna Spyri

Heidi Kitap Özeti, Heidi, Heidi Kitabının Sayfa Sayısı, Heidi Kitabının Yazarı, Heidi Kitabının Kısa Örneği, Heidi Kitabının Özetiyle İlgili Örnek Paylaşımlar



Kitabın Adı: Heidi

Kitabın Yazarı: Johanna Spyri

Kitabın Sayfa Sayısı:184

Heidi kitabının konusu: Heidi’nin yaşadığı maceralar.


Heidi Kitabının Özeti
Heidi adında bir kız varmış . Bu kız 5 yasındaymış . Küçük yaşta annesini kaybetmiş . Ona teyzesi Detie bakıyormuş . Bir gün teyzesi Detie küçük kızın üzerine sıkıca giydirip dağlara doğru uzanan bir patika yoldan gidiyorlarmış . Küçük kız ne olduğunu anlamadan yürüyormuş . Yolda teyzesi Detie’yi görenler kızı nereye götürdüğünü soruyorlarmış . Detie de yurtdışında yeni bir iş bulduğunu ve  artık Heidiye bakamıyacağının söyledi. Bunun için onu dedesi Alm amcaya bırakması gerektiğini söyledi . Bunu duyanlar karsı çıkmak istediler . Çünkü dedesi huysuzun tekiydi ve küçük kıza iyi bakamayacaklarını düşünüyordu . Ama teyzesi Detie bunu aldırış etmedi ve yoluna devam etti . O sırada heidi bir taşın üzerine oturdu . Bunu gören teyzesi Heidiye  ‘’ yoruldun mu Heidi ‘’ diye sordu. Heidi de ‘’yorulmadım ama terledim ‘’ seklinde cevap vermiş. Teyzesi Detie hızlı yürünürse 1 saate kalmaz gideceği yere varılacağını söylemiş . Bunun üzerine daha hızlı yürümüşler. Yolda Peter’i gördüler. Onun küçük bir evde kaldığını biliyorlardı . Heidi Peter ve  keçileri görünce  üzerindeki fazla olan kıyafetleri çıkarıp Peter’in yanına koşturdu . Peterle beraber dedeisiin yanına kadar gittiler. Heidi dededine sarıldı . Yaslı adam şaşırdı . Teyzesi Detie yaklasarak ‘’ Heidi’nin artık senin yanında kalması gerekiyor’’ dedi .  Dedesi Alm amca ‘’bu kız senin arkandan ağlarsa ben naparım ‘’ dedi . Detie de ‘’ orası beni ilgilendirmez. Ben yurtdışında iş buldum . Bu kız için o işten vazgecemem . Nasıl bakıcağın beni ilgilendirmez’’. Alm Amca bu sözlerine kızdı ve  Detie’yi kovdu.Küçük kız burayı çok sevmişti . Alm dedesi ne yapacağını bilmiyordu. Kızla beraber yemek hazırladılar. Daha sonra yatmak için  yatak hazırladılar . Küçük kız yukarıdaki saman yığınında uyuyacaktı. Uyurken de yattığı yerden dışarıyı seyredebilecekti. Bunun için çok mutlydu. Sabah olunca Peter ve keçilerinin sesini duydu .Ayak üstü kahvaltı yapı Peterle beraber dağa çktılar keçileri otlatmak için . Heidi ordan oraya koşturuyordu,çiçek topluyordu…Akşam olmaya başlamıştı. Heidi ve Peter eve dönmek için hazırlanıyorlardı . Heidi eve döndüğünde Alm dedesi onu yolda bekliyordu . Heidi kucağındaki çiçeklerle dedesine doğru koşturdu. O gün çok yorulmuştu. Akşam yemeğini yedikten hemen sonra yattı. Sabah tekrardan erkenden kalkıp Peterle beraber gitti. Bi süre boyunca küçük kızın hayatı böyle geçti .

Heidi Kitap ÖzetiArtık havalar soğumaya başlamıştı . Kıs geliyordu . peterin de okula başlaması gerekiyordu ama karda kışta olkula gidip gelmesi zor oluyordu . Bir gün Peter Alm amcanın evine geldi . Kar yağıyordu .Bi süre oturduktan sonra eve gitmek için kalktı ve nenesinin Alm amcayo ve Heidiyi çok görmek istediğini söyledi ve sonra da gitti. Heidi bunu duyunca dedeisini oraya gitmek için zorladı . Kar yağmasına rağmen zor bi şekilde de olsa gittiler. Peterin nenesinin gözleri görmüyordu. Onlar gelince çok mutlu oldu yaşlı kadın . Hala Alm amcanın Heidiye o kadar iyi nasıl baktığına şaşırıyordu. Bir süre oturduktan sonra Alm Amca ve Heidi eve gitmek için yola koyuldular . Bir gün Heidinin teyzesi Detie geldi ve Heidiyi çalıştığı yerdeki sakat kızın yanına arkadaş olsun diye götüreceğini söyledi. İstemese de Heidiyi götürdü teyzesi.

Çalıştığı yerdeki kızın bacakları doğustan sakattı ve babası işlerinden dolayı kızla ilgilenemiyordu. Bu yüzden eve bir kadın tuttu .Bu kadın Heidiyi pek sevmiyordu. Sakat kız Clara da ilk başlarda heidiyi sevmiyordu ama sonradan sevmeye başlamıştı. Heidi bu evde kalmak istemiyordu.Aklı hep dedesinde ve peterdeydi . Ordan hep gitmek istediğini söylüyordu . Orda hep mutsuzdu. Clara’nın  öğretmeni Heidinin burayı sevmeyip eski hayatına geri dönmesi gerektiğini anlayınca Clara’nın babasını bu durumu anlatmış. Clara’nın babası da gidebileceğini söylemiş ve Heidi’yi evine göndermiş . Heidi evine varınca çok sevinmişti . Dedesi de onu çok özlemişti . Yaklaşık 1 hafta falan Heidi dedesinin yanındaysı . Daha sonra Heidiye bir haber geldi .  Clara ve öğretmeni Heidi’yi ziyarete geliceklerdi . Clara gelmişti . Heidi onu Peterle beraber keçileri otlatmaya götürdü . Clara da çok sevmişti burayı . Ama dönüşte Clara’nın tekerlekli sandelyesi uçurumdan aşağıya yuvarlanıp kırılmıştı. Heidi ve Peter ona yardım ederek yürütmeye çakışıyordu. Clara artık kendi başına adım atabiliyordu. Bunun için herkes çok mutluydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder