80 Günde Devri Alem (Jule Verne) Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

80 Günde Devri Alem (Jule Verne) Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

80 Günde Devri Alem (Jule Verne) Kitap Özeti

80 Günde Devri Alem Kısa Özet 
80 Günde Devri Alem kitapı Jule Verne tarafından 1872 yılında kaleme alınmıştır. İngiltere’de Bay Fogg adında zengin bir adam sessiz sakin bir yaşam sürmektedir. Fazla sosyal aktiviteleri olmayan Bay Fogg şehir kulübünde briç oynayarak eğlenirdi.



bir gün Londra Bankasında büyük bir hırsızlık yaşanır. Briç oynarken arkadaşlarıyla bu hırsızlık olayını konuşan Bay Fogg bir anda kendisini bir iddaanın içinde bulur. Buna göre dünyayı 80 günde dolaşacaktır Bay Fogg.

seksen-gunde-devri-alem
Hakkında pek bir şey bilinmeyen, oldukça disiplinli ve titiz bir kimse olan  Phileas Fogg , bu iddaa için servetinin yarısını verebileceğini kabul etmiştir. Bay Fogg eğer dünyayı 80 günde dolaşamız ise servetinin yarısını iddaada kaybedecektir. Bu oldukça zor bir iştir. Pek çoklarına göre imkansızdır. İşin en zor kısmı ise Bay Fogg’un plansız ve de programsız yola çıkacak olması ve hava yolunu kullanamayacak olmasıdır.

Bay Fogg bu yolculuğa yardımcısı ile beraber çıkacaktır. Uzun ve zorlu geçecek olan bu yolculukta Bay Fogg ve yardımcısı birçok ülkeden geçecek, bazen fil üstünde, bazen trenle bazen ise gemiyle yolculuk edecektir. Oldukça heyecanlı bir maceraya dönüşecek olan bu yolculuk, bazen ise kedi fare oyunu gibi tam bir kaçışa dönecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder