2019 Özel Plaka Nasıl Alınır? Özel Plaka Fiyatları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 Özel Plaka Nasıl Alınır? Özel Plaka Fiyatları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 Özel Plaka Nasıl Alınır? Özel Plaka Fiyatları

Özel plaka, araç sahibinin ya da herhangi bir kurumun ismini taşıyan plaka türüdür. Ad-Soyad şeklinde tasarlanabilir ya da rakam tercihi de özel olarak yapılabilir. Özel plakaları trafik tescil şubelerinden temin edebiliyorsunuz ve bununla birlikte her yıl ödemek zorunda olduğunuz bir vergi karşınıza çıkıyor.



2019 Özel Plaka Nasıl Alınır ve fiyatları

Özel Plaka Nasıl Alınır?
İstediğiniz plakayı sorgulayarak başkası tarafından alınıp alınmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
Araç satışı öncesi, Emniyet Genel Müdürlüğü tescil bürosunu ziyaret ederek özel plakanın ayırtılması gerekiyor.

Ödenecek bağış miktarı ile birlikte sizlere bir evrak sunulacaktır.
Araç satışı yapılırken plaka değişikliğinin yapılacağını söylemeniz ve ilgili evrağı teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Özel plaka, şirket için temin edilecekse, son 6 aylık sürece ait faaliyet belgesi ile birlikte şirkete ait imza sirkülerine de ihtiyaç olacaktır. Şahsi olarak özel plaka almak isteyenler ise kimlikleri ile başvurularını yapabiliyor.

2019 Özel Plaka Fiyatları Ne Kadar?
Mernis kayıtları baz alınarak araç sahibi kişiye bir yelpaze sunuluyor. İkamet ettiğiniz adres de bu bağlamda büyük önem taşıyor ve yalnızca o ilçenin emniyet müdürlüğündeki plakalar arasından seçim yapabiliyorsunuz. Plaka fiyatları ile ilgili net bir rakam vermek çok da doğru olmayacaktır ancak 110 liradan başlayıp 35.000’liraya kadar değişiklik gösteren geniş bir yelpaze olduğunu ifade etmek gerekiyor. Özel plaka sahibi olmak istiyorsanız eğer, istediğiniz plaka adresinde ikamet etmeniz de zorunludur, aksi takdirde devlet, araç sahibi kişiye özel plaka temin etmiyor.

Bununla birlikte Özel plakaların her yıl ekstra vergisi vardır.

Plaka Ne Kadar Sürede Gelir?
Başvurunuzu yaptıktan 4 ila 6 gün sonra olumlu ya da olumsuz yanıt alacaksınız. Bu süreç, onay alma süreciniz ve eğer olumlu bir yanıt alırsanız aynı haftayı takip eden 3 iş günü içerisinde plakalarınız da adreslerinize gönderiliyor. Özel plakalar, bir şirketi ya da bir şahsı temsil etmek adına önemli bir detay fakat rakamlara bakıldığında çok yüksek olduklarını görebiliyoruz. 2019 yılı ile birlikte özel plakalar konusunda önemli bir değişikliğe imza atıldı ve bu değişiklik ile birlikte plakaların tek bir merkezde toplanacağını da belirtmekte fayda var.

Özel Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?
Özel plaka almadan önce, almak istediğiniz plakanın boş olup olmadığını sorgulamanız elzemdir. 2019 Boş Plaka Sorgulama nasıl ve nereden yapıldığını sorgulamak için boş plaka sorgulama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder