2019 İspark Borç Sorgulama ve Ödeme - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 İspark Borç Sorgulama ve Ödeme

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 İspark Borç Sorgulama ve Ödeme

2019 İSPARK borç Sorgulama ve Ödeme
Sürücülerin İspark’a ait otoparklara park etmesi ve park ücretini ödememeleri halinde İspark’a ne kadar ödemeleri gerektiği, İspark’ın internet sitesi üzerinden öğrenilebilir.



İspark borç sorgulama yapabilmek için http://ispark.istanbul/ sitesine girilmesi ve araç plakası ile birlikte güvenlik kodunun girilmesi yeterlidir. Özellikle araç alım ya da satım işlemleri esnasında araca ait borçlar, aracın alış ya da satış sürecine olumsuz yönde etki etmektedir. Ödenmeyen borçlara zamanla faiz eklenmekte ve aracın masrafı artmaktadır.

İspark Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
İspark borçları online olarak sorgulanabildiği gibi İspark görevlileri aracılığıyla da öğrenilebilir. İspark’ın internet sitesine girildikten sonra Online İşlemler seçilerek, “Borç Sorgulama ve Ödeme” ekranına ulaşılır. Buradan plaka ve güvenlik kodu bilgisi girilir ve sorgulanan plakaya yazılan tüm İspark borçları görüntülenebilir. İspark nerede ceza yedim diye düşünenler, İspark borç sorgulama sayfasına direk ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirler;

https://online.ispark.istanbul/

İspark Borç Ödeme Nasıl Yapılır?
İspark borçları, İspark ödeme merkezlerine gidilerek, İspark alanlarındaki görevlilere El Terminali yoluyla ya da dijital ortamda online olarak yapılabilir.

250 TL’ye kadar olan borçlar El Terminali yoluyla
500 TL’ye kadar olan borçlar https://online.ispark.istanbul/ adresinden kredi kartı ile ödenebilir. Sayfada bulunan “Ödeme Noktaları” sekmesinde İban bilgileri ve diğer ödeme bilgileri görüntülenebilir.
İspark Borcu Ödenmezse Ne Olur?
Araç alımı ve satımı sırasında vergi ve trafik borcu gibi otopark borçları da plakaya yazılır. Otopark borçları ödenmediğinde, tüm borçlarla birlikte toplanarak aracın fiyatından düşülerek satış işlemi gerçekleştirilir. Kontrol edilmeyen İspark borçları zamanla birikerek yüksek miktarlara ulaşabilir ve satış sırasında sorun çıkarabilir.

İspark borcu araç satışına engel midir? Sıfır ya da ikinci el araç alırken noterde yapılan satış işlemlerinde, vergi ve trafik borçları için devir söz konusu değil. İspark borçları ise sistemde görüntülenmediği için aracın otopark borçları sorgulanmadığı takdirde, plakaya yazılan İspark borçları alıcının üzerine kalabiliyor. Sürücüler bu tip durumlarla karşılaşmamak için alacakları aracın İspark borçlarını internetten sorgulamadırlar.

İspark borcu ödenmediği takdirde ilk olarak sürücüler yasal yollarla ihtar ediliyor. İhtardan sonra borcun yine ödenmemesi halinde icra takip süreci başlar. Bu sürede ödenmeyen borçlara gecikme faizi uygulanır. Geçmiş dönemlere ait ödenmemiş park borçları ruhsat sahibinden tahsil edilir.

İspark Borç İtiraz
İspark borçlarına itiraz etmek için http://ispark.istanbul/iletisim/ sitesinden iletişime geçilebilir ya da 08:00 – 17:00 saatleri içinde 0 216 635 00 99 numaralı İspark Müşteri Hizmetleri aranabilir. İspark borç itiraz dilekçesinde ruhsat sahibinin adı, soyadı, kimlik numarası, araç plakası, borç tutarı ve itiraz nedeni bilgiler açık bir şekilde belirtilmelidir.

İspark Şikayet
Sürücüler, bilmeden İspark’a ait yerlere park edebilirler. Bu durumda İspark görevlisinin yazmış olduğu tutarı ödemekle yükümlüdürler. Fakat bazı durumlarda ödenmesi gereken tutara sürücüler itiraz edebilir. Bunun nedeni park edilen sürenin hesabıyla ya da gelen miktarın fazlalığı ile ilgili olabilir. Sürücüler İspark borçları ile ilgili şikayette bulunmak istediklerinde http://ispark.istanbul/gorus-oneri-ve-sikayetleriniz/ linkini tıkladıktan sonra https://beyazmasa.ibb.gov.tr/?Source=IsparkWeb şikayet formunu doldurabilirler. Formda ad, soyad, başvuru konusu, e-mail adresi, ilçe ve güvenlik kodu gibi bilgilerin doldurulması zorunludur. Formu doldurduktan sonra “gönder” butonuna basmalı ve gelecek cevap beklenmelidir.

İspark şikayet için Alo 153 Beyaz Masa da aranabilir. Bu hat haftanın 7 günü ve günün 24 saati açık olup, istenilen zamanlarda ulaşmak mümkündür.

İspark Ücretleri 2018
İspark otopark ücretleri konuma göre farklılık gösterebiliyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde park ücretleri daha fazla iken, park sorununun daha az olduğu bölgelerde ücretler daha düşük. Belli başlı yerlerin İspark saat ücretlerini aşağıda bulabilirsiniz;

Kadıköy İspark fiyatları:

0 – 4 saat arası: 4 TL
4 – 10 saat arası: 5 TL
10 – 18 saat arası: 8 TL
18 – 24 saat arası: 10 TL
Beşiktaş İspark fiyatları:

1 saat: 10 TL
2 saat: 12 TL
3 saat: 15 TL
4 saat: 18 TL
24 saat: 40 TL
Yıldız İspark ücretleri: 0- 1 saat 7 TL ve 1 saatten sonra kalınan her 1 saat için ekstra 1 TL ödenir.

Karaköy İspark fiyatları:

1 saat: 7 TL
1 – 2 saat: 9 TL
3 – 4 saat: 11 TL
4 – 5 saat: 13 TL
5 – 6 saat: 15 TL
6 – 7 saat: 17 TL
7 – 8 saat: 19 TL
24 saat: 23 TL
Sirkeci İspark ücretleri: 0 – 1 saat arası 7 TL ve her 1 saat için 2 TL ödenmesi gerekir.

Eminönü İspark ücretleri: İlk 1 saat yoğunluğa bağlı olarak 6 TL, 7 TL ya da 8 TL gibi bir rakam söz konusu. Mısır Çarşısı’nda bulunan İspark’ın ilk 1 saatlik ücreti 8 TL, ikinci saat 10 TL, üçüncü saat ve sonraki her saat için ek olarak 3 TL ödenmesi gerekir.

Taksim İspark ücretleri:

1 saat: 10 TL
2 saat: 13 TL
4 saat: 15 TL
8 saat: 18 TL
12 saat: 20 TL
24 saat: 27 TL
Beyoğlu İspark ücretleri:

0 – 1 saat arası: 7 TL
2 – 4 saat arası: 11 TL
4 – 6 saat arası: 13 TL
6 – 8 saat arası: 19 TL
8 – 10 saat arası: 21 TL
10 – 12 saat arası: 21 TL
24 saat: 23 TL
Motosikletler için bu ücretlerin yarısı ödenir.
Sonuç olarak her bölgede ödenen İspark fiyatları farklıdır. Saatlik ücretin ödenmemesi halinde plakaya İspark borcu yazılır ve bunun ödenmesi zorunludur. Biriken İspark borçları araç alış ve satışlarında sorun çıkartacağından, İspark borç sorgulamalarının düzenli olarak yapılması son derece önemlidir.

2019 İspark ücretleri henüz açıklanmadı. Açıklanınca yazı tekrar güncellenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder