2019 HGS Nasıl ve Nereden Alınır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 HGS Nasıl ve Nereden Alınır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 HGS Nasıl ve Nereden Alınır?

Hızlı geçiş sistemi uygulaması ile birlikte görevli kurumlar ve araç sahipleri de derin bir nefes aldı. Uzun ödeme kuyrukları tarihe karıştı ve teknolojinin de desteği sayesinde otoyol ve köprü geçişleri artık çok daha rahat bir hale geldi. Peki bu geçişlerde sorun yaşamamak adına hgs kartlarımızı nereden satın alabiliriz? PTT, karayolu giriş çıkışlarındaki gişeler ve anlaşmalı bankalar bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.


Ptt Hgs Alma

Hgs Ücretleri

HGS Otomatik Ödeme

Hgs İptali

2019 Hgs Nasıl ve Nereden alınır?

HGS Nasıl Alınır?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi hgs etiketine sahip olabilmek için tercih edeceğiniz 3 farklı alternatif var. Kimlik fotokopisi ve araç ruhsatınızın yanınızda yer alması yeterli olacaktır. Bu iki belge ile birlikte size en yakın PTT şubesine ya da anlaşmalı bankalara ziyarette bulunabilir, dilerseniz de kara yolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından hgs kartlarınızı temin edebilirsiniz. 5 liralık ücret karşılığında sizler de etiket sahibi olacaksınız ve bakiyelerinizi yükledikten sonra kullanıma başlayacaksınız.

HGS Nereden Alınır?
PTT Şubeleri: Size en yakın PTT şubesini araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile ziyaret ederek hgs etiketi satın almak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Sistem üzerinden gerekli işlemler yapıldıktan dakikalar sonra hgs etiketi temin ediliyor ve araç sahibine teslim ediliyor.

Anlaşmalı Bankalar: Kimlik kartınız ile anlaşmaları bankaları ziyaret ederek talebinizi dile getirmeniz de yeterli olacaktır. Birçok bakanın, müşterilerine ücretsiz hgs fırsatı sunduğunu da ifade etmek gerekiyor.

Satış Noktaları: Karayolu giriş ve çıkışlarında yer alan hgs satış noktalarını da seyahatleriniz öncesi ziyaret edebilirsiniz. Ruhsat ve kimlik ile birlikte etiket talebinizi yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Dakikalar içerisinde hgs etiketi temin edilecek ve araç sahibine sunulacaktır.

İş Bankasından HGS Nasıl Alınır?

Anlaşmalı bankalardan bir tanesi olan İş Bankası da HGS hizmeti sunmaya devam ediyor. Size en yakın İş Bankası şubesine kimlik ve araç ruhsatı ile gitmeniz yeterli olacaktır. Araç sınıfına göre etiket temin edebilir ve kısa sürede işlemi sonuçlandırabilirsiniz. 1. Sınıf hgs etiketi için ise şubeye gitmenize gerek yoktur çünkü internet bankacılığını kullanarak da etiket talebinizi kısa sürede dile getirebiliyor ve temin edebiliyorsunuz. Ziyaret etmeniz gereken ilgili sayfa ise ‘’ İş Bankası HGS’’ olarak karşınıza çıkıyor.

Garanti Bankasından HGS Etiketi Nasıl Alınır?

Garanti Bankası internet bankacılığını kullanarak hgs başvurularınızı saniyeler içerisinde yapabilirsiniz. İnternet şubesine giriş yaptığınızda ziyaret etmeniz gereken kategori ise "HGS/OGS" kategorisi olmalıdır. Bir diğer başvuru modeli ise telefon bankacılığı olarak karşımıza çıkıyor ve 444 0 3333 Alo Garanti üzerinden hgs başvurularınızı sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz. Son olarak tercih edeceğiniz alternatif ise size en yakın şubeyi ziyaret etmek olacaktır.

Akbank’tan HGS Etiketi Nasıl Alınır?

En yakın Akbank şubesi ve Akbank internet bankacılığı üzerinden hgs etiketi temin edilebiliyor. Online olarak başvuru yaptığınız takdirde etiketiniz şubeye gitmenize gerek kalmadan kurye tarafından evlerinize kadar getiriliyor. Bunun için " Akbank HGS " adresini ziyaret edebilirsiniz.

2019 HGS Sistemine Nasıl Üye Olunuyor?
HGS bakiyelerinizi takip edebilmek ve sorgulama işlemini online dünya üzerinden yapabilmek için PTT tarafından hazırlanmış olan sistem sizler de dahil olabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak üye olmanız gerekiyor ve dilerseniz e-devlet şifreniz ile de giriş yapabileceğiniz bir sistem olduğunu belirtmek gerekiyor. " https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login " adresini ziyaret ederek ‘’Üye ol’’ butonuna tıklamanız ve ilgili formu doldurarak onay vermeniz yeterli olacaktır.

HGS Sınıfları Nelerdir?

HGS satın alma işlemlerinde sistem sizlere rastgele bir etiket sunumu yapmıyor. Sahip olduğunuz araç sınıfına göre bir etiket almalısınız ve bu alım öncesinde aracınızın hangi sınıfa ait olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Bu bilgiyi güncel olarak "Hgs Sınıf Sorgulama" adresinden sorgulayabilir ve öğrenebilirsiniz.

Hangi Araçlar Hangi Sınıfa Girebilir?

Hgs Sınıf sorgulama bağlantısını kullanarak hangi araçların hangi sınıfta yer aldığınız ve hangi sınıf üzerinden etiket sahibi olacağını sizler de ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. HGS sisteminde araç sınıfına göre etiket belirleme işlemi yapılıyor ve araç sahiplerinin de bu konuda bilgilendirilmesinde fayda vardır.

HGS Otomatik Ödeme Nasıl Yapılır?
HGS uygulamasında, kartlarınızda ya da etiketlerinizde bakiye olmadığı takdirde geçiş esnasında plaklarınıza ceza alacaksınız ve bunu önlemek için otomatik ödeme talimatı vermeniz de sizlerin lehine olacaktır. Anlaşmalı bankalar üzerinden sizler de otomatik ödeme talimatı verebilir ve bakiyelerinizi takip etmek durumunda kalmazsınız. Yapmanız gereken işlem öncesinde anlaşmalı bankaları da sizinle paylaşmak istiyoruz.

Halk Bankası
Türkiye Finans
Akbank
Ziraat Bankası
QNB Finansbank
İş Bankası
Albaraka Türk
Garanti Bankası
TEB
Kuveyt Türk
Denizbank
Yapı Kredi
Vakıfbank
Bu bankalara ait kredi kartını kullanıyorsanız eğer sizler de en yakın şube aracılığı ile ya da online bankacılık üzerinden otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Dilerseniz telefon bankacılığını da kullanarak otomatik ödeme talimatı verebiliyorsunuz. PTT bonus kredi kartı sahipleri de yine otomatik ödeme talimatı verebiliyor ve bu hizmetten faydalanabiliyor. Bu sayede bakiyeniz bittiğinde tekrar yükleme yapmak için zaman kaybı yaşamayacaksınız. Bakiyeleriniz otomatik olarak faturalandırılacak ve kontrol etmek durumunda da kalmayacaksınız.

HGS Nasıl Yapıştırılır?

HGS etiketinizi temin ettiniz, peki ya bu etiketi araçlarınıza nasıl yapıştıracaksınız? Bilmeniz gerekiyor ki doğru bir şekilde yapıştırmadığınızda geçişlerde etiketin algılanması sorun olabiliyor ve bu da araç sahibine ceza olarak yansıyor. Dilerseniz doğru uygulamanın nasıl gerçekleştirileceğini ve bu etiketi araç camlarına nasıl yapıştıracağınızı adım adım inceleyelim ve sizleri de bilgilendirmeye çalışalım…

HGS etiketini, aracınızın üst dikiz(araç içi) aynasının hemen arkasına ve cama olmak kaydı ile yapıştırmanız gerekiyor. Bunun öncesinde yapıştıracağınız bölgeyi iç kısımdan silip kurulamanızda fayda vardır.
Etiketi katlamayın ya da buruşturma gibi bir hataya düşmeyin. Bu tür eylemler etikete zarar verecek ve geçiş esnasında sistem tarafından algılanmasına da engel olacaktır.
Yüzey temizlendikten sonra bir defa da ve yeri değiştirilmeden yapıştırılması uygun olacaktır.
Logolu kısım araç içine dönük olmalıdır.
HGS Satın Alma Ücreti Ne Kadar?
PTT tarafından satışı yapılan hgs etiketlerinin an itibarıyla ücreti 7.5 lira olarak karşınıza çıkıyor. Kart şeklinde satın almak isterseniz eğer ödemeniz gereken tutar 20 lira olacaktır. Araç sahiplerinin, kart ya da etiket alımı esnasında bakiye yüklemeleri de gerekecektir. Rakamlar değişiklik gösterebilir ya da güncellenebilir, bu yüzden güncel bilgiye erişim için ‘’ Ptt Hgs ’’ adresine de göz atabilirsiniz.

HGS İlk Bakiye Ne Kadar Olmalı?

HGS etiketlerinize yükleyeceğiniz ilk tutar, araç sınıfına bağlı olarak da değişiklik gösteriyor. 1. Sınıf araçlar için bu tutarın en az 30 lira olduğunu belirtmek gerekiyor. 2. Sınıf araçlar için ise bu tutar 37 lira olarak belirlenmiştir. 3. Sınıf araçlar 53 lira, 4. Sınıf araçlar 67 lira 50 kuruş, son olarak 5. Sınıf araçlar için ise 81 lira 50 kuruştur. Kartlarınızı temin ettiğinizde ilk dolum için karşınıza çıkacak rakamlar bu şekildedir. Dilerseniz daha fazla yükleme de yapabilirsiniz.

HGS Ön Yüklemeli Kart veya Etiket Ne Demek?

Radyo frekans sistemi ile çalışan ve otoyol-köprü giriş çıkışlarındaki eziyeti sonlandırmak, kuyruk çilesine son vermek adına ortaya konulan sistemler bütününe ‘’HGS’’ adı veriliyor. Bu sistemden faydalanmak isteyen araç sahiplerine temin edilen ürünlere ise hgs kartı ya da hgs etiketi adı veriliyor. Köprü ya da gişe ücretinin %202lik kısmını otomatik olarak alan bir sistem ve bu sayede araç sahipleri indirimli olarak hizmet alabiliyorlar. Bunun yanı sıra gişelerde ödeme yapmak için sıra beklemek ve vakit kaybetmek durumunda da kalmıyorlar. Araç camına yapıştırılabilen özel bir karttır ve sunduğu çok sayıda fırsat ile birlikte araç sahiplerine de derin bir nefes aldırdığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. Ön ödemeli kart tanımını da yapmak gerekiyor: ‘’Hizmet almanda öne yükleme yapma eylemi’’ ön ödemeli olarak karşılık buluyor. Kartınıza yükleme yaptıktan sonra bu bakiye üzerinden hizmet alıyorsunuz.

HGS Kartı Ya da Etiketi Başka Araçta Kullanılabilir mi?

HGS kartı ya da etiketi, araçlarınızın sınıfına göre temin edildiği için ödemenizi de buna göre yapacaksınız ve sistem de sizi bu detaya göre kayıt altına alacaktır. Bu yüzden sahip olduğunuz etiket ya da kartı kendi aracınızdan farklı bir araçta kullanmanız mümkün değildir. Bunu denediğinizde de kart ya da etiketinizin çalışmadığını fark edeceksiniz.

Araç Satılınca HGS Ne Oluyor?

Araç satış işlemlerinde aracın yeni sahibine hgs kartının da teslim edilmesi gerekiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz hgs kart ya da etiketleri aracın sınıfına göre oluşturuluyor, bu yüzden farklı bir etiket alma durumu da söz konusu olmayacaktır. Araç satışında sahip olunan hgs’nin de devredilmesi gerekiyor.

Eski Araçtaki HGS Yeni Araçta Kullanılabilir mi?

Eski aracınızda kullandığınız hgs kart ya da etiketinizi farklı bir araçta kullanmanız söz konusu değildir. Araç sınıfına göre sunulan hgs kart ve etiketleri, farklı bir araçta aktif olmayacak ve çalışmayacaktır.

HGS Nasıl İptal Edilir?
Araç alım satımlarında kartlarınızı devretmek istemiyorsanız eğer Hgs ürününü sorunsuz bir şekilde iptal edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekken şey ise oldukça basit. Size en yakın ptt şubesini ziyaret ederek ürünü iptal ettirmek istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Gerekli işlemler yetkili personel tarafından yapılacak ve bununla birlikte kart içerisindeki bakiyeleriniz de 1 haftalık süre zarfında yeni hgs kartınıza aktarabiliyorsunuz. Bunu istemiyorsanız eğer 1 aylık süre zarfında bu bakiyeyi ödeme olarak da yine Ptt şubelerinden alabiliyorsunuz.

HGS Hesabımı İptal Etmesem ve Kullanmasam Ne Olur?

Ürünü kullanmadığınız ya da iptal ettirmediğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ön ödemeli kart sistemi, kullanılmadığında ya da uzun süre bekletildiğinde faiz işleten bir sistem değildir.

HGS Ogs Aynı Şeritten Geçebilir mi?

HGS ve OGS aynı şeritten ne yazık ki geçemiyor. Peki ya geçerse ne oluyor? Plakalarınıza geçiş ücretinin 11 katı tutarında bir ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemiyorsanız eğer hgs ve ogs sistemine dahil olmanız gerekiyor, aksi takdirde ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

PTT’’den Alınan HGS’ye Bankalardan Yükleme Yapılabilir mi?

Evet, hgs bakiyenizi ptt şubelerinden yada mobil uygulamasından yükleyebileceğiniz gibi, anlaşmalı bankalardan da yükleyebilirsiniz.

Bankadan Alınan hgs Hesabına Ptt’den Bakiye Yükleme Yapılır mı?

Bankalardan alınan hgsler aynı banka ile bakiye yüklemesi yapılabiliyor. Yani bankadan hgs aldıysanız ptt hgs bakiye yükleme seçeneklerini kullanamazsınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder