2019 Hgs Geçiş İhlali ve Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 Hgs Geçiş İhlali ve Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 Hgs Geçiş İhlali ve Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini farklı alternatifler aracılığı ile ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz. Bunun için tercih edebileceğiniz ilk yöntem PTT resmi web sitesi olacaktır. Bir diğer yöntem ise e-devlet uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. KGM adresi üzerinden de sorgulama yapmak mümkündür.



2019 Hgs Geçiş İhlali Sorgulama - Ptt

2019 Hgs Geçiş İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır?
Bir üst başlıkta da ifade ettiğimiz gibi hızlı geçiş sistemi kaçak geçiş sorgusunu farklı alternatifler aracılığı ile kolayca yapabiliyorsunuz ve bunun için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yoktur. Dilerseniz ilk yöntem olan e-devlet uygulamasını sizinle paylaşalım ve sorgu işlemini nasıl yapacağınızı da detaylı bir şekilde aktaralım. ‘’ https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-ihlalli-gecis-bilgileri-sorgulama’’ bağlantısına tıkladığınız takdirde sizlerden e-devlet giriş bilgileriniz istenecek ve bu bilgileri girdikten sonra da ekranlarınıza sorgu sayfası gelecektir. Formu doldurup onay verdiğiniz takdirde kaçak geçiş sorgulamasını sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Bir diğer yöntem ise PTT’nin sunduğu ayrıcalık olarak karşımıza çıkıyor. Kaçak geçiş sorgulama işlemini PTT aracılığı ile gerçekleştirmek isterseniz eğer ‘’ Ptt kaçak geçiş sorgulama’’ bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Bu bağlantı ile birlikte karşınıza bir form çıkacaktır. Araç plaka numarası ve resimde yer alan harf ve numaraları girdikten sonra sorgu yapmak istediğiniz kategoriyi seçiyor ve onay veriyorsunuz. Ana sayfayı ziyaret eden araç sahipleri için de ana sayfanın sağ üst kısmında ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ butonunun yer aldığını da belirtmekte fayda var. Online dünya aracılığı ile sorgulama işlemlerinizi hem hiçbir ücret ödemeden hem de çok fazla zaman kaybı yaşamadan gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet HGS Geçiş İhlali Sorgulama
HGS ihlal yani kaçak geçiş sorgu işlemlerini e-devlet resmi web sitesi ve uygulama üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. ‘’ e devlet kaçak geçiş ihlali sorgulama’’ bağlantısına tıkladığınızda giriş bilgileri istenecek ve bu bilgileri hatasız girdiğinizde adınıza kayıtlı hgs ilgileri de ekrana gelecektir. Bu ekran üzerinden sorgulama yapabilir ve varsa cezanızı da görüntüleyebilirsiniz. Aynı işlemi e-devlet mobil uygulama aracılığı ile de yapabiliyorsunuz. E-Devlet, devlet kurumlarının büyük bir kısmını bünyesinde barındırıyor ve bu hizmet için de PTT verileri ile ortak bir çalışma yürüttüğünü ifade etmek gerekiyor.

PTT Hgs Geçiş İhlali Sorgulama
Sayfanın hemen üstünde "ptt hgs geçiş ihalli sorgulama" bağlantısı sizleri sorgu ekranına yönlendirecektir ancak sitede zaman zaman aksamalar yaşanabiliyor ve sayfaya ulaşamadığınız da ana sayfada sağ üst kısımda yer alan ‘’Geçiş ihlali sorgula’’ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Sorgu formunu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra geçiş ihlali mevcut ise sizlere bilgi olarak aktarılacaktır.

KGM HGS Geçiş İhlali Sorgulama
‘’ KGM Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısına tıkladığınızda karşınıza sorgu sayfası çıkacaktır. Plaka numaranız ve güvenlik için girmeniz gereken resim değerlerini forma girdikten ve onay verdikten sonra sonuçlar listelenecektir.

Otoyol A.Ş HGS Geçiş İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır?
İhlalli geçiş sorgulamasını ‘’ Otoyol A.ş Geçiş İhlali Sorgulama ’’ bağlantısı aracılığı ile de kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Resmi siteye ait mobil uygulamalar da hali hazırda android ve ıos mağazalarında satışa sunulmuş durumda ve dilerseniz mobil uygulama üzerinden de sorgu işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz. Bağlantıya tıkladığınızda karşınıza bir form çıkacak ve bu formda plaka numarası ile birlikte doğrulama kodunu da girmeniz istenecektir.

2019 HGS’siz Geçiş Cezası Ne Kadar?
HGS’siz geçiş durumunda araç sahibine 15 günlük bir süre tanınıyor ve bu süre zarfında geçiş bedelini ödemeniz yeterli olacaktır ancak bu süreyi aştığınız takdirde ilgili borcun 10 katı tutarında ceza ödemek zorunda kalıyordunuz Fakat 2019 yeni düzenleme ile Hgs geçiş ihlali cezaları normal ücretin 4 katı kadar olmaktadır. Örneğin normal geçişte 20 TL olan ödemeniz gereken tutar kaçak geçişte 20x4=80+20 TL=100 TL yani 20 lira yerine 100 TL olmaktadır. Eski sistemde ise 220 TL alınmaktaydı.

Mayıs 2018 kanun düzenlemesi ile HGS kaçak geçiş ücretleri normalin 4 katı kadar fazlası olarak belirlenmiştir.

İlk 15 Gün İçerisinde Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi 15 gün içerisinde yine online dünya aracılığı ile sorgulayabiliyor ve dilerseniz erken ödeme indirimi ile birlikte daha az ödeme yapabiliyorsunuz. PTT resmi web sitesi üzerinden ya da e-devlet uygulaması aracılığı ile geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

15 Günü Geçen Kaçak Geçiş İhlalleri Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kaçak geçiş ihlali sorgulama işlemini PTT resmi sitesi üzerinden ‘’Geçiş ihlali sorgula’’ butonu aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz var ise uygulama ya da resmi web sitesini kullanarak da sorgulama işlemini ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz.

Mobil Geçiş İhlali Sorgulama Uygulamaları Hangileri?
Mobil uygulamalar sayesinde sizler de site ziyaretinde bulunmadan telefonlarınızı kullanarak tek bir tık ile işlem yapabiliyorsunuz. Bu uygulamaları android ve ıos mağazalarından indirmek mümkündür.

KGM Mobil: KGM mobil uygulamasını android ve ıos mağazalarından ücretsiz olarak indirebilir ve sorgulama işlemini mobil uygulama aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz.

PTT: PTT mobil uygulaması geçmiş yıllarda geçiş ihlali sorgulama hizmeti sunuyordu ancak an itibarıyla bir güncelleme durumu söz konusu ve kısa bir süre sonra yine bu uygulama üzerinden sorgulama işlemlerini yapabileceksiniz. 

2019 Hgs Ptt mobil geçiş ihlali Sorgulama

E-Devlet: E-Devlet mobil uygulama aracılığı ile devlet bünyesindeki birçok kuruma saniyeler içerisinde erişim sağlayabiliyorsunuz ve uygulama üzerinden geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Mobil Hgs Ceza Ödeme Nasıl Yapılır?
Ptt mobil uygulamasını telefonunuza indirerek kolaylıkla hgs bakiye yükleme, para yükleme, geçiş ihlali ve kaçak geçiş ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ptt mobil uygulamasının resmi adı " HGS Bakiye Yükleme" dir. Diğer programlara güvenmeyiniz.

Hangi Durumlar Geçiş İhlali (kaçak geçiş) Sayılmaktadır?

HGS yerine OGS’den geçiş yapmak.
HGS etiketi ya da kartı olmadan geçiş yapmak.
HGS kartı bulundurup bakiyesiz geçiş yapmak.
Geçiş İhlali Yaptım, Ne Yapmam Lazım?
Geçiş ihlali yaptığınızda endişe etmenize gerek yok. Bu aşamada yapmanız gereken şey en yakın PTT şubesinden hgs etiketi alıp bakiye yüklemek olacaktır. 15 gün içerisinde bu işlemi yaptığınız takdirde ilgili ödeme de bakiyelerinizden otomatik olarak düşecek ve ceza ödeme durumunda kalmayacaksınız.

Hgs Yerine Ogs’den Geçmek İhlal Sayılır mı?

HGS yerine OGS’den geçmek, geçiş ihlali olarak nitelendiriliyor ve 15 günlük süre zarfında ilgili ödemeyi yapmak durumundasınız. Aksi takdirde cezai yaptırım uygulanacaktır.

Geçiş İhlali Kaçak Geçiş Cezası Ne Kadar? (örnek hesaplama)
Basit bir örnekle nasıl hesaplama yapacağınızı sizinle de paylaşmak istiyoruz. Geçilen noktanın hgs karşılığı ücretini 37 lira kabul edelim. Bu nokta üzerinden geçiş ihlali yaptığınız takdirde 15 günlük süre zarfında bakiye yükler ya da kart satın alıp yükleme işlemini yaparsanız eğer 37 liralık bir çekim yapılacaktır. 15 günü geçen sürede ise bu ücretin 4 katı cezai ödeme yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Geçiş İhlali Cezası Nereye Ödenir?
Geçiş ihlali ceza ödemelerini en yakın PTT şubelerini ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz. Ceza ödemelerinizi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de gerçekleştirebiliyorsunuz ve bankaların mobil uygulamaları da bu konuda hizmet vermektedir.

Hgs Banka Ya da Kredi Kartları ile Yükleme Yapılabilir mi?
Anlaşmalı bankalar bu konuda hizmet veriyor ve hgs etiketlerinizi ya da kartlarınızı kredi ve banka kartlarınız ile ilişkilendirdiğiniz takdirde yükleme işlemi otomatik olarak yapılacaktır. Bu sayede yetersiz bakiye durumu söz konusu olmayacak ve geçişlerde herhangi bir şekilde sorun yaşamayacaksınız.

Geçiş İhlali Cezasına Nasıl İtiraz Ederim?
HGS ihlali ile ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünüyor ve bu yanlışa itiraz etmek istiyorsanız eğer itiraz sürecini yürütecek kurumun Karayolları Genel Müdürlüğü olduğunu da bilmenizde fayda var. İtirazlarınızı bu kuruma yapıyorsunuz ya da dilerseniz ‘’0 850 460 60 60’’ numaralı telefon aracılığı ile itirazınızı bildirebilirsiniz. İtirazlarınızı dilerseniz mail yolu ile ‘’hgs@kgm.gov.tr’’ adresi aracılığı ile de gerçekleştirebiliyorsunuz. ‘’0 312 801 04 04’’ faks numarası ile de itiraz etme şansınız vardır.

İcra takibine Takılan Kaçak Geçiş Ücretleri Nereye Ödenir?

İcra takibine takılan kaçak geçiş ücretleri vergi dairesine ödenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder