2019 Hgs Bakiye Öğrenme ve Yükleme Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 Hgs Bakiye Öğrenme ve Yükleme Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 Hgs Bakiye Öğrenme ve Yükleme Nasıl Yapılır?

2019 yılı itibari ile Hızlı geçiş sistemi olan HGS bakiye öğrenme işlemlerini 4 farklı şekilde yapabilirsiniz. Bunlar; E devlet, Ptt, Telefon ve Bankalar Hgs Bakiye sorgulama yöntemleridir. Ayrıca makalemizde hızlı sorgulama ile güvenli hgs yükleme resmi site ile nasıl yapılır? göstereceğiz.


2019 Hgs Bakiye Öğrenme Sorgulama Yükleme

Plaka ile HGS Bakiye Sorgulama İşlemi
Yola çıkmadan önce sorgu işlemlerinizi yapmanızda fayda var. HGS bakiyeniz olmadığı takdirde geçişleriniz ceza olarak karşılık buluor ve bu da araç sahiplerini daha fazla sıkıntıya sokuyor. Peki Hgs Bakiye Öğrenme işlemini nasıl yapabiliriz?

1-) E Devlet Hgs Bakiye Sorgulama
E-Devlet uygulaması ya da resmi web sitesine giriş yaparak buradan kurumlar bölümüne tıklıyor ve PTT Genel Müdürlüğü sayfasına geçiş yapıyorsunuz. Sonrasında ‘’Hızlı geçiş sistemi hesap bilgileri sorgulama’’ sekmesi üzerinden ilgili sorgu işlemini yapabilirsiniz.
Kolay Yol: E Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne HGS SORGULAMA yazıp aradığımızda ilgili sayfa karşımıza çıkacaktır. Bu şekilde hızlıca hgs bakiye öğrenme işlemini yapabiliriz fakat e devlet şifremizin olması şart. Ayrıca sadece kendinize ait hgs sorgulaması yapabilirsiniz.

E devlet üzerinden yapılan hgs bakiye öğrenme işlemleri tamamen ücretsizdir.

2-) Bankalar İle Hgs Bakiye Sorgulama
Bankalar da bu konuda araç sahiplerine yardımcı olmaya devam ediyor. Bankaların kendilerine ait mobil telefon uygulamaları yada banka web sitelerini kullanarak sorgulama işlemini sorunsuz bir şekilde yapabilmek mümkündür. İlgili banka uygulamasının ‘’HGS bakiye öğrenme’’ butonu bu bağlamda sizlere yardımcı olacak ve taleplerinize yanıt verecektir.
Bankalar aracılığı ile yapılan Hgs sorgulamaları tamamen ücretsizdir.

3-) Ptt Hgs Bakiye Sorgulama
E-Devlet üzerinden vakit kaybetmek istemiyor ve daha hızlı sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız eğer PTT’ye ait resmi web sitesini ziyaret ettikten sonra burada yer alan ‘’https://hgs.epttavm.com/sorgula’’ butonuna tıklayarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Ptt hgs sorgulama ile sadece kendinize ait yada tc kimlik numarasını bildiğiniz kişilerin bakiyesini öğrenebilirsiniz. Sisteme üye olmanız için bu bilgiler şart.
Sorgulama işlemlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile birlikte pasaport numarası ya da vergi numarası gibi birtakım detaylara da ihtiyacınız olabilmektedir.

4-) Telefon İle Hgs Bakiye Öğrenme
https://plakakurdu.com/hgs-musteri-hizmetleri-iletisim.html Tıklayınız...

Bu 4 yöntemden herhangi biri ile kolayca ve ücretsiz hgs bakiye öğrenme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Dilerseniz HGS ile ilgili diğer önemli konularımıza geçelim. Hızlı Geçiş Sistemimizde nasıl cevherler varmış hep birlikte görelim.

Plaka ile Hangi HGS Sorgulama İşlemlerini yapabilirim?
Araçlarınızın plakası, araçlarınızın kimliğini oluşturuyor ve bu kimliği kullanarak farklı sorgulama işlemlerini de daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bazı sorgu işlemlerinde plaka numarasının yanı sıra araçlarınıza ve size ait farklı bilgiler de istenebiliyor ancak bizler plaka ile yapabileceğiniz sorgu işlemlerini sizinle paylaşmak istiyoruz.

HGS borç sorgulama işlemleri
HGS bakiye sorgulama işlemleri
Hgs bakiye öğrenme
HGS ceza sorgu işlemleri
Hgs geçiş ihlali sorgulama
Plaka ile Hgs Bakiye Para Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?
Hgs kartlarınıza bakiye yüklemek istediğinizde karşınıza iki farklı alternatif çıkıyor. Araç sahiplerine sunulan büyük bir kolaylıktan bahsedebiliriz ve dilerseniz bu yatırım tercihlerine de hep birlikte göz atalım…

Banka: Hgs kartlarınızı anlaşmalı bankalardan alabildiğinizi biliyorsunuz ve yükleme işlemlerini de yine anlaşmalı bankalar aracılığı ile kolayca yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı müşterisi iseniz online olarak işlem yapmak mümkün, aksi takdirde şubeyi ziyaret etmek durumundasınız. Online dünyayı tercih ettiğiniz takdirde kredi kartı ile ödeme yapma gibi bir avantaj da söz konusu olacaktır.
PTT: Resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra hgs sorgulama ekranını ziyaret etmeniz gerekecektir. Bu ekranda ‘’Ödeme yap’’ butonu ile birlikte yatıracağınız tutar bilgisi de görseller aracılığı ile sizlere sunuluyor. Minimum 10 lira maksimum 500 liralık yatırım yapabileceğinizi de belirtmek isteriz. İlgili tutarı seçtikten sonra ödeme onayı vermeniz yeterli olacaktır.
Kiralık Araçlarda Hgs Sorgusu ve Ödemesi Nasıl Yapılır?

Rent a car firmaları bu konuda benzer bir uygulamaya sahip ve birçokları da bu uygulanmayı tercih ediyor… Kiralık araç teslim alma işlemi esnasında firma, araç kiralayan kişiden bir de kredi kartı talep ediyor. Tedirgin olmanıza gerek yok çünkü prosedür bu şekilde işliyor… Kart üzerinden belli bir tutar için bloke bedeli belirleniyor. Kiralık aracınız ile otoyol ya da köprülerden geçişlerinizde hgs ödemesi bu bloke tutarından çekiliyor. Aracınızı teslim etmek için firmaya geri döndüğünüzde firma sahibi ile birlikte ilgili sorgulama işlemini görüntüleyebilir ve ne kadar ödediğinize de göz atabilirsiniz.

İstanbul’da HGS Fiyatları Ne Kadar?

2019 dönemde hgs geçişlerine büyük bir zam yapıldı. Otomobiller için geçiş ücretleri 8 lira iken, yeni yılda gelen zam ile birlikte bu tutar 10 lira 75 kuruşa çıktı. Dilerseniz bu zamların hangi araç sınıfını ne derece etkilediğini daha detaylı bir şekilde inceleyelim…

2019 Köprü ve Otoyollarda HGS Ücretleri Ne Kadar?
Fatih Sultan Mehmet-15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ücret Tarifesi
Otomobiller için ödeyeceğiniz tutar 8 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Hafif ticari araç sahibi iseniz bu noktadan geçerken 11 lira 25 kuruş ödemeniz gerekiyor. Motosiklet sürücüleri ise 3 lira 50 kuruş gibi bir ödeme yapacaktır.

Osmangazi Köprüsü Ücret Tarifesi
Otomobil sahipleri, Osmangazi Köprüsünü kullanmak istedikleri takdirde 71 lira 75 kuruşluk bir ödeme yapacak. Hafif ticari araç sahipleri ise 114 lira 80 kuruş öderken, 3. Sınıf araç sahipleri 136 lira 35 kuruş, 4. Sınıf araç sahipleri 180 lira 80 kuruş ödeyeceklerdir.

2019 Osman Gazi Köprüsü Hgs Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

2018 Yavuz Sultan Selim Köprüsü Ücret Tarifesi
Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak isteyen otomobil sahipleri 13 lira 5 kuruş gibi bir rakam ile karşı karşıya geliyor. Hafif ticari araç sahipleri 7 lira 40 kuruşluk bir ödeme yaparken, 3. Sınıf araç sahipleri ise 32 lira 30 kuruşluk bir ödeme yapacaktır.

sınıf: 82 lira
sınıf: 102 lira
sınıf: 9 lira 15 kuruş
HGS Bakiye Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?
Hgs kartlarınıza yükleme yapmak için ‘’ EPTT ’’ adresini ziyaret edebilirsiniz. Üye olarak işleme devam edebilir ya da dilerseniz üye olmadan da yükleme işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sisteme dahil iseniz eğer giriş bilgilerinizi kullanarak yerinizi alabiliyor ve ödemelerinizi de başarıyla gerçekleştirebiliyorsunuz. Üye olmadan işlem yapmak için ise aynı ekranda yer alan ‘’Üye olmadan devam et’’ butonunu kullanabilirsiniz.

Hgs Nereden Yüklenir?

Hızlı geçiş sistemini sorunsuz bir şekilde kullanmak için dönem dönem bakiye yüklemeniz gerekiyor. Yükleme işlemlerini daha kolay bir hale getirmek adına da birçok çalışma yapıldığını belirtmek isteriz. PTT şubelerinin hemen önünde yer alan atm tarzı gişeleri kullanarak yükleme yapabiliyorsunuz. Dilerseniz anlaşmalı bankaları ziyaret ederek de kartlarınıza yükleme yapabilirsiniz. Şube aracılığı ile yapacağınız ödemelerde yalnızca nakit ödemenin geçerli olduğunu da belirtmekte fayda var.

Telefon Aracılığı ile HGS Yükleme

PTT’ye ait mobil uygulamayı telefonlarınıza indirebilir ve uygulamada yer alan bakiye yükleme ekranı aracılığı ile sizler de hgs yüklemelerinizi yapabilirsiniz. Turkcell hat sahibi iseniz de yükleme işleminin gayet kolay olacağını belirtmek isteriz. Turkcell mobil uygulamada hgs kart sahipleri için oluşturulmuş hgs yükleme butonu yer alıyor ve bu buton aracılığı ile de yükleme işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Online HGS Yükleme Nasıl Yapılır?

PTT resmi web sitesi, online yükleme için hizmet vermeye devam ediyor. Şimdi hiç vakit kaybetmeden ‘’EPTT’’ adresindeki yerinizi alabilir ve yükleme ekranına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz anlaşmalı bankaların resmi web sitelerini ziyaret ederek de yine burada yer alan hgs yükleme butonu aracılığı ile yükleme yapabilirsiniz.

PTT ile HGS Yükleme

Ptt şubelerini ziyaret ederek nakit ödeme halinde yükleme yapabilir ya da bir üst başlıkta sizinle paylaştığımız link aracılığı ile yüklemelerinizi online olarak yapabilirsiniz.

Avrasya Tüneli 2019 HGS Ücreti Ne Kadar?

Avrasya Tüneli, Hgs ile birlikte Ogs sistemini de hali hazırda aktif olarak kullanan adreslerden bir tanesidir. Otomobil sahipleri, 25 lira 20 kuruş öderken, minibüs sürücüleri ise 34 lira 80 kuruş ödeyecektir.

İsimden HGS Sorgulama 2019 Nasıl Yapılır?

Türkiye cumhuriyeti kimlik numarası ve plaka ile birlikte sorgulama yapmak mümkündü ancak isim üzerinden hgs sorgulama gibi bir hizmet ne yazık ki söz konusu değildir.

E-Devlet Hgs Sorgulama İşlemi 2019

Hgs hesap bilgisi sorgulama işlemlerini saniyeler içerisinde yapmak ve direkt olarak ana ekrana ulaşmak adına ‘’ e devlet hgs’’ linkine tıklamanız yeterli olacaktır. E-Devlet üzerinden birçok kuruma ve hizmete ulaşmak mümkün ve hgs de bu hizmetlerden bir tanesidir.

Ogs ve HGS Arasındaki Farklar Nelerdir?

Otoyol ve köprü geçişlerini daha hızlı ve daha akıcı hale getirmek adına uygulanan sistemlerden bir tanesi OGS olarak karşımıza çıkıyor. Hali hazırda bazı noktalarda Ogs kullanımı mevcuttur. Araç içerisindeki elektronik cihaz ile birlikte otomatik ödeme yapmak mümkündür.
Anlaşmalı bankalar aracılığı ile Ogs başvurularınızı yapabiliyorsunuz. Yine anlaşmalı bankaların internet şubeleri de başvuru için hizmet veriyor. Peki bu bankalar hangileri? Garanti Bankası, Deniz Bank, Vakıf Bank.
Ogs sahibi olmak için ödeyeceğiniz tutar 40 lira ile 60 lira arasında değişiklik gösteriyor ve Hgs’ye nazaran daha pahalı olduğunu da söylemek mümkündür.
Ogs’nin en büyük dezavantajlarından bir tanesi, bakiyeniz olmadığı durumda geçiş yapamıyor olmanızdır.
Hgs, yeni dönemin en popüler uygulamalarından bir tanesidir ve sürücüler tarafından da beğeni ile karşılandı. Ogs’ye nazaran çok daha uygun ücretler karşımıza çıkıyor. Pul için 5 lira ödüyor, kart için ise 15 liralık bir ödeme yapıyorsunuz.
Ptt şubeleri ya da anlaşmalı bankalar aracılığı ile hgs kart sahibi olmak mümkündür.
Hgs’nin sunduğu en önemli avantajlardan bir tanesi, bakiyeniz olmasa bile geçiş yapabiliyor olmanızdır. Ödeyeceğiniz tutar ise ceza olarak plakalarınıza yansıyor. Sistem şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ufak tefek aksaklıklar da çözümlendiği takdirde çok daha profesyonel bir çalışmaya dönüşeceği aşikar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder