2019 Araç Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır? Sigorta Ücretleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

2019 Araç Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır? Sigorta Ücretleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2019 Araç Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır? Sigorta Ücretleri

Kamu kurumlarının online dünyada, internette tek bir çatı altında toplanması ile birlikte E-Devlet uygulamasını ve resmi web siteyi kullanarak araç trafik sigorta sorgulaması yapmak da mümkün hale geldi. Sorgulama işlemini sizler de e-devlet giriş bilgileriniz ile birlikte ‘’ e devlet sigorta poliçesi sorgulama’’ adresi üzerinden tek bir tık ile saniyeler içerisinde kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama işlemlerini yalnızca kendi üzerinize ait araçlar için yapabiliyorsunuz, bunu da belirtmekte fayda var.


2019 Araç Sigorta Sorgulama - Sigorta Ücretleri

Trafik Sigortası (Poliçe) Nedir?
Devlet tarafından tüm motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu hale getirilmiş olan sigorta türüdür. Bu sigorta ile birlikte yaşanacak herhangi bir kaza durumunda karşı tarafa verilecek herhangi bir zarar için şahısları güvence altın alan bir sigorta çalışması olarak da tanımı yapılabilir. Zorunlu trafik sigortası olarak da adlandırılıyor çünkü trafik sigortası yapmadan trafiğe çıkmak mümkün değildir. Sigortanın limit ve teminatları ise hazine müsteşarlığı tarafından belirlenir ve buna göre hareket edilir. Ödeme seçenekleri ve fiyatlandırmada ise her sigorta şirketinin kendine has bir politikası vardır ve bu politika üzerinden belirleme yapılır. Sigorta ücretlerini arttıran birtakım detaylar var ve bunlardan bir tanesi de araçlarınızın yüksem model olmasıdır. Bunun yanı sıra çok sık trafik kazalarının yaşandığı şehirlerde de firmalar çok daha yüksek rakamlara sigorta yapıyor.

Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?
 Trafik sigortanız ile ilgili tüm detayları online dünya aracılığı ile tek bir tıkta öğrenebiliyor ve sorgulama işlemini de ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz. Sorgulama işlemleri için yine ücretsiz olarak hizmet veren sigorta firmaları mevcut ve sigortanızı yapan firmadan bu konuda ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Resmi adresi kullanarak da sorgulama yapmak mümkündür ve bunun için de ziyaret etmeniz gereken adres ‘’ Sbm trafik poliçe sorgulama’’ olarak karşınıza çıkıyor. Ekranda sizlere sunulan formu eksiksiz bir şekilde doldurup onay vermeniz yeterli olacaktır. Bu ekran üzerinden farklı şekillerde sorgu işlemini kolayca yapabilirsiniz. Plaka numaranız, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve dilerseniz sigorta bilgileriniz ile de sorgulama işlemi yapmak mümkündür.

2019 Sbm trafik poliçe sorgulama

Plakadan Trafik Sigorta Poliçesi Nasıl Sorgulanır?
Devlet kurumlarındaki yoğunluğu bir nebze olsun azaltabilmek ve işlem sürelerini de kısaltmak adına online dünyada çok sayıda çalışma yapılıyor ve bu çalışmalar sayesinde trafik sigorta poliçesi sorgu işlemleri için devlet kurumlarını reel dünyada ziyaret etmek durumunda kalmıyorsunuz. ‘’ https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/TrafikPoliceSorgula.aspx’’ ekranını ziyaret ederseniz eğer plaka numaranız ile birlikte sorgulama yapabileceğinizi sizler de göreceksiniz. Bu ekran üzerinden ilgili bilgileri girerek onay vermeniz yeterli olacaktır. Sorgulama işlemi saniyeler sürüyor ve daha da önemlisi bu işlemler bütünü için herhangi bir ücret ödemek durumunda da değilsiniz.


E -Devlet Araç Sigorta Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sorgulama işlemlerini e-devlet üzerinden de online olarak yapabiliyorsunuz. An itibarıyla mobil uygulamada birtakım sıkıntılar mevcut ve kurumların tüm hizmetlerine ulaşmak da zor olabiliyor ancak resmi web sitesi üzerinden giriş yaptığınızda sorgu işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Trafik sigorta poliçe sorgulamalarınızı yapabilmek için ziyaret etmeniz gereken adres ise ‘’ https://www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama’’ şeklindedir. Tıkladığınız anda E-Devlet giriş bilgileriniz istenecektir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza bir form daha çıkıyor ve bu forma yalnızca plaka numaranızı girmeniz gerekiyor. E-Devlet bilgileriniz ile giriş yaptığınız için diğer tüm detay bilgiler sistemde zaten mevcut ve ekstra bilgi girişine de gerek kalmıyor. Plaka numarası sonrası onay vermeniz yeterli olacak ve sorgu işlemi tamamlanacaktır.

Araç Sigorta Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?
Aracınıza ait sigorta borcunun yanı sıra araç üzerine ait olan tüm borçları tek bir sayfa üzerinden ücretsiz olarak sorgulayabiliyorsunuz.  ‘’ Gelir İdaresi Başkanlığı sorgulamalar ’’ bu bağlantı da hangi sorgulamaları yapabileceğinizi gösteriyor.  Trafik poliçe sorgulama işlemini ise ‘’ Poliçe sorgulama’’ adresini kullanarak yine ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz. Trafik poliçe sorgulamalarını; plaka ve Tc kimlik no, plaka ve vergi kimlik no yada sigorta bilgileri ile yapabilirsiniz.

Online dünya bu bağlamda hem araç sahiplerinin hem de devlet kurumlarının işini çok daha kolay hale getiriyor. Sorgulama işlemi için sizlerden birtakım bilgiler istenecektir ve bu bilgiler de yapacağınız sorgu türüne bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

2019 En Ucuz Trafik Sigortası Fiyatları için Tüyolar
Trafik sigortasının yenileme dönemi bu bağlamda büyük önem taşıyor. Geciktirdiğiniz takdirde sigorta primi için ödeyeceğiniz tutar çok daha yüksek olacaktır.
Hasar geçmişi de ödeyeceğiniz tutarı etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Hasarsız geçmiş dönemler, her yıl yenileme döneminde indirim olarak karşınıza çıkıyor.
Bazı sigorta şirketleri, mesleklere özel olarak sigorta indirimi yapabiliyor. Bu şirketleri mercek altına alarak mesleğinize uygun bir indirim ve avantaj durumu varsa sizler de o firmayı tercih edebilirsiniz.
Sigorta şirketleri için sadakat en önemli unsurlardan bir tanesidir. Tek bir firmayı uzunca yıllar tercih ederek indirimlerden faydalanabilirsiniz.
Online dünya üzerinden sigorta şirketlerini kıyaslayabilir ve fiyat araştırmasını çok daha kolay hale getirebilirsiniz.
En Uygun ve Ucuz Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Alabilirim?
En uygun ve daha ucuz sigorta teklifi alabilmek için araştırmalarınızı online dünya üzerinden yapabilir ya da firmaların ofislerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Zorunlu trafik sigortası, teminat tutarlarının devlet tarafından belirlediği bir sigorta türüdür, bu yüzden araştırmalarınızı yaparken firmaların isimlerine değil, size verecekleri teklife göre hareket etmeniz de yine sizlerin lehine bir durum olacaktır. Hali hazırda çalıştığınız acente firmalarının yönlendirmesi ile sigorta şirketlerine erişim sağlayabilirsiniz. Acenteler birçok sigorta şirketi ile çalışıyor ve müşterilerini de bu şirketlere yönlendirme konusunda oldukça başarılı görünüyorlar.

Bunun dışında online dünya üzerinde fiyat teklifi sunan ve daha da önemlisi uygun teklifleri sizin için kısa sürede bulan sorgulama adresleri de var. Bu adreslerde yer alan sorgu ekranını kullanarak da size en uygun teklifi verecek şirketi de saniyeler içerisinde bulabiliyorsunuz.

2019 Araç Trafik Sigortası Ücretleri Ne Kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 2019 yılı araç sigorta ücretleri bir önceki yıl ile aynı kalacak zam yapılmayacak. 2019 yılı araç trafik sigortası ücretleri sabit olarak devam edecek.

Kapsamlı Trafik Sigortası Yapan 3 Şirket
Fiyatları, diğer firmalara nazaran çok daha yüksek olsa da ülkemizde popüler olan ve bir adım önde yer alan sigorta şirketlerini sizinle de paylaşmak istiyoruz. Kapsamlı trafik sigortası için tercih edebileceğiniz firmalardan bir tanesi hiç şüphesiz Anadolu Sigorta’dır. Trafik sigortası konusunda yüksek rakamlar ile kaliteli hizmet almak isteyenlerin uğrak adresi olan bu firmayı daha yakından tanımak ve firma hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz eğer sizler de "anadolusigorta.com.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz. Bir diğer firma ise Mapfre Sigorta A.Ş olarak karşımıza çıkıyor. Sundukları fiyat teklifleri oldukça yüksek ancak kapsamlı trafik sigortası konusunda en başarılı adresler arasında gösteriliyor ve yapılan araştırmalar da çok sayıda insanın ilk olarak bu adresi tercih ettiğini gösteriyor. İncelemelerinizi yapmak ve firmayı daha yakından tanımak adına online dünyada ziyaretlerinizi gerçekleştirebilir ve bilgi alabilirsiniz. "mapfre.com.tr" bağlantısını kullanarak firmaya online olarak ulaşmak mümkündür. Son firmamız ise Allianz Sigorta A.ş olarak karşımıza çıkıyor. Yine firmayı incelemek ve fiyat teklifi için adımlarınızı atmak isterseniz eğer "allianzsigorta.com.tr" adresini kullanabilirsiniz.

Trafik Sigortası Poliçe Kapsamına Giren Teminat Türleri Nelerdir?
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili belirlemeler, teminatlar ve limitler, az önce de bahsettiğimiz gibi hazine müsteşarlığı tarafından yapılıyor. Tüm sigorta şirketleri için bu teminatların aynı olduğunu ve değiştirilemeyeceğini de ifade etmekte fayda var. Buradaki tek değişiklik sunulan fiyat teklifleri ve ödeme seçenekleridir. Aracın modeli ve ruhsat sahibinin mesleği gibi birtakım detaylar da farklılıklara neden olabiliyor.

(Kişi başına)Vefat ve tedavi teminatı ile birlikte hasar durumunda kişiler için verilecek olan vefat ve tedavi masraflarını kapsıyor.
(Kaza başına)Kazadaki her kişinin vefat ve tedavi masraflarını kapsamaktadır.
Karşı taraftaki maddi zararın karşılanması da teminat içerisinde yer alıyor.
 Trafik sigortasının zorunlu hale getirilmesi araç sahiplerini koruma altına almak ve güvenliği sağlamak adınadır. Bu uygulama ile birlikte yaşanacak herhangi bir sorunda maddi zarar en kısa sürede karşılanıyor ve karşı tarafın zararı da bu sigorta ile birlikte tahsis ediliyor. Trafik kontrolünde de ilk dikkat edilecek ve sorgulanacak olan şey trafik sigortasının var olup olmadığıdır.

Trafik Sigortası Tavan Fiyatlar Nasıl Belirleniyor?
Aracın modeli, geçmiş dönem hasar kaydı, 3 yıl arka arkaya kaza yapmama durumu gibi detaylar, tavan fiyatın belirlenmesindeki en önemli hususlardan bazılarıdır. İyi sürücü ve kötü sürücü gibi bir ayrım mevcut ve basamaklandırma sistemi ile birlikte tavan fiyatın belirlenmesi de çok daha kolay bir hal alıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 2019 yılı ile birlikte bir defaya mahsus %5’lik gibi bir zam durumu söz konusudur. En çok kaza yapılan ve en az kaza yapılan iller de tavan fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Kazanın çok fazla yapıldığı illerde tavan fiyat çok daha yüksek, kazanın az yapıldığı illerde ise tavan fiyat çok daha düşüktür.

Trafik Sigortası Olmayan Araç Çevirmeden Geçebilir mi?
Trafik sigortasının zorunlu olduğunu sizler de biliyorsunuz ancak bazı araç sürücüleri bu konuda sorumsuz davranabiliyor. Bu durumda çevirmeye takıldığınız da öncelikli olarak trafik sigortası sorgulanıyor. Eğer sigortanızı yaptırmadıysanız para cezası ile cezalandırılıyorsunuz. En kısa sürede sigortanın yaptırılması için sizlere bir süre veriliyor ve bu süreyi de aştığınız takdirde çevirmeye takılırsanız trafikten men edilerek aracınız güvenli bir bölgeye (Emniyet otopark)'na çekiliyor. Bu masraflı ve can sıkıcı süreç ile karşı karşıya gelmek istemiyorsanız eğer vakit kaybetmeden trafik sigortanızı yaptırmalısınız.

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir?
Trafik sigortası yaptırmama cezası, 2019 yılında 116 lira olarak açıklandı. Tebliğ edildikten sonraki 15 günlük süre zarfında % 25 erken ödeme indiriminden yararlanabilirsiniz. Gecikme zammı ise %5 gibi bir oran ile karşımıza çıkıyor.

Trafik Sigortası ve Kasko Yaptırmak Zorunlu mudur?
 Trafik sigortası ile kasko arasında çok büyük farklar var ve ne yazık ki birçok araç sürücüsü bu konuda bilgi sahibi değil. Başlıkta yer alan soruya yanıt vererek yazımıza devam edelim istiyoruz… Trafik sigortası yapmak zorunludur ancak kasko yaptırmak zorunlu değil, isteğe bağlıdır. Trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerekir ve bu sigortayı yaptırmayan araç sahiplerinin araçları da trafik şubesinin garajına çekilir. Aracı almak için tamamlamanız gereken birtakım belgeler olacaktır. Kasko ise zorunlu değildir ve isteğe bağlı yaptırılabilir. Trafik sigortası, kaza anında her iki tarafın zararını karşılar ve karşılanacak olan zararın limiti de her yıl yeniden belirlenir. Kasko ise aracın çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi, yanma ve kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına almak adına yaptırılır.

 Trafik sigortasının teminatları devlet tarafından belirlenir ancak kasko teminatları firmalar tarafından belirlendiği için birtakım sınırlandırmalar mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder