Cornerstone Article / Yazı (İçerik) Nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 03, 2018

Cornerstone Article / Yazı (İçerik) Nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Cornerstone Article / Yazı (İçerik) Nedir? 

WordPress’in en sevilen ve en çok kullanılan SEO pluginlerinden birisi olan YOAST ile gelen Cornerstone Article / Yazı ne demek ne anlama gelir?
Cornerstone Article Nedir


Dünyada 1 milyondan fazla kişinin kullandığı YOAST SEO plugin güncellemesi ile yeni bir özellik ortaya çıktı : Cornerstone Article… Yani kabaca Türkçeye çevirmemiz gerekirse köşe taşı ya da temel taşı. Yani aslında sitenizin ziyaretçilerinize vermek istediği temel içeriğin yer aldığı yazılarınızı kastediyor. Temel taşlarınız sağlam ise nasıl ki hayatta yol almanız kolay olur işte web sitenizin temel taşlarını işaretleyebilmeniz yarayan bir özellik. YOAST SEO kullananlar en temel içeriklerini bu şekilde işaretleyebilecekler.

Cornerstone Article / Yazı (İçerik) Nedir?
Cornerstone Article / Yazı (İçerik) Nedir? 

Cornerstone (Temel Taş) Nedir?

WordPress tabanlı bir web siteniz var ve bu sitenizdeki en önemli içeriğiniz / yazılarınıza Cornerstone yani temel taşı denir. Ana içeriğiniz ana temanız cornerstone olarak işaretleyeceğiniz yazılarınız olacaktır.

Diyelim ki taban puanları siteniz var. Bu sitenin en temel içeriği taban puanlarının listelendiği bir sayfanız olsun. İşte en öne çıkmasını istediğiniz ve belkide tüm sitenizin bir özeti olan bu sayfayı sitenizin temel taşlarından birisi olarak görüp “Cornerstone” olarak işaretleyebilirsiniz.

Daha detaylı orjinal bilgiye YOAST’ın bu konudaki açıklamalarının yer aldığı sayfa üzerinden alabilirsiniz. (İngilizce’dir)

Peki cornerstone yazılarınızı nasıl belirleyebilirsniz. Bunun için YOAST 5 adım öneriyor.

1. Adım : Anahtar / Odak kelimelerinizi iyice düşünün. Cornerstone olarak belirlediğiniz yazılarınız en rekabetçi anahtar kelimeleri içermelidir.

2. Adım : En iyi yazılarınızı gözden geçirin. En iyi yazılarınızı seçin. Hangi içeriğinizin daha rekabetçi ve ön pşlanda olması gerektiğini o sitenin sahibinden daha iyi kimse bilemez.

3. Adım : Yazınızı yeniden yazın ya da içeriğini dikkatlice elden geçirerek güzel bir şekilde güncelleyin. Ancak SEO kurallarına sık sıkıya bağlı kalın. gereksi kelime ve cümle tekrarları size her zaman olduğu gibi hiç bir fayda getirmeyecektir. Ben bir ziyaretçi olasam bu sayfada hangi bilgilere ulaşmak isterim diye yeniden düşünerek bu yazılarınızın içeriğini optimize edin.

4. Adım : Diğer yazılarınızı cornerstone sayfanıza göre optimize edin. Gerekirse dahili linkler ile Cornersatone olarak belirlediğiniz içeriğe uygun linkler verin.

5. Adım : Arama motorlarını cornerstone sayfalarınızdan haberdar edin. yeniden indekslettirin ve diğer içeriklerinizden cornerstone yazılarınıza link vermekten de çekinmeyin.

SONUÇ : Cornerstone Article özelliğini kullanmaz iseniz sitenizin trafiğinde hiç bir değişiklik pozitif ya da negatif olarak yansımayacaktır. Buradaki olay sizin değerli ve kıymetli yazılarınızı bir çırpıda WordPress admin panelinde listelemenizdir. Google ya da diğer arama motorları bu şekilde bir işaretlemeyi algılamayacaklardır bile. Ama bir webmaster hangi yazılarını sıklıkla güncellemeliyim diye bir ayırma ihtiyacı duyuyorsa bu özelliği kullanabilir. Yoksa YOAST paneline girip “Features” menüsünden bu özelliği kapatabilir ve kullanmayabilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder