Suyun Hayatımızdaki Önemi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Suyun Hayatımızdaki Önemi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Suyun Hayatımızdaki Önemi

Her şeyden önce suyun bir varlık olarak insan metabolizmasının ve hayvan metabolizmasının yaşam kaynağı olarak kabul edilebilmektedir. Canlı yaşamlarının düzgün olarak ve sağlıklı olarak devam ettirilebilmesi için su, vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.


Su maddesi üzerinde çok uzun yıllardır araştırmalar yapan biyologların, insan vücudunun yiyecek yemeden bir süre yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebileceğini ancak su içmeden, susuz bir yaşama en fazla 3 gün dayanabileceğini dile getirmişlerdir. Yani buradan çıkarılacak suyun hayatımızdaki önemini anlatan en basit sonuç, insan canlısının biyolojik yapısının vazgeçilmez bir unsurunun su olduğudur.

Suyun Hayatımızdaki Önemi
Suyun Hayatımızdaki Önemi

Suyun hayatımızdaki yeri sadece yaşamımızı devam ettirme fonksiyonu olarak kalmamakta; su içildikçe vücudun daha zinde bir yapıda olduğu, cildin ve saçların güzelleştiği, zayıflamaya yardımcı en büyük saf öğe olduğu ve vücudu genel anlamda temizleyebildiği durumları da göz önünde bulundurulmalıdır.

İnsan metabolizmasının bedensel olarak yüzde yetmişlik bir kısmı su maddesinden oluşmuştur. Suyun içeriğindeki onlarca vitamin, mineral ve doğal içerik insan vücudundaki en ufak dokuları, kemikleri ve tüm organları sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için birebir formüller olarak ele alınmaktadır.

su-urunu

Suyun hayatımızdaki yeri nedir? 

Eklemlerin daha kaygan olmasını sağlamaktadır.
Vücut ısısının olması gerektiği seviyede kalmasını sağlamaktadır.
Kanın vücutta olması gereken miktarda olmasını sağlamaktadır.

Derinin, burnun, ağzın ve gözlerin olması gereken nem seviyesinde kalmasını sağlamaktadır.
Vücuttaki tüm artık maddelerin böbreklere ulaşmasını sağlayarak buradan da vücut dışına atılmasına yardımcı olmaktadır.

İçeriğinde yer alan vitamin, mineral, protein, karbonhidrat vb. öğelerle vücudun her türlü ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Metabolizmanın daha hızlı ve sağlıklı çalışmasına fayda sağladığı için aynı zamanda kilo verme işlemlerinde de etkili olabilmektedir.

Vücutta ilaç kullanımında ilacın esas tesir etmesi gereken yere tesir edebilmesini sağladıktan sonra geriye kalan artık kısımların vücuttan zararsız bir biçimde dışarıya atılabilmesini sağlamaktadır.
Bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olarak bireylerin kabız olma ihtimalinin önüne geçmektedir.

İştah kesici özelliğiyle hem dengeli hem de sağlıklı beslenmemize yardımcı olmaktadır.
Zayıflamaya yardımcı olan çok iyi bir ürün olduğunun bilinmesinin yanında zayıflama sürecinde vücutta yağ yakılması sonucu ortaya çıkan maddeleri de zararsız bir şekilde vücut dışına çıkarabilmeye yardımcı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder