Adetliyken Denize Girilir Mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Adetliyken Denize Girilir Mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Adetliyken Denize Girilir Mi?

Menstrual döneme girdikten sonra, yani regl olunan yaştan itibaren her yaz kadınların ortak çilesi regl dönemleri ile tatil süreçlerinin birbirleri ile çakışmasıdır. Yaz, kum, güneş vb. öğelerin tadını çıkartmak hayal edilirken yaz sıcağında deniz ya da havuz kıyısında regl olunduğu için sadece şezlongta oturmak elbette ki hiçbir kadının tatil adına yaşamak istemeyeceği bir görüntüdür.


Bu tip durumların önüne geçilebilmesi için bakire ya da bakire olmayan kadınların aldıkları önlemler de değişiklikler gösterebilmektedir. Yani, bakire bir bayan (özellikle bizim ülkemizde bu tip korkular oldukça fazladır) takacağı tamponu yanlış ya da fazla derine takmaktan çekindiği için tampon kullanma tercihine çok da sıcak bakmamakta ve bunun yerine denize girme hevesini yenmek adına ped kullanmayı tercih etmektedir.

Adetliyken Denize Girilir Mi?
Adetliyken Denize Girilir Mi?

Ancak sözü edilen durumun da sağlık açısından bir takım tehlikeler ortaya çıkarttığı düşünülürse, regl dönemi esnasında denize giren kadınların sağlıklı ve zararsız korunma yöntemlerine yönelmeleri verilecek en mantıklı karardır.

Adetliyken denize girmek için ne kullanılır?
Adetliyken denize girmek için tampon kullanımı en sık ve basit olarak tercih edilen bir çözüm yöntemidir. Bunun dışında adet süresini geciktirici hapların kullanımı da oldukça yaygın ve etkili bir yöntemdir. Ancak, kullanılan bu haplar vücudun doğal seleksiyonunu bozduğundan bazı bünyelerde bir sonraki aylarda da aksama, süreç değişiklikleri yaratabilmektedir. Bu nedenle her ne kadar adet geciktirici haplar da etkili bir yöntem olsa da en sağlıklı ve kesin çözüm olarak tampon kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Çoğu kadın tarafından yanlış bilinmesinin aksine, tampon kullanımında vajina içerisine herhangi bir su sızıntısı gerçekleşmemektedir. Bununla birlikte adetken denize ya da havuza girildiğinde, vajinanın iç kısmına bir su akışı gerçekleşmeyeceğinden o şekilde bir mikrop ya da bakteri kapılması durumu gerçekleşmemektedir. Aksine, tampon yerine ped kullanarak denize girmeye çalışan kadınlar bir takım olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedirler. En basit örnek olarak, pedin denizin içerisinde pamuksu yüzeyi yüzünden şişeceği ve böylelikle emdiği kanın denize karışırken aynı zamanda mikroplarla da etkileşime geçeceği tahmin edilebilir bir durumdur. Dahası, ped bikininizin içerisinde su aldığı için şişeceğinden denizden çıktığınızda oldukça garip ve çirkin bir görüntüyle baş başa kalmanız da olası bir durumdur.

adetliyken-denize-girilir-mi
Adetliyken tamponsuz denize girilir mi?
Adetliyken tamponsuz denize girme deneyiminde bulunmak, her şeyden önce sağlık açısından olumsuz durumlar meydana getirecektir. Bu dönemde vajina, mikroplara daha açık bir hale geleceğinden kanamayı kontrol altında tutacak bir müdahale aracı olmadan sulu bir ortama geçiş yapıldığında sağlık için oldukça olumsuz koşullar oluşabilmektedir.

Hele ki havuz gibi ortamlara tamponsuz girmek denize girilmesinden çok daha zararlı bir haldedir. Havuz mikrop ve bakteri açısından çok daha tehlikeli bir ortam olduğundan, üstelik havuza giren diğer kişilerin sağlık durumlarını da tehlikeye atmamak gerektiğinden asla havuza adet dönemlerinde herhangi bir önlem alınmadan girilmemelidir.

Adetliyken denize girmek günah mı?
İslam dininde konuyla ilgili hangi davranışın vacip olduğu araştırıldığında, adet döneminde denize girmenin herhangi bir günaha sebep olduğuna rastlanmamıştır. Yani, bu dönemde denize girmek günah sayılmamakta ve kadınlara konuyla ilgili bir vaaz verilmemektedir.

Adetliyken denize girmek zararlı mı?
Bu dönemde denizde bulunmanın biyolojik olarak kesinleşmiş çok büyük etkileri bulunmamaktadır. Buradaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta, regl olunan günler içerisinde bireysel olarak vajinal bakıma oldukça dikkat etmek ve hijyenik olmasına özen gösterilmesidir.

Zararlı olabileceği tek durum, temizliğinden emin olunmayan bir denize regl halinde korunmasız olarak girilmesi durumudur. Çünkü vajina zaten virüs ve bakterilere açık bir hale geldiğinden temiz olmayan her ortamdan uzak durulması, zarar görülmemesi açısından en temel faktördür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder