Adet döneminde hamile kalınır mı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Adet döneminde hamile kalınır mı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Adet döneminde hamile kalınır mı?

Ovülasyon dönemi kadınların hamilelik açısından en verimli olduğu günlerdir. Her kadın için farklı olabilir, bazı kadınlar adetleri arasında 35 gün varken bazıları 21 gün olabilir. 21 günlük bir ara ile adet gören kadınların ovülasyon süresi 7 gün civarındadır. Genel olarak ise ovülasyon adetin ilk gününden 14 veya 16 gün sonra başlamaktadır. Buna rağmen kadınların adet dönemi süresince hamile kalmayacağına dair bir bulgu yoktur, yani bu süre zarfında korunmasız yaşanacak cinsel ilişki hamileliğe yol açabilir.


Adet dönemi ilk günü hamile kalınır mı ?
Bazı kaynaklara göre adetin ilk günü ilişkide hamilelik riski azdır çünkü adet döneminde kanama yaşadığınız halde yine de doğurgan olabilirsiniz. Hatta adetinizin ilk günü sandığınız günlerde yalnızca vajinal kanama yaşıyor olabilirsiniz bile.

Adet dönemi son günü hamile kalınır mı ?
Ayrıca adetin sonlarına doğru yaşanan küçük lekelenmeler yaşanan günlerde de hamilelik riski vardır. Spermin bir kadın içerisinde 72 saate kadar yaşaması olasıdır, yani adetin sonuna doğru hamilelik riski de artmaktadır. Bazı çiftler ovülasyon dönemine daha zaman olduğunu düşünerek korunmadan ilişkiye girip istenmeyen gebeliklerle karşılaşabilirler. Kısacası hamilelik düşünmeyen çiftlerin korunmasız ilişkiye girmemesi gerekmektedir.

Adetten birkaç gün önce ilişkiye girmek hamileliğe yol açar mı?
Bu aşamada iken henüz yumurta atılmamış olabileceğinden hamilelik riski vardır. Ayrıca sizin tahmin ettiğiniz sürede adet görüp görmeyeceğiniz kesin olmadığından da adet öncesi diye hesapladığınız süre zarfı sandığınızdan daha ileri bir tarih olabilir.

Adet süresince ilişkiye girmenin ne gibi zararları olabilir?
Anlaşıldığı gibi korunmadan gerçekleşen cinsel birliktelikler adet döneminde de hamileliğe sebep olabilir. Ayrıca vajinada bulunan laktik asit çiftlerin cinsel organlarını etkileyebilir çünkü bu bölgeler zararlı bakterilere karşı savunmasızdır. Rahim boynu adet kanından kurtulmak için genişlediğinden penisten gelebilecek her türlü mikroba karşı savunmasızlık artar. Eğer enfeksiyon yaşanırsa da bu durum yayılabilir çünkü unutulmamalıdır ki cinsel organlar enfeksiyonlara karşı en dayanıksız ve hassas organlardır. Cinsel ilişkiyi en sağlıklı şekilde yaşamanın yolu da prezervatif yolu ile korunmaktan geçmektedir.

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilir mi ?
Adet döneminde kadın cinsel organı bir miktar daha savunmasız olacağından korunmasız bir şekilde cinsel ilişki yaşamak bazı enfeksiyonlara sebep olabilir ancak korunarak ilişkiye girmekte bir sakınca yoktur. Hatta bazı kaynaklara göre adet döneminde ilişkiye girmek kadınlardaki mikropların atılmasına yardımcı olabilir. Ancak dini açıdan adet döneminde cinsel ilişki yasaklanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder