Vücuttaki Beyaz Çatlaklar Nasıl Geçer? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Vücuttaki Beyaz Çatlaklar Nasıl Geçer?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Vücuttaki Beyaz Çatlaklar Nasıl Geçer?

Ani kilo alımıyla cildin vücutla aynı oranda genişleyememesine çatlak denilir. Cilt bir miktar esner ancak doğal hızından daha kısa bir sürede esnediği için orta tabakada yırtılmalar oluşur böylece ilk zamanlar pembe, kırmızı veya mor renkte, zamanla beyaza dönüşen uzun paralel çizgiler ortaya çıkar. Beyaza dönen çatlaklar, o çatlağın üzerinden zaman geçtiğini gösterir, yani daha eski ve köklüdür.Maalesef çatlaklar bu aşamaya geldiği zaman tedavisi daha zordur. Tıpta beyaz çatlakları tamamen tedavi etmenin bir yolu bulunmamaktadır ancak gözle görülür derecede cildi düzeltmek normal çatlaklarda olduğu gibi mümkün. Sağlık açısından sorun yaratmayan beyaz çatlaklar açık tenlilerde çok fark edilmese de koyu tenlerde rahatsızlık yaratabilir. Hamilelikte de ortaya çıkabilecek bir durum olan çatlaklar, her yaştan birçok insanın başına gelebilir, hemen tedavi edilmeyince de beyaz çatlaklara dönüşür. Her 3 kadından 2’sinde görülen oldukça normal bir durumdur.


Beyaz Çatlaklar için Evde Uygulanabilecek Tedaviler 
Beyaz çatlak tedavisinde en iyi tedavi yöntem cildin sorunlu bölgelerini ölü deriden arındırmaktan ve nemlendirmekten geçiyor. Aloe vera ve aloe vera içeren gerek ev yapımı gerek hazır satılan kremler kullanmak cildinizi rahatlatıp çatlakların görünümünü azaltabilir. Bunun yanı sıra shea yağı, hint yağı, kakao yağı, bebek yağı, jojoba yağı ve hatta zeytinyağı gibi faydalı yağları geceleri yatmadan önce çatlakların üzerine uygulamak yardımcı olacaktır.

Beyaz ve uzun süreli çatlaklar için ise en etkili yöntem evde yapabileceğiniz karışımlarla cildinize peeling yapmak olacaktır. Kakao, şeker ya da karbonatı, su, tercih ettiğiniz bir yağ veya limon ile karıştırıp sorunlu olan bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Yumurta akı ve hatta patatesi bile beyaz çatlakların üzerine düzenli olarak uygulamak çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bu tedaviler belirli aralıklarla ve uzun vadede uygulandığı sürece cildinizin görüntüsünde gözle görülür bir değişim fark edebilirsiniz.

Beyaz Çatlaklar için Kozmetik Çözümler Nelerdir?
İçinde kolajen bulunan ürünler çatlaklar için idealdir, satın alınan kremin önerilen miktarda ve düzenli kullanılması işe yarayacaktır. Retinol de çatlak probleminizi çözebilecek yardımcılar arasında bulunuyor, uzmanlar çatlaklar söz konusu olduğunda içeriğinde retinol bulunan ürünleri tavsiye ediyor.Tercih edebileceğiniz bir başka madde ise glikolik asit olacaktır. İçeriğinde glikolik asit bulunan kremler de kolaylıkla bulabileceğiniz ve işe yarayabilecek ürünler arasında. Eğer kısa süreli ve estetik amaçlı bir çözüm arıyorsanız bazı markaların 2-3 gün kalıcı kapatıcı makyaj malzemelerini de uygun olan bölgelerde deneyebilirsiniz. Tabii bu kozmetik çözümler de beyazlamış çatlak sorununuzu tamamen yok etmeyebilir.

Estetik Operasyonlar 
Eğer çok çaresizseniz ve bu önerileri de daha önce deneyip sonuç alamadıysanız doktorunuza ya da güzellik uzmanınıza danışıp bilgi alabilirsiniz. Genelde çatlaklar için lazer tedavisi uygulanır, bu da lazer dalgaları ile cildi uyarıp kolajen, elasten ve melanin seviyelerini yükseltmek demektir.Lazer tedavisi için çatlakların rengi ve ne zaman oluştuğu önemlidir, bazen doktorunuz başka tedaviler uygulayabilir.Beyaz çatlaklarda daha çok mikrodermabrazyon yöntemi tavsiye edilir. Bu yöntemle cilt üzerindeki ölü deri alınıp yeni ve elastik deri ortaya çıkartılır.Son çare olarak abdominoplasti yani karın germe ameliyatı olabilirsiniz. Karın bölgesindeki yerleşmiş beyaz çatlaklar için iyi bir çözüm olacaktır ama riskli bir seçim olduğu için iyice düşünüp karar verdikten sonra doktorunuz ile konuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder