Peeling nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Peeling nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Peeling nedir?

İnsan vücudunda cilt yapısı üç ayrı katmandan oluşmaktadır. Bu üç katmandan en üst seviyede bulunan katmanın adı epidermis’tir ve bu katman sürekli belirli süreçler içerisinde yenilenmeye devam etmektedir. Bu yenilenme süreçleri geçirilirken cildimiz kendini en baştan yenileyerek canlandırmaya yönelmektedir.


Bu canlandırma esnasında ölü hücrelerden cilt arındırılarak doğal bir iyileşme süreci yaratılmaktadır. Hatta bunun en büyük örneği, çok fazla güneşlenme sonrasında vücudun sırt, omuz, el ve yüz bölgelerinde ölü derilerin dökülmesi durumudur. Ancak bu tip süreçlerin kendiliğinden olmasını beklemeden cilde yardımcı bir takım uygulamalar da yapılabilmektedir.

Peeling nedir?
Peeling nedir?

Yapılan tüm müdahaleler “peeling” adı altında vasıflandırılabilmektedir. Dışarıdan yapılacak peeling müdahalesi, cildi ölü derilerden ve hücrelerden arındırırken bir yandan da pek çok çeşit malzemeyle yapılabildiği için farklı konularda beslenme sağlamaktadır. Bu işlemden sonra cildiniz hem daha sağlıklı, hem daha ışıltılı hem de daha yenilenmiş bir yapıya bürünebilmektedir.

Normal şartlarda tercihe göre kozmetik ürünlerinin pahalı markalarından ya da orta seviyedeki markalarından alınabilecek çeşitli peelinglerin yanında, bu tip etkileri gösterebilecek doğal malzemelerle evde hazırlanabilecek doğal peeling tarifleri de bulunmaktadır. Bu yöntem her zaman için daha avantajlıdır çünkü hem maddi açıdan paranız cebinize kalacak hem de hazırladığınız üründe hiç bir kimyasal etki bulunmayacağı için cildinize uyguladığınız peeling daha doğal ve daha etkili olacaktır.

Peeling tarifleri
Çilek ve yoğurtlu peeling maskesi

Malzemeler

5 ya da 6 adet orta boylarda çilek

2 çorba kaşığı miktarında yağsız yoğurt

Hazırlanışı

Elinizdeki çilekleri iyice yıkayarak saplarından ayırın. Temizlediğiniz çilekleri bir kabın içerisine yoğurtla beraber ekleyin. Yoğurtla çileği karıştırmak için öncelikle çilekleri bir çatalla ezme suretiyle ufak parçalara ayırdıktan sonra iki malzemeyi de iyice çırpın. Hazır hale gelen karışımı ister elinizde ister bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayın.

Ancak uygulama esnasında göz çevrenize uygulamamaya özen gösterin çünkü çileğin içerisinde bulunan asidik özellikler göz çevrenizdeki deriye zarar verebilmektedir. Yüzünüze uyguladığınız bu maskeyi en fazla 25 dakika beklettikten sonra ılık suyla bol bol yıkayarak temizleyin.

Uyguladığınız bu maskeyi 1 haftalık süreçler içerisinde en fazla 1 ya da 2 kez uygulayarak toplam 30 gün içerisinde gözle görülür değişimi fark etmeniz mümkündür. Tarifini verdiğimiz bu maskeyi sadece çilekle değil, eğer elinizde varsa portakal ya da limon gibi asidik meyvelerle de uygulamanız mümkündür. Burada da miktar 1,5 portakal ya da 1,5 limon şeklinde olmalıdır. Bu malzemeleri de yoğurdun içerisinde ezerek bir maske haline getirebilirsiniz.

 Salatalıklı peeling maskesi
Malzemeler

1 adet yumurtanın akı

1 adet orta boy salatalık (bu ürünün kabukları soyulmuş ve rendelenmiş olması gerekmektedir)

1 çay kaşığı miktarında taze sıkılmış limon suyu

Hazırlanışı

Elinizdeki tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırdıktan sonra bir mutfak robotuna koyarak püre haline kadar çırptırmaya devam edin. Hazırlanan karışımı 20 dakika suratınızda bekletmeniz yeterli olacaktır.

Temizleme aşamasında bol ılık suyla değil bol soğuk suyla yıkanması gerekmektedir. Bu tarifi haftada bir kez uygulayarak hem peeling etkisi yaratabilir hem de cildinizde oluşması muhtemel kırışıkların önüne geçmeyi sağlayabilirsiniz.

 Kahveli peeling maskesi
Malzemeler

1 fincan şekersiz kahve (içilmiş ve dibe çökmüş olmalı)

Hazırlanışı

Günlük olarak “yorgunluk kahvesi” adı altında içilen kahveyi dökmek yerine yüzünüze peeling ürünü olarak kullanmanız mümkündür. Kahvenin dibinde kalan telveyi soğuk haliyle eliniz yardımıyla göz çevrenize gelmemesine özen göstererek sürdükten sonra süreç olarak kahvenin suratınızda kurumasını beklemeniz yeterli olacaktır. Kuruduktan çok kısa bir süre sonra bol suyla yıkadığınız kahveli peeling maskesi, haftalık iki uygulama sonrasında ciltteki sarkmaları gidererek sıkılaşmaya vesile olmaktadır.

Ananas ve ballı peeling maskesi

Malzemeler

Yarım adet ananas

1 yemek kaşığı miktarı bal

Hazırlanışı

Elinizdeki ananas ve balı mutfak robotuna koyarak iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla duruladığınız bu maskeyi hazırladığınız malzemeden arta kalan olursa bir kavanozun içerisine koyup 1 haftaya vaeracak süreçte dolapta saklamanız mümkündür. Bu peeling uygulamasını tercihe göre üç günde bir yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder