Eyeliner Nedir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Eyeliner Nedir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Eyeliner Nedir ?

Eyeliner nedir?
Eyeliner, kadınların kullandığı ve bir çeşit göze sürülen boya olarak tabir edilebilen makyaj malzemesidir. Türkçe okunuşu “aylaynır” olan bu malzeme, son dönemlerde göz kaleminden daha sıklıkla kullanımı tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Yüz makyajının temel taşlarından birini oluşturan eyeliner, yüzde bölge olarak göz kapağının üzerine çeşitli kalınlıklarda ve inceliklerdeki şeritler olarak sürülebilmektedir.


Göz tipine göre büyük göz yapısına sahip olan kadınlar tarafından gözün alt bölgesine kirpiklerin aşağı kısmına da sürülebilen eyeliner, istenilen makyaj türüne göre değişik biçimlerde uygulanan bir üründür. Kadınların çok büyük bir kısmının siyah rengini kullanmayı tercih ettiği eyeliner’ın farklı renklere sahip olanları ya da simli olanları da kozmetik piyasasında mevcuttur. Her kadının ilk başta sürülmesinde el alışkanlığı oluşana kadar sıkıntı çekildiği gerekçesiyle ön yargıyla yaklaştığı eyeliner, zamanla makyajın vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Günlük makyajlardan ziyade daha dikkat çekici ve daha etkileyici bakışlar yaratmak adına gözlere eyeliner uygulaması yapılabilmektedir.

Eyeliner Nedir ?
Eyeliner Nedir ?

Eyeliner’ı dileyen herkes kullanabilmektedir, bu süreçte gereken tek şey biraz sabır ve çaba gösterebilmektedir. Çünkü el titremesinden ya da göz yapısının düz şerit çekerken bir takım sıkıntılar oluşturabilmesinden bazı kadınlar bu kabiliyeti hiç bir zaman kazamayacaklarını düşünüp eyeliner kullanmaktan hemen vazgeçmektedirler. Aksine eyeliner sürüldükçe el alışkanlığı yaratan bir malzemedir ve eliniz alıştıkça düz bir çizgi çekmek yerine gözünüzde farklı makyaj biçimleri de deneyebilir, zaten hali hazırda güzel görünecek görüntünün üzerine farklı güzellikler de ekleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey evinizde ya da uygun olduğunuz bir ortamda bir kaç dakikalık pratikler yapmaktır. 

Bunun dışında çoğu makyaj malzemesine, özellikle göz bölgesine sürülen malzemelere alerjik reaksiyonlar oluşturabilmesi açısından yine ön yargıyla yaklaşılmaktadır. Fakat piyasadaki tüm eyeliner’lar, cilde zarar vermeyecek kozmetik içerikleriyle üretilmektedir. Gözünüzü hasta edebilecek tek durum, başka birinin gözündeki hastalığın farkında olmadan o kişinin eyeliner’ını kullanmak ya da sizin eyeliner’ınızı sürdüğünüz ortamda uzun süre açık kalan ürünün üzerine bakterilerin yerleşmesidir. Bu şartlar dışında normal zamanda eyeliner, gözü hastalıklı yapmaz ya da herhangi bir zarar vermez. Eğer gözünüz en ufak bir şeyde alerjik bir reaksiyon gösteriyorsa ya da lens kullanan bir kadınsanız sadece biraz daha dikkatli olmalı ve bu ürünü satın alacağınız görevliye bu durumu belirterek size daha hassas ürünleri önermesini sağlayabilirsiniz. Bu gibi durumlar dışında dikkat edilmesi gereken en son husus da gözünüze yaptığınız eyeliner makyajını temizlerken mutlaka makyaj temizleme özelliği olan temizleme suları, temizleme sütleri ya da temizleme mendillerinden kullanmanız; asla gözünüze zarar verecek alkol ya da kolonya bazı ürünlerle gözlerinizi silmemeniz gerekliliğidir.

Eyeliner nasıl sürülmelidir?

Eyeliner uygulamasına başlamadan önce, mutlaka elinizin kayma ya da titreme ihtimallerine karşı makyaj yaptığınız ortamda kulak pamuğu ve makyaj temizlemeye yarayan ürünler bulundurun.

Eliniz hala alışkın değilse ve titremeler ya da kaydırmalar yapıyorsanız, dirseğinizi yaslayabileceğiniz bir düzenek bulun ya da oturarak işleminizi halledin.

Bu tip el akışkanlıkları kazanana değin, eyeliner uygulamasını tek seferlik tek çizgi şeklinde değil de gözünüzün başlangıcından kirpiklerinizin bittiği noktaya kadar nokta nokta şeklinde eyeliner sürüp sonrasında bu çizgileri hafifçe birleştirebilirsiniz. Bu birleştirmeleri de özellikle gözünüzün ortasından gözünüzün dışına doğru yapmaya başlayarak daha sonra yine orta kısımdan gözünüzün başlangıç noktasına (göz pınarınızın olduğu noktayı baz alın) doğru birleştirerek yapın. En son eğer ki alt kısma da sürmek istiyorsanız yine işlemleri aynı şekilde devam ettirin ancak gözün altına çektiğiniz çizginin ince olmasına dikkat edin. En son rimelinizi de sürdükten sonra göz makyajınız tamamlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder