Kendinizi Herhangi Bir Şeyi Yapmaya Nasıl Motive Edersiniz? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Kendinizi Herhangi Bir Şeyi Yapmaya Nasıl Motive Edersiniz?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kendinizi Herhangi Bir Şeyi Yapmaya Nasıl Motive Edersiniz?

Neye ihtiyacınız olduğunu tam olarak biliyorsunuz. Gözünüzde büyüyen bir görevi bitirmeden önce bütün pozitif sonuçlarına odaklanıyorsunuz. Ajandanızı temizlediniz, böylece bu tek şeyi bitirebileceksiniz.


Ve sonra hiçbir şey olmaz.

Kendinizi Herhangi Bir Şeyi Yapmaya Nasıl Motive Edersiniz?
Kendinizi Herhangi Bir Şeyi Yapmaya Nasıl Motive Edersiniz?

Neden? Çünkü motivasyona ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz. Bir kıvılcım için bekliyorsunuz. Böylece durgunluktan kurtulacak ve işi yapmaya başlayacaksınız.

Size kötü haber vermekten nefret ediyorum. Ama bu sizin de yaptığınız bir şeyse, çok uzun zaman boyunca bekleyeceksiniz. Çünkü gerçek şu: motivasyon bir mittir. Neden mit olduğuna dair işte size 3 neden:

1. Motivasyon asla verimlilikten önce gelmez
Bi düşünün. Ne zaman daha motive oluyorsunuz? Büyük bir projeye başlamadan önce mi yoksa üzerinde biraz zaman harcadıktan ve hangi yönde ilerleyeceğinize karar verdikten sonra mı?

Büyük ve yeni bir şeye başlamak her zaman tedirginlik yaratır. Şöyle şeyler düşünmeye meyilliyizdir: İnsanlar bunun hakkında ne düşünecek? Bu işi halledebilir miyim?

Ama bir kere harekete geçtiğinizde ve üretken olmaya başladığınızda, yaratıcı enerji ortaya çıkar. Heyecanlanırsınız ve daha fazlasınız yapmak istersiniz.Asıl motivasyon işte burada ortaya çıkar. O yüzden unutmayın. üretkenli birçok insanın düşündüğünün aksine motivasyonun ürünü değildir. Motivasyon üretkenliğin bir ürünüdür.

 2. Nasıl Hissedeceğinizi Kontrol Edersiniz
Moder Psikolojini babası olan William James’in kendime sürekli hatırlattığım bir sözü vardır:”Mutlu olduğum için şarkı söylemem; şarkı söylediğim için mutluyum.”

Bu durumda şunu kolaylıkla söyleyebiliriz: motive olduğunuz için üretken değilsiniz; üretken olduğunuz için motivesiniz.

Motive olma yeteneği dış etkenler tarafından kontrol edilmez. Tabi ki, dış etkenler ara sıra sizi motive edebilir ama kalıcı motivasyon içinizden, sürekli olarak ve bilerek yaptığınız hareketlerle ortaya çıkar.

3. Motivasyona Gelindiğinde Hiç Sır Yoktur
Bu kendinizi motive etmeniz için yazılan ilk makale değil, son da olmayacak. Sizi harekete geçirecek büyülü bir sırra sahip olduğunu söyleyen birçok insan var.

Var olmanın tek sırrı hakkındaki basit gerçeği ise her zaman biliyordunuz. Çok çalışmak ve bunu yapmaya devam etmek. Bir yolla yapmaya çalışın ve biraz geri dönüş alın. Başka bir açıdan tekrar deneyin. Bir liste yağın, bir telefon konuşması yapın, bir e-posta yazın. Yapmanız gereken işleri idare edilebilir 15 dakikalık parçalara bölün ve onlara saldırın.

Eğer bunları yaparsınız, motivasyon aramanıza gerek kalmayacaktır. Devamlı olarak hareketli oalcaksınız. Sırlara falan da ihtiyacınız kalmayacak.

O yüzden bir dahaki sefere sizi motive etmenin sırrını bildiğini söyleyen biriyle karşılaşırsanız, kaçın. Sır içinizde yatıyor. Buna “bir şey yapmak” deniyor. Üretkenliğinizi artırın, motivasyon peşinden gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder