Özgüveninizi Kazanmanın 10 Basit Yolu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Özgüveninizi Kazanmanın 10 Basit Yolu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özgüveninizi Kazanmanın 10 Basit Yolu

İnsanların eleştirildiği, hep negatif yönlere odaklanıldığı bir dünyada hatta bunların sosyal bir norm olarak kabul edildiği bir toplumda yaşıyoruz.


Bu hayatın talihsiz bir yönü. Bu yüzden de yetişkinliğe adım atan birçok insan hala özgüven problemleri yaşıyor. Yine talihsiz olan başka bir durum ise birçok insanın kendisine inanmadığı ve hayatta iyi şeyleri hak etmediğini düşündüğü için bu debdebede kaybolup gitmesi. Kendilerine aslında o kadar küçük bir değer biçiyorlar ki..

Özgüveninizi Kazanmanın 10 Basit Yolu
Özgüveninizi Kazanmanın 10 Basit Yolu

Her şey sizinle başlıyor, daha iyi olan için bazı şeyleri değiştirmeyi istemek zorundasınız. Çevreyi ve düzeni değiştiremiyorsanız, en azından yöntemlerinizi değiştirin.

 1. Bir şeyde iyi olun
Bazen sadece biraz yetenek gerektirir. Bir hobi edinmek ya da bir yeteneğinizi geliştirmek özgüveninizde harikalar yaratabilir. Yeterince cesur hissediyorsanız, azimli çalışmanızın karşılığını diğer insanlara gösterebilirsiniz. Arada birkaç övgü almak acıtmaz..

2. Günlük Tutun
Sizi en acımasızca eleştiren aslında kendiniz. Ama böyle olmak zorunda değil. Başarılarınızın kaydını tutmak ve sizi mutlu eden şeyleri yazmak değerinizi fark etmenize yardım edebilir. Hayat yaşamaya değer, bunu kendinize hatırlatın.

3. Fit Olun
Egzersiz ve sağlıklı beslenme kendiniz için yaptığınız seçimler konuusunda iyi hissetmenizi sağlayabilir. Ne kadar iyi ve sağlıklı göründüğünüzü fark ettiğinizde, bol elbiselerin arkasına gizlenmek zorunda hissetmeyeceksiniz.

4. Kendinize Göz Kulak Olun
Yapmak istediğiniz bir şeyi yapın. Vasat bir filme sizinle gelmeyi kimse istemiyorsa, tek başınıza gidin. Bağımsız olun. Sürekli olarak yanınızda bir arkadaş bulundurmamak bir güçtür, zayıflık değil.

5. İyimser Olun
Gökkuşağını gözden kaçırırken kara bulutları dikkat kesilmenin anlamı yok. Pozitif fikirleri aramak ve parlak tarafa bakmak ruhsal durumunuzu daha iyi olacak şekilde etkileyecektir. İyi şeylere odaklanmak başınızı yüksekte tutmanızı, kötü giderken bile hayatın güzel olduğunu bilmenizi sağlayacaktır.

 6. Tek başınıza biraz zaman harcayın.. Ama çok fazla değil
Herkes kendisiyle biraz zaman geçirmeli. Bir kitap okumak veya dışarıda biraz dolaşmak ruhunuza çok iyi gelecektir. Yalnız çok zaman geçirmek zihninizi durgunlaştırır. Bazen insanlar kendilerinden sıkılırlar ve depresyona sürükleyecek şeyler üzerine düşünmeye yönelirler. Kendiniz için sağlıklı bir doz ayarlayın, ama sizin için önemli insanlar için de odanızdan çıkmayı unutmayın.

7. İyilik Yapın
Başka insanlara yardım etmek kadar içinizi ısıtacak başka bir şey yoktur. Başka bir insanı mutlu eden iyi bir şey yaptığınızı biliyorsunuz. Başka bir insanın hayatında değişiklik yapmak sizde de daha iyiye doğru bir değişiklik yapabilir.

8. Başarılabilir Hedefler Belirleyin
İmkansız hedefler belirlemek sizi başarısızlığa sürükler. Örneğin kilo vermek mi istiyorsunuz, zamanla küçük artışlar yapmak iyi bir seçenektir. Kolaylıkla 2 kilo verebilirsiniz. Bu iki kiloyu verin ve başarı hissini duyun. Sonra yine kendinize küçük bir değer belirleyin. Daha fazla hedefe ulaştığınızda, ne kadar mükemmel olduğunuzu daha fazla göreceksiniz.

9. Başka insanların ne düşündüğü kimin umurunda?
Başkaları ne der, ne düşünür tarzı düşüncelerden kaçınmak çok zordur. Bunlara Omuz silkmenizin tek yolu basitçe önemsememektir. Kim takar? Eğer birisi sizin hakkınızda kötü düşünüyorsa, bu onun probelemi. Sorun onlardadır, sizde değil. Devam edin, inanılmaz kalın..

10. Kendinizi Sevmeyi Öğrenin

Fikirlerini en çok önemsediğiniz kişi yine kendinizdir. Kendinizi sevmiyorsanız, neden öyle olduğunu bulmaya çalışın. Sonra da bu nedene bir çzöüm bulmayı deneyin. Düzeltilebilir mi? Düzeltilemiyeceğini düşünüyorsanız, size yardım edebilecek birini bulun, bir arkadaş ya da bir psikolog. Kendiniz için kalbinizde bir oda yaratın. Sahip olabileceğiniz tek “siz” sadece “siz”siniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder