Güneş yanığını ne geçirir? Güneş yanığına ne iyi gelir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 11, 2018

Güneş yanığını ne geçirir? Güneş yanığına ne iyi gelir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Güneş yanığını ne geçirir? Güneş yanığına ne iyi gelir? 

Yazın her ne kadar güneş kremleri kullanılsa da bazen bunların da işe yaramadığı ve güneş yanığı yaşadığımız zamanlar olur.


Çünkü güneş kremleri her yarım saatte, maksimum saat başı olmak üzere yenilenmek durumundadır. Aksi halde güneş ışınları derinize zarar vermeye başlar.

Güneş yanığını ne geçirir? Güneş yanığına ne iyi gelir?
Güneş yanığını ne geçirir? Güneş yanığına ne iyi gelir? 

Güneşe çıkmadan önce bolca kremlenmek önemlidir, özellikle çok beyaz tenlilerin 50 faktörlü güneş kremlerini tercih etmesi doktorlar tarafından da önerilmektedir.

Ancak bazen her önlemi alsanız da zamanın nasıl geçtiğini anlayamaz ve bir anda güneş yanması geçirebilirsiniz. Güneş yanığı için en etkili öneriler ve tariflere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Güneş yanığı nasıl geçer?
1) Derinizin üzerine soğuk ve nemli bir havlu koyun.güneş yanığı

Bunu güneş yanığınızı fark ettikten sonraki her gün 10 veya 15 dakika bekleterek yapmalısınız çünkü derideki sıcaklığı alacaktır. Bunun yerine yine günde birkaç kez soğuk duş da alabilirsiniz.

Duş sonrasında derinize oldukça nazik davranarak hafifçe kurulanın ancak derinizde bir miktar ıslaklık da bırakın. Ardından bir nemlendirici sürerek suyun vücutta kalmasını sağlayın, bu yöntem kurulukla savaşacaktır.

2) Güneş yanığı olan cildi sakinleştirmek için içinde aloe vera veya soya olan nemlendiriciler seçin.

Aloe vera cildinize her açıdan iyi gelecek bir içeriktir. Ancak içerisinde petrol, benzoken veya lidokeyn bulunan maddeler olmayacak nemlendiriciler seçmeniz önemlidir çünkü petrol bulunan ürünler vücudunuzda sıcaklığı kalmasını sağlar, benzoken ve lidokeyn ise cildi rahatsız edebilecek içeriklerdir.

3) Normalden daha fazla su için.

Güneş yanıkları derinin içerisinden çok kuruluk yapar bu yüzden de çok su içmeniz önerilir. Bu sayede vücudun susuz kalmasını da önlersiniz.

4) Su toplayan bölgelere dokunmayın. su toplamak

Su toplayan bölgelere ellemeniz demek güneş yanığını olduğundan daha kötü bir hale getirmek demektir. Eğer su toplamışsanız ikinci derecede güneş yanığı geçiriyorsunuz demektir.

Bu yüzden su taneciklerini kendi kendine iyileşmeye bırakın ve enfeksiyondan koruyun.

5) Tekrar güneşe çıkacağınızda yeterli önlemli alın.

Tekrar güneşe çıkmanız gereken durumlarda en az 30 faktör güneş kremini bolca derinize yedirmeniz ve yanık olan bölgeleri kapamanız gerekmektedir.

Hatta içeriye güneş geçirmeyen yani sıkı dokunmuş kumaşlar kullanmanız önerilir. Yüzeceğiniz zaman ise su geçirmeyen güneş kremleri kullanmalı ya da çıkar çıkmaz güneş kreminizi yenilemelisiniz.

6) Evde tedaviler uygulayın.

Bir bardak süt, dört bardak su ve biraz buzun içine bir bez parçasını batırın ardından bu bezi yanık bölgelere her iki ya da dört saatte bir 15-20 dakika tutun.

Mısır ununu biraz su ile karıştırıp bir macun kıvamına getirin ve direkt olarak güneş yanığı olan bölgeye sürün, bu size rahatlama etkisi verecektir.

Süt gibi yoğurdun da içeriğinde protein ve yağlar bulunur bu da acı verecek bir iltihaplanmayı önler. Bu bölgeleri rahatlatmak için tüm güneş yanıklarına yoğurt sürün ve biraz bekledikten sonra soğuk bir duş eşliğinde vücudunuzdan yoğurdu akıtın.

7) Doktora görünün.

Baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, üşüme hissediyorsanız güneş yanığınız güneş çarpmasına dönmüş olabilir bu sebeple bir doktora görünmeniz gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder