Sol göz seğirmesi nedenleri nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 11, 2018

Sol göz seğirmesi nedenleri nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sol göz seğirmesi nedenleri nelerdir?

göz seğirmesi
Sol göz seğirmesi veya miyokimi tekrar eden ve istemsiz şekilde göz kaslarının kasılması durumudur. Genellikle üst göz kapağında görülür.


Çoğu insanın geçirdiği bu kasılmalar hafif şiddettedir. Bazen bu durum iki göz kapağının da kapanmasına sebep olacak kadar şiddetli olabilir, bu duruma blefarospazm adı verilmiştir.

Sol göz seğirmesi nedenleri nelerdir?
Sol göz seğirmesi nedenleri nelerdir?

Kasılmalar genellikle her birkaç saniyede bir ya da dakika başı görülür. Sol göz seğirmesi birkaç gün aralıklarla bile devam edebilir. Hatta ardından haftalarca tekrar seğirme yaşamayabilirsiniz.

Acısız ve ağrısızdırlar genellikle bir şikayet oluşturmazlar. Birçok göz seğirmesi bir tedaviye gerek kalmadan geçebilmektedir.

Çok nadir durumlarda eğer göz seğirmesinin yanında yüzde başka hareketlenmeler de yaşanıyorsa göz seğirmeleri kronik bir hareketin habercisi olabilir.

Sol göz seğirmesinin sebepleri göz tahrişi veya kaşınması, gözün gerginleşmesi, yorgunluk, uykusuzluk, fiziksel zahmete girmek, bazı ilaçların yan etkileri, stres, alkol, kafein veya nikotin kullanımı gibidir.

Sol göz seğirmesi nasıl tedavi edilebilir?
Sol göz seğirmesi genelde tıbbi bir müdahale gerektirmeyecek kadar tehlikesiz bir durumdur. Ancak kronik göz spazmları beyinde ya da sinir sisteminde başka bozuklukların da habercisi olabilmektedir.

Aşağıdaki gibi semptomlar gösteriyorsanız doktora görünmeniz önerilir:

Gözünüz kırmızılaşmış, şişmiş veya dışarıya bir sıvı çıkmışsa
Üst göz kapağınız sarkıksa
Her göz seğirmesi yaşadığınızda gözünüz tamamen kapanıyorsa
Göz seğirmesi haftalarca devam ederse
Göz seğirmesi yüzün diğer kısımlarını da etkilemeye başlamışsa
Eğer sürekli olarak sol gözde seğirme yaşamaya başladıysanız kafein, sigara ve alkol kullanımızı, ne kadar uyuduğunuzu da göz önünde bulundurarak ne zaman seğirdiğini kayıt altına alın ve doktorunuza danışın.

Eğer gözünüzde uykusuz olduğunuz günlerde seğirme yaşıyorsanız normalden yarım saat önce uyumaya çalışın. Aynı zamanda aşağıdaki önerileri de uygulayarak durumu kontrol altına alabilirsiniz:

Daha az kahve için.
Sigara ve alkol kullanımını sınırlandırın.
Yeterli uykuyu alın.
Kasılma başladığında gözünüze ılık bir bezi hafifçe tutabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder