Facebook doğum tarihi nasıl değiştirilir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Facebook doğum tarihi nasıl değiştirilir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Facebook doğum tarihi nasıl değiştirilir?

Eğer Facebook’a kaydolurken doğum tarihinizi yanlış yazdıysanız ve daha sonra hiç doğum tarihinizi değiştirmediyseniz aşağıdaki adımları uygulayarak Facebook doğum tarihinizi değiştirebilirsiniz.


1)Facebook’u açın. Profilinize girin ve kapak fotoğrafınızın altında bulunan Hakkında kısmına tıklayın.

Facebook doğum tarihi nasıl değiştirilir?
Facebook doğum tarihi nasıl değiştirilir?

2)Sol tarafta bulunan İletişim Bilgileri ve Temel Bilgiler butonuna tıklayın.

3)Ardından karşınıza çıkacak olan Doğum Tarihi ya da Doğum Yılı kısmına tıklayın ve değiştirmek istediğiniz kısmın (doğum günü ya da yılı) sağında bulunan Düzenle butonuna tıklayın.

4)Karşınıza doğum tarihi seçenekleri çıkacaktır, buradan sizin doğum tarihinizi karşılayan tarihi seçin.

5)Değişiklikleri Kaydet kısmına tıklayın.

Ancak doğum tarihinizi sınırlı sayıda değiştirme hakkınız bulunduğunu unutmayın. Eğer yakın bir zamanda doğum tarihinizi değiştirdiyseniz tekrar düzenleme yapmak için birkaç gün beklemeniz gerekebilir.

Telefondan facebook doğum tarihini değiştirme
Eğer kayıt olduğunuz tarihten sonra tekrar tekrar doğum tarihinizi değiştirdiyseniz, doğum tarihi değiştirme sınırını aşabilirsiniz. Bu sınırı aştığınız takdirde Facebook doğum tarihinizi değiştirmenize izin vermeyecektir. Buna rağmen doğum tarihinizi değiştirebilmenin bir yolu daha bulunmaktadır ve bu tamamen yasal bir işlemdir.

Telefondan Facebook’a girerek doğum tarihinizi değiştirebilirsiniz, ancak bunun için Facebook masaüstü sitesinden giriş yapmalısınız. Bu da demek oluyor ki mobil uygulamadan ya da mobil siteden doğum tarihinizi değiştiremezsiniz. Ancak mobil cihazınızda bazı tarayıcıları kullanarak masaüstü siteye erişmeniz mümkündür.

Apple marka mobil cihaz kullanan kullanıcılar Safari uygulamasından Facebook’a girerek “Masaüstü Siteyi İste” seçeneğine tıklayarak masaüstü siteye girebilirler. Android cihazlar kullanan kullanıcılar ise Opera tarayıcısını kullanarak aynı şekilde Facebook’u masaüstü siteyi kullanarak açabilirler. Bunun için Opera tarayıcısını yükledikten sonra “Ayarlar” kısmına girmeleri ve “User agent” ayarını masaüstü olarak belirlemeleri gerekmektedir. Ardından Facebook masaüstü görünümüne erişebilirler.

Masaüstü siteye girdikten sonra profilinizi açıp Hakkında’ya tıklayın ve solda bulunan İletişim Bilgileri ve Temel Bilgiler butonuna basın. Ardından Doğum Tarihi ya da Doğum Yılı kısmının üzerine gelin ve değiştirmek istediğiniz bilginin sağında bulunan Düzenle butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan menüden doğum tarihinizi seçin ve Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın. Eğer “Doğum tarihini değiştirme hakkın kalmadı” gibi bir uyarı alıyorsanız karşınıza çıkacak olan “bizimle iletişime geçin” bağlantısına tıklayın.

Karşınıza çıkan bağlantıda “Doğum Tarihi Değiştirme Talebi” sayfası belirecektir. Buradan gerçek doğum tarihinizi yıl, ay, gün olarak girebilir ve değiştirme talebi nedeninizi “Bu benim gerçek doğum tarihim” olarak ayarlayıp “Gönder” butonuna basabilirsiniz. Talebiniz kabul edildiği takdirde kısa zaman sonra doğum tarihiniz değişecektir.

Facebook doğum tarihi gizleme, facebook doğum tarihi silme
Facebook’ta doğum tarihinizi tamamen silemezsiniz ancak gizleyebilmeniz mümkündür. Facebook doğum tarihi gizlemek için şu işlemi uygulayın:

Profilinize girin ve Hakkında’ya tıklayın. Ardından solda bulunan İletişim Bilgileri ve Temel Bilgiler butonuna basın. Daha sonra Doğum Tarihi ya da Doğum Yılı kısmının üzerine gelin, doğum tarihinizin yanında iki ayrı hedef kitle seçici belirecektir. Dilerseniz bunlardan birini seçerek doğum günü ve ayınızı, diğerini seçerek doğum yılınızı kimlerle paylaşacağınızı belirleyebilirsiniz.

Eğer doğum tarihinizi kimseyle paylaşmak istemiyorsanız hedef kitle kısmına girip “yalnızca ben” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra arkadaşlarınız doğum gününüzün yaklaştığına dair bir bildirim almayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder