Bilgi teknolojisi nedir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Bilgi teknolojisi nedir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bilgi teknolojisi nedir

Bilgi teknolojisi, bilginin üretilmesi, toplanması, biriktirilmesi, işlenmesi yayılması ve korunmasına yardımcı olan araçlara verilen isimdir. Bilgi teknolojisi yazılım, donanım, veri, ses iletişimi, ağlar bileşiminin temel adıdır. Bilgi teknolojisi, bu gün bilgisayar alanında bir alt alandır ve bilgi işlem ile ilgili bütün işlemleri içerir.


Bilgi teknolojisinin açılımı nedir?

Bilgi teknolojisi nedir
Bilgi teknolojisi nedir

Bu gün yaşadığımız çağın, bilgi çağı olması ve internet teknolojisinin her eve ve iş hayatına girmesi ile iş yaşamı değişmiş, dünya küreselleşmiştir. Bilgi teknolojisi sayesinde, bilgisayarlardaki sorunlar çözülür. Bilgi işlemek, verileri saklamak, bilgisayar ağları ve iletişim bilgisayarın temel işlevleridir. Bilgi teknolojisi ile bilgisayarda ve iletişim teknolojisiyle olanaklar sağlar. Örneğin; Mesajlaşma; E-mail yoluyla bir yerden bir yere mesaj göndermektir. E-mail kişisel ve iş hayatında iletişimin önemli bir parçasıdır. Bilgi elde etme; Teknolojik gelişmelerle birlikte verilerin klasik yöntemlerle saklanmasının yerine, bilgisayarlar üzerinde daha hızlı, güvenilir ve kolay erişilebilir şekilde saklanması olanaklıdır. İşlemlerin kontrolü; Bilgisayarlar birçok kurum ve iş yerinin elde yapamayacağı işleri yapması için kullanılır. Bilgi teknolojileri ise; Verimliliği ve etkinliği arttırır. Düzenli yapılan işlemleri otomatikleştirir. Yetenekleri ve bilgiyi arttırır. Bilgiye erişimi sağlar. Bilgiyi yönetmememizi ve bilgiyi yorumlamamızı sağlar. İletişimi arttırır.  Bilgi teknolojileri, bilginin ortaya çıkması, ortaya çıkan tüm bilgilerin toplanması, toplanan bilgilerin biriktirilmesi, biriktirilen bilgilerin gerekli şekilde işlenmesi, elde edilen bilgilerin bütününün kontrolden geçirilmesi, toplanan bilgilerin gerekli yerlere yayılması, yayılan bilginin korunması ve bu işlemleri yaparken kullanılan araçların tamamına bilgi teknolojisi denmektedir.

Bilgi teknolojisinin faydaları nelerdir?

Gelişen çağ ile birlikte, karşımıza çıkan bilgileri anlamakta zorlandığımızı düşündüğümüzde, bilgiye ulaşmanın, ulaştığımız bilginin kullanılması ve kullandığımız bilginin, bize ne gibi getirileri olacağını bilmenin gerekli olduğunu biliyoruz.  İnsanlar, bu bilgileri nasıl elde edeceğini ne şekilde dağıtacağını bilmemektedir. Bu nedenle, bilgi teknolojilerinin hızlı gelişimini daha kolay algılayabiliriz. Günümüzde gelişmiş olan pek çok bilgi teknolojisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder