Siri nedir, ne işe yarar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Siri nedir, ne işe yarar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Siri nedir, ne işe yarar 

siri nedir
Apple iPhone kullanıcılarının yakından bildiği bir özellik olsa da birçok kullanıcının daha ne işe yaradığını bilmediği bir uygulama.


Siri, akıllı telefonlarda önemli bir yere sahip.

Siri nedir, ne işe yarar
Siri nedir, ne işe yarar 

Peki siri nedir, ne işe yarar?

siri ne işe yarar

Siri adı, Amerika Birleşik Devletlerindeki bir araştırma kurumundan gelmektedir. ABD’de yıllardır yapay zeka projeleri konusunda çalışan ve tasarımlar yapan Stanford Research İnstitude. Yapay zeka projesini tüketicilere sunmak amacıyla, Siri adında bir şirket kurarak projeyi geliştirmeye başlamışlar. 2010 yılına gelindiğinde Apple, Siri’yi satın almış ve İOS işletim sisteminin bir parçası haline getirmiştir.

siri

Siri, İOS işletim sistemi içine entegre edilmiş, pek çok bileşen tarafından derlenmiş olan bir yapay zeka uygulamasıdır. Diğer bir ifadeyle, sesi yazıya çevirme sistemi olarak nitelendiriliyor. Siri, Apple’ın gramer analiz sistemi aracılığıyla yazıları ve seslerı dönüştürmektedir.

siri hizmetleri

Siri asistanı İngilizce, Fransızca ve Almanca dil desteği sunmakta ve her geçen gün geliştirilmektedir. Hizmetleri arasında hatırlatma, SMS gönderme, hava durumunu sorgulama, toplantı ayarlama, bilgi isteme, E-mail yollama, telefon numarası sorgulama, alarm, yün ve adres bilgisi edinme ve hisse senedi bilgisi sorma gibi hizmetler bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder