internette radyo yayını nasıl yapılır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

internette radyo yayını nasıl yapılır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

internette radyo yayını nasıl yapılır 

internette radyo yayını
Herkes internet üzerinden kendi radyosunu kurup canlı yayın yapabilir.
Gerekli olan birkaç program kurarak bazı ayarlar yaptıktan sonra yayın yapmaya başlayabilirsiniz.


Bundan sonrası DJ’lik kabiliyetinize ve yer verdiğiniz müziğin kalitesine kalıyor. Öyleyse, internette radyo yayını nasıl yapılır? sizlere anlatalım.

nternette radyo yayını nasıl yapılır
nternette radyo yayını nasıl yapılır 

internet radyo

Bilgisayarınızda MP3 dinlemek için Winamp programı büyük olasılıkla vardır. Buna ilave olarak shoutcast.com adresini ziyaret edip Download sekmesinden Shoutcast Server ve Shoutcast DSP Plugin eklentilerini bilgisayarınıza indirin. İlk önce DSP eklentisini daha sonra da Server eklentisini bilgisayarınıza kurun. Peşinden Winamp’ı çalıştırın. Winamp’ın Preferences menüsünü açıp Plugins sekmesine gidin ve DSP/Effect seçeneğini tıklayın. İndirdiğiniz bu eklentinin aktif duruma gelmesi için sağ kısımda bulunan None yazan satırın altındaki satırı tıklayın. Hemen ardından ayarları yapacağınız yeni bir pencere açılacaktır.

internet üzerinden radyo yayını yapmak

Main adlı ayar bölümünde yayına ait bilgiler alırsınız. Bu kısımda yapacak olduğunuz bir işlem bulunmamaktadır. Sonra Output kısmındaki Connection sekmesini açın ve Adres kısmına localhost yazın. Password kısmına da bir şifre verdikten sonra Encoder olarak da 1’i seçin. Yellowpages sekmesinde de yayınınızın adını, MSN adresinizi, müzük türünü ve diğer başka bilgileri de girebilirsiniz.

internetten radyo yayını yapmak

Daha sonrasında Encoder kısmında EncoderF, Encoder Type kısmından da MP^Encoder’i işaretlemelisiniz. Peşinden Encoder settings menüsünde 24kpbs 22.050kHZ, Mono seçeneğini işaretlemelisiniz. Bu seçenek yapacağınız radyo yayınının kalitesini belirlemenize yaramaktadır. Bağlantı hızıyla alakalı olarak ayarları değiştirebilirsiniz. Input Device menüsüne girerek Winamp Recommended seçeneğini seçip, eklentiyle ilgili genel ayarları tamamlayabilirsiniz.

radyo yayını

Server ayarlarına gelince, bilgisayarınızda C:\W\Program FilesWWShoutcast dizinine gidiyorsunuz. Burada sc_serv.ini dosyasını göreceksiniz. Bu dosyayı açıp Password kısmına şifrenizi girin ve dosyayı kaydedip kapatın. Yayın yapmaya başlamak üzeresiniz artık. Son işlemler olarak önce Shoutcast DNAS uygulamasını başlatmalısınız. Sonrasında da Winamp’i çalıştırmalısınız. Ekranda Shoutcast Source penceresi görünecek. Bu pencereyi şimdilik öylece bırakın ve siz bu arada şarkı listesini hazırlayın, çalmaya başlayın. En son olarak da açık bekleyen Shoutcast Source penceresine dönüp, Output sekmesindeki Connect düğmesine basın. İnternet üzerinden radyo yayını yapmaya başladınız. Keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder