Parapsikoloji - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 07, 2018

Parapsikoloji

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Parapsikoloji

Parapsikoloji genel olarak insanın olağanüstü yetenekleri ve ruhsal gücünün araştırılması ve incelenmesidir. Günümüzde parapsikoloji konusu fazla ilgi çekmemektedir. Bu yüzden parapsikoloji alanında yapılan çalışmalar sınırlıdır.


Parapsikoloji hakkında bilgi verecek olursak ;
İnsanların tarihin başlangıcından günümüze kadar ulaştırdığı icat, keşif ve bilgiler insanın merakının bir sonucudur. Odak noktasının insan olduğu bir çok çalışma telepati, medyumluk, hipnoz gibi konular üzerinde yapılmıştır. Bu ve benzeri çalışmaların geneli parapsikoloji olarak nitelendirilmektedir.Aslında parapsikoloji çok eski zamanlarda bile incelenmiştir.Örneğin eski medeniyetlerde yoga, telepati ve telekinezi gibi olaylara rastlanmak mümkündür.Bunun en belirgin örneklerine Çin ve Hint medeniyetlerinde görülmektedir.Günümüzde de parapsikolojik özelliklere sahip insanlar bulunmaktadır.

Parapsikoloji
Parapsikoloji

Temeli insan ruhundaki bazı manevi mekanizmaların kullanılmasına dayanmaktadır. Yogiler ve medyumlar bu parapsikolojik özelliklere sahip olabilmek için çalışmaktadır. Bu sayede insan ruhunun sahip olduğu manevi mekanizmayı keşfederek telepati ve düşünce okuma gibi özelliklere sahip olabilmektedir.

Doktor Broughnton parapsikoloji konusunda çalışma yapan önemli bilim adamlarındandır. Parapsikoloji tarihini ve evrimsel gelişimini detaylı olarak incelemekte ve takip etmektedir.

Parapsikoloji yöntemlerinden bahsedecek olursak ;
İnsan ruhu insanın kavrayamadığı ve bilmediği bir çok özelliği barındırmaktadır.Örneğin; insanlar telepati adı verilen yöntemle bir başka insanın aklından geçenleri okuyabilmektedir. Durugörü adı verilen yöntemle dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olayı tıpkı televizyondan seyreder gibi görebilmektedir. İnsan ruhu zamana bağlı değildir.Bu yüzden geçmiş ve geleceği dini sınırlar içinde görebilmektedir. Bu olaya genellikle yaşanmaktadır. Bazı kişiler yakın geleceğimiz hakkında bize bilgiler verebilmektedir.Çünkü bu kişiler sahip olduğu ruhi özelliklerini kullanabilmektedir. Evet görüldüğü gibi insanlar aslında inanılmaz şeyleri yapabilmektedir. Ancak bu kabiliyetler sahip insan sayısı çok azdır. Bu yüzden bu insanlar toplumda diğerlerine göre farklı bir konumdadır.

Telekinezi bir cismin uzaktan hareket ettirilmesi ya da biçiminin değiştirilmesi olayıdır. Bu uzaktan yapılan etki medyumun beyin veya düşünce gücüyle meydana gelmektedir. Bu beyin veya düşünce gücü cisme etki etmektedir. Örneğin, bazen ekranlarda tanık olabileceğimiz çatal ve kaşıkları bakarak bükme gösterileri telekinezinin en bilinen uygulamalarıdır. Bundan başka halk arasında nazar olarak bilinen olayın da telekineziyle dolaylı bir ilişkisi vardır. Üzerine bakışlar yönelen kişi ya da hayvan bundan etkilenmektedir.

Telepati ise çoğumuzun yaşadığı bir olaydır. Bir konuşma sırasında bahsettiğimiz kişinin belli bir süre sonra bulunduğumuz ortama gelmesidir. Telepatinin bir örneği de ise tam ağzımızın ucunda olan ve söylemek istediğimiz şeyi karşı tarafın bizden önce söylemesidir.

Parapsikoloji – İstihbarat Örgütleri – Polisiye Olaylar İlişkisi
İstihbarat örgütleri devletlerin düşmanlarını belirleme ve takip altında tutma amaçlı kurduğu birimlerdir. İstihbarat örgütleri düşman kişi ve devletlerin ellerinde bulunan bilgileri takip etmek istemektedir. Bunu yapmak için özel yetenekli ajanlara sahiptir. Ancak bu bilgilere erişim konusunda bazen medyum ve telepatları da kullanabilmektedir. Örnek verecek olursak;

* 1970 li yıllarda Amerikan İstihbarat Örgütü CIA bünyesinde yaklaşık 7000 medyum bulunmaktaydı.Bu kişiler hipnoz ve telepati yöntemleri üzerine çalışmaktaydı.Vietnam savaşında bu kişilerden yararlanmıştır.

* 1975 li yıllarda Rus İstihbarat Örgütü KGB bünyesinde medyumlar vardı.Hatta ülkedeki bir çok medyum geçmiş zamanlarda tutuklanmış ve örgüt adına çalıştırılmıştır.Zaten 1976 yılında ise KGB içinde parapsikoloji bilimi kurulmuştur.Bu birim sayesinde istihbaratlar toplanıp rejim aleyhinde olanların çalışmaları engellenmektedir.

* 1951 Londra ‘da hırsızlık olayı meydana gelmiştir.Kiliseden 50 kg ağırlığında değerli bir taş çalınmıştır.İngiliz polisi tüm çalışmalarına rağmen hırsızı yakalayamamıştır.Bundan sonra Belçika da yaşayan Peder Harkos adında adamdan yardım istediler.Peder Harkos kiliseye vardı ve olaya konsantre olduktan sonra hırsızların yerini söylemiştir.Peder Harkosun belirttiği adrese baskın yapılmış ve hırsızlar yakalanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder