Kitap Nasıl Yazılır ve Nasıl Yayınlatılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 07, 2018

Kitap Nasıl Yazılır ve Nasıl Yayınlatılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kitap Nasıl Yazılır ve Nasıl Yayınlatılır? 

Kitap yazacak olan kişinin öncelikle yazma konusunda yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Bunun temel kuralıda çok okumaktan geçmektedir. Bir insan ne kadar çok kitap okursa o kadar düzgün konuşur ve en az o kadar düzgün yazabilmektedir. Yazdığımız kitabı yayınlatmak için öncelikle kitabın bitmiş olması, dipnotlarının ve kaynaklarının belirlenerek yayınevine ulaştırmak gerekir. Bunu direk elden yada yayınevinin web adresinden gerçekleştirebiliriz.


Kitap sahibi ve yayınevinin arasında klasik sözleşmeler vardır. Bu sözleşmeler yayınevinin hukuk bürosuna hazırlattığı sözleşmelerdir. Bu sözleşmede dağıtım ve yayın hakkını yayınevine verdiğinizin kanıtıdır. Her sözleşme yapılan kitap hemen basıma gitmeyebilir. Çünkü zaman doğru olmayabilir yada sıra olamayabilir.Öncelikle kitap yayın kurulundan onaylanmalıdır. Daha sonraki süreçte yazar ve yayınevi arasında anlaşma olmalı, hangi zamanın uygun olduğu ortak kararla belirlenmelidir.

Kitap Nasıl Yazılır ve Nasıl Yayınlatılır?
Kitap Nasıl Yazılır ve Nasıl Yayınlatılır? 

Yayınevleri, yayınlayacağı kitapları yayınevinin bakış açısına göre değerlendirir. Hangi konularda öne çıkmak istediği önemlidir. Örneğin din kitapları yayınlayan bir yayınevi kişisel gelişim kitabını kabul etmez. Tabiki de geniş bakış açısı olan yayınevleride vardır. Bunlar tek bir konuda yoğunlaşmazlar. Bunun için kitabınızı hangi yayınevine vereceğinizi düşünürken, yayınevinin bakış açısını, izlediği yolu öğrenmek gerekir. Bu da yayınlamış olduğu kitaplardan belli olacaktır.

Kitabın basım ve dağıtım masraflarını yayınevi karşılamaktadır. Bazı yayınevlerinde ise basım parası yazardan, dağıtım ve pazarlama masrafları yayınevinden karşılanabilir. Kimi kitaplarda ise sponsor bulunarak bu masraflar sponsor tarafından karşılanabilmektedir. Bu durum yayınevine bağlıdır. Kitabınızı yayınlatmadan önce iyi bir yayınevi bulmalı, ortak karar vermeli ve doğru zamanı belirlemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder