Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon

UNESCO 1972 yılında kitapların çocuk gelişiminde önemli bir yer tuttuğu düşüncesiyle bu yılı “Dünya Kitap Yılı” ilan etmiş, birçok ülkede kitap sergileri açılarak ve çeşitli etkinliklerle bu önemli olay kutlanmıştır. Ülkemizde de her yıl, Kasım ayının ikinci haftası Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanır.


Bir ülkenin, toplumun gelişmesi için vazgeçilmez öğeler olan kitaplar bizlere yol gösteren, yeni dünyalar keşfetmemizi sağlayan, dünyamızı aydınlatan,

Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon
Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon

yeni bilgiler edinmemizi sağlayan araçlardır. Kitaplar ruhumuzu besleyen ürünlerdir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi dahi o ülkede basılan ve okunan kitap sayısıyla doğru orantılıdır, yani okudukça gelişir bir toplum. 

Kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı çok küçük yaşta çocuklara aşılanması gereken bir alışkanlıktır ve bu hafta ile bunu gerçekleştirmek mümkündür. 

Çocuk Kitapları Haftası ile kitabın hayatımızdaki önemi vurgulanır, kişilerin gerek kütüphanelerden yararlanarak gerekse başka yollarla kitaba daha kolay ulaşması sağlanarak okuma alışkanlığı yaygınlaştırılmaya çalışılır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu konunun önemini “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek, zekayı eğitmektir.” sözüyle açıklar.

Eğer büyük bir hazineye sahip olmak istiyorsak olabildiğince kitap okumaya özen göstermeliyiz. Kitap okudukça daha bilgili olup, çevremize daha verimli olacağız. Okuyup öğrendikçe, huzur ve mutluluğun kuşkusuz farkına varacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder