Doktor ve Sağlıkla İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Doktor ve Sağlıkla İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Doktor ve Sağlıkla İlgili Kompozisyon

Doktor, bir fakülte veya bir yüksekokulu bitirdikten sonra, belli bir bilim dalında, en yüksek öğrenim basamağına ulaştığını, verdiği sınavla ve başarılı bir eserle gösterenlere verilen akademik bir unvandır.


Doktorlar, kendilerini bilim ve insanlık adına adamış insanlardır. Uzun ve epeyce fedakârlık gerektiren bir eğitimden sonra, insanların sağlığı için, vakit, mekân ve sınır tanımadan çalışmaya koyulurlar. Meslekleri gerçekten zor ve hatanın telafi edilemediği bir iştir. 

Doktor ve Sağlıkla İlgili Kompozisyon
Doktor ve Sağlıkla İlgili Kompozisyon

O bakımdan, kendilerinden önce, hasta olanların sağlığa kavuşabilmesi, en önemli hedefleri ve uğraşlarıdır. Bir taraftan hastalarına şifa aralarken, diğer yandan da mesleklerindeki yeni gelişmeleri takip ederek, kendilerini ve tecrübelerini geliştirirler. 

Onlar, yeterince isteklerine, meşguliyetlerine, özel yaşamlarına vakit ayıramasalar bile, mutlaka hastaları için gereken zamanı kendilerine ayırırlar. Zîra, doktor hastasının umududur. Ona güvenir, ondan kendisini sağlığına kavuşturmasını bekler. Doktorlar, bu beklenti içinde olan insanları göz ardı edemez. Çünkü onların umudu olmak için bu mesleği seçmiştir. Sağlığına kavuşturduğu her hastası, onun için ödül gibidir. Onu sağlıklı ve mutlu görmek, yapmış olduğu bütün fedakârlıkların, ona bir ödül olarak dönmesi gibidir.

Dünya, toplum ve birey sağlığı açısından doktorlara her zaman ihtiyaç vardır. Onların, amacının sadece insan sağlığı ve yaşam kalitesinin arttırılması olduğunu, nasıl bir özveri ile çalıştığını düşünerek, doktorlarımıza gereken değeri her zaman onları destekleyerek ve takdir ederek vermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder