Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları

Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları
Ayva, A, B ve C gibi vitaminlerden, potasyum, bakır, selenyum, çinko, fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi minerallerden oluşan cilde faydaları saymakla bitmeyen harika bir meyvedir. Ayva maskesi kullananlar bu maskeyi yapanlar çok memnun kalıyor.


Ayvanın Cilde Faydaları

Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları
Ayva Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Uygulanır Yüze Sürülür mü? Faydaları

Ayva C vitamini açısından zengin içeriği sayesinde cildin kolajen üretimini destekler, kan dolaşımını uyarır ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Ayva inflamatuar, antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile sivilcelerden ve siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Ayva antioksidan oranı yüksek bir besindir, cilde derinlemesine işleyip ciltteki kusurları giderir, gençlik ve sağlık verir.

Ayva en etkili doğal nemlendiricilerdendir. Nemi cilde hapsedip kurumasını engeller.
Ayvanın içerisinde bulunan bileşenler ciltteki yağ dengesini korur, cildi pürüzsüzleştirir ve cilde yumuşaklık verir.

Ayva astringent yani büzücü özelliği ile cildi gerginleştirip, sarkmayı giderir.
Ayva güneş lekesi, sivilce lekesi gibi cilt lekelerinden kurtulmakta önemli rol oynar.
Eczacı Selen Esener’den Yüz Ve Saç İçin Ayva Maskesi Tarifi

Malzemeler

1 adet ayva
1 su bardağı gül suyu(gül suyu yerine normal içme suyu da kullanabilirsiniz)
Yapılışı: Öncelikle bir adet ayvanın çekirdeklerini çıkartıp bir su bardağı gül suyuna atıp, 24 saat gül suyunun içinde bekletiyoruz. Çekirdekler hafif jel kıvamını alıyor. Bu suyu çekirdeklerini çıkartıp yaklaşık yedi gün kullanabilirsiniz. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabında bekletilmelidir. Bunu yedi gün boyunca yüzünüze maskesi olarak ya da saçınız için kullanabilirsiniz. Ben saç maskesi olarak kullandım.

Yüz maskesi için ise bir ayva iyice haşlanır. Yumuşadıktan sonra içine hazırladığınız jel'den üç yemek kaşığı ekleyip blender'dan geçirilir. Yüzünüze sürdükten sonra yarım saat kadar bekletip,ılık suyla yıkanır. Bu karışımı da yedi gün boyunca buzdolabında kapalı bir kapta saklayıp kullanabilirsiniz.

Pratik Bilgiler Uzmanı Meltem Açıkel’den Ayva İle Yüz Maskesi Tarifi

Bu maske ünlü sunucu Zahide Yetiş’in televizyon programına konuk olan Meltem Açıkel tarafından verilmiştir; 2 adet ayva yaprağı, 10 adet ayva çekirdeği, limon kabuğu, çok pişmiş ayva, 1 şişe maden suyuna ihtiyaç var. Gerekli olan malzemeleri cam bir kaseye koyup önce elimizle karıştırıyoruz. Ardından ise blenderdan geçiriyoruz. Mama kıvamına gelen maskemizi göz hariç, göz çevresine, yüz ve boyun bölgesine sürülüp 15-20 dakika bekledikten sonra su ile duruluyoruz. Kavanoz içerisine koyduğumuz karışımımızı buzdolabında 1 hafta kadar muhafaza edilebiliyoruz.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Yüz, Yanak Sarkmasını Toparlayan Ayva Maskesi

Bir tatlı kaşığı yaş maya, bir çay kaşığı taze sıkılmış ayva suyu ve bir çay kaşığı balı karıştırıp yüzünüze yayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin. Yanaklarınız iyice gerildikten sonra yüzünüzü yıkayın. Ardından da yüzünüze cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün. Bu formülü haftada iki kez uygulayın.

Güzellik Uzmanı Gülten Şenşafak'dan Ayva Maskesi Tarifi

Dilimlenmiş ayva ile bir tutam dövülmüş ayrıkökü suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Elde edilen posa lapa haline getirilir. Yumurta akı, iki çorba kaşığı yoğurt kaymağı ile birlikte çırpılarak, ayva lapası ile birlikte karıştırılır. Karışım maske kıvamına gelinceye kadar, yulaf unu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan ayva kremi, yüzde oluşan uçukları gidermede maske yapılarak yüz kısmına uygulanır. Ayva maskesi yapıldıktan bir saat sonra kaldırılır ve uygulanan bölge gülsuyu ile yıkanarak temizlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder