Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır?

Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır?
Ayva, sonbahar mevsiminin hem lezzetli hem de sağlığa çok faydalı besinlerindendir. Ayvayı yedikten sonra çekirdeklerini sakın atmayın! Çünkü ayva çekirdeği ile güzelleşebilirsiniz! Nasıl mı?... Ayva çekirdeği cilde yararı saymakla bitmeyen bir maddedir; Ciltteki lekeleri yok eder, cildin vitamin ihtiyacını karşılayıp pürüzsüz bir cilde kavuşturur, sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olur… Ayvanın faydalarını her fırsatta dile getiren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından bildirilen bir ayva maskesi tarifi maalesef mevcut değildir. Bu makalemizde Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya ve Doç. Dr. Tolga Ergin tarafından tarifi verilen ayva çekirdeği maskesi ve kremi yapımı tariflerine yer verdik.


Ayva Çekirdeğinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır?
Ayva Çekirdeği Maskesi Göz Altına Sürülürmü Kremi Nasıl Yapılır?

Ayva çekirdeği, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde cildi ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Ayva çekirdeği sivilce lekesi, güneş lekesi, doğum lekesi gibi ciltteki lekeleri yok eder.
Ayva çekirdeği ile hazırlanan jel sayesinde kısa sürede sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.
Ayva çekirdeği astringent yani büzücülük özelliği ciltteki sarkmaları giderir, cildi sıkılaştırır, yüz bölgesindeki cilt sarkmasında da güvenle kullanılabilir.

Kilo alıp verme, doğum yapma gibi nedenlerden dolayı göğüslerde sarkma meydana gelir. Ayva çekirdeği ile yapılan maske göğüsleri toplar, sıkılaştırır ve dikleştirir.

Ciltteki çatlaklar kadınların yaşadığı en can sıkıcı cilt problemlerindendir. Özellikle hamilelikle birlikte cilt gerilir ve ciltte kötü görüntüye yol açan çatlaklar oluşur. Ayva çekirdeği maskesi ile ciltteki çatlakları da yok edebilirsiniz.
Ayva çekirdeği en etkili doğal nemlendiricilerdendir. Nemi cilde hapsedip kurumasını önler.
Yüzdeki genişlemiş gözenekler hem çirkin bir görüntüye neden olurlar hem de bu gözeneklere bakteriler, mikroplar doluşup siyah nokta ve sivilceye sebep olur. Üzülmeyin! Genişlemiş gözeneklerin çaresi de ayva çekirdeği. Ayva çekirdeği ile gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.
Ayva çekirdeği ile yapacağınız maske göz altı morluklarını ve torbalarını gidermeye yardımcı olabilir.
Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Bir adet orta boy ayvanın içindeki çekirdekleri çıkarın. çekirdeklerin üzerine 1/3 çay bardağı su ilave edilerek 2-3 saat beklemeye bırakın. 2-3 saat geçtikten sonra koyu kıvamda bir jel elde edeceksiniz. Bunu yüzünüze sürüp 20 dk bekletip suyla yıkayın.

Doç. Dr. Tolga Ergin'den Cilt Lekelerini Yok Eden Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

7-8 tane ayvanın çekirdeği
Yarım çay bardağı ılık su
Yapılışı: Size vereceğim ayva çekirdeği maskesi ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz.  7-8 tane ayvanın çekirdeklerini çıkarın. Yarım çay bardağı ılık suya koyup bu suda 2 gün bekletin. Ayva çekirdekleri jöle kıvamına geldiğinde hazırladığınız  karışımı lekeli bölgelere sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile durulayın. Cildinizdeki lekelerin kısa zamanda yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan Sivilce Ve Sivilce Lekelerinden Kurtulma İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 adet ayvanın çekirdekleri
Yapılışı: Bir ayvanın çekirdeklerini çıkarıp üzerine çıkacak kadar su koyun. Bir dakika kaynatın. 4 saat demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra cildinize sürüp bekleyin. Yüzünüzdeki sivilceler geçene kadar her gün tekrarlayın.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan Ciltteki Çatlaklardan Kurtulmak İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 adet ayvanın çekirdekleri
Hindistan cevizi yağı
Yapılışı: Bir adet ayvanın çekirdeklerini bir bardak içine alın ve üzerine yarıya kadar su doldurun. Bu karışımı sabaha kadar bekletin. Sabah bu karışımı süzün ve içine biraz hindistan cevizi suyu ekleyin. Karıştırıp, kürü kavanoz içinde bekletin. Çatlak olan yerlere hergün sürün.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan Yüz Ve Cilt Sarkması İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 adet ayvanın çekirdekleri
1 çay kaşığı bal
Buğday özü yağı
Yapılışı: Bir ayvanın çekirdeklerini üzerine çıkacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Çay gibi demledikten sonra süzün ve içine bir çay kaşığı bal koyun. Bu karışımı tüm yüz ve dekolte bölgenize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından aynı bölgelere buğday özü yağı sürün. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın, faydasını görürsünüz.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan Göğüsleri Dikleştiren Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 yumurta akı
1 adet ayvanın çekirdekleri
2 yeme kaşığı serum fizyolojik (Eczaneden alınır)
1 yaprak aloe vera jel
Ginseng tozu (Eczaneden alınır)
Yapılışı: Aloe vera yaprağını uzunlamasına ortadan ikiye kesip içindeki jeli çıkarın. Bir kasenin içinde bir yumurta akı, bir ayva çekirdeği, iki çorba kaşığı serum fizyoloji, bir yaprak Aloe Vera jeli ve alabildiği kadar ginseng tozunu karıştırın. Bu karışımı maske kıvamına getirdikten sonra, tüm göğüs bölgenize dikkatlice yayın. 30 dakika beklettikten sonra önce ılık, sonra da soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada iki gün uygulayabilrsiniz.

Ayva Çekirdeği İle Nemlendirici Maske Tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı ayva çekirdeği
1 su bardağı doğal gül suyu
2 çay kaşığı badem yağı
Yapılışı: 1 su bardağı gül suyuna 2 yemek kaşığı ayva çekirdeği atıp bir gece bekletin. Sabah çekirdekleri süzün. Elde ettiğiniz suya 2 çay kaşığı badem yağı katın. Yüzünüze sürüp 20 dk bekletip suyla yıkayın. Kalan karışımı 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz. Hafta 2 kez bu maskeye devam edin.

Yağlı Ciltler İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı ayva çekirdeği tozu (Blenderdan geçirilip toz haline getirin)
1 adet yumurta akı
Yapılışı: 1 adet yumurta akı ile ayva çekirdeği tozunu çatalla köpürünceye kadar çırpın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat sonra yüzünüzü suyla yıkayın.

Yüzdeki Genişlemiş Gözenekleri Sıkılaştıran Ayva Çekirdeği Maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı ayva çekirdeği tozu (Blenderdan geçirilip toz haline getirin)
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
Yapılışı: Bir kasede tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüze sürün. 20 dk sonra suyla yıkayın.

Dr. Hayri Gözlükgiller'dan Ayva Çekirdeği İle Doğal Pişik Kremi Tarifi

Malzemeler

2 çay kaşığı ayva çekirdeği
2 çay kaşığı kuru üzüm çekirdeği
Yarım su bardağı gül suyu
Yapılışı: Yarım su bardağı gül suyuna 2 çay kaşığı ayva çekirdeği ve 2 çay kaşığı kuru üzüm çekirdeği atıp bekletin. Çekirdekler macun kıvamını alınca pişik kremimiz hazır demektir. Bu doğal krem hem pişik kremidir hem de emziren annelerde meme ucu yarası sorununu geçirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder