Üniversite Ödev Kapakları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Üniversite Ödev Kapakları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Üniversite Ödev Kapakları

Uzun bir araştırma, tasnif ve çalışmanın sonunda ödevlerin yazılması da bir süreç almaktadır. Eskiden daktilolarla günler süren bir yazım sürecinden geçen ödevler, daha sonra kontrolden geçer, eksik ve hataların düzeltilmesi için tekrar o sayfalar yeniden yazılırdı. Üniversitelerin çoğu yazım hatalarını kabul etmedikleri için daktilo yazımlarında da silik, kazıntı ve daksil ile düzeltmeleri kabul etmezlerdi. Dersin niteliğine göre sade bir şekilde hazırlanan ödev kapakları üniversite yönetimin belirlediği kurallar çerçevesinde düzenlenirdi.


Dolayısıyla ödev yazmak çok zahmetli ve bir o kadar özen gerektiren bir işti. Bu yüzden el yazısı ile hazırlanan ödevleri doğru ve düzgün bir şekilde yazdırabilmek için daktilograflar aranırdı. Daktilo edilen ödev öğrenciye verilir, incelettirilir ve son hali için tekrar alınırdı. Bu süreç birkaç haftayı, hatta ödevin zorluğu nedeniyle birkaç ayı bulurdu.

Üniversite Ödev Kapakları
Üniversite Ödev Kapakları

Üniversite Ödev Kapakları 1

Artık bilgisayarların hayatımıza girmesiyle araştırma alanları genişlediği gibi, ödev hazırlama ve yazım süreci de kısalmıştır. 

Yazılan ödevler bilgisayar programlarında hazırlanmakta, yazım hataları düzeltilmekte, belirli aralıklarla kaydedilerek daha sonra tekrar yazıma devam edilmektedir. İnternet bilgi kaynaklarının doğru seçilmesinin büyük önemi olan ders notu araştırmalarında artık üniversite ödev kapakları örnekleri arama işlemlerine dahi rastlamaktayız. İnternet, ödev hazırlamanın zorluğu yanında kolaycılığı da maalesef beraberinde getirmiştir.

Üniversite Ödev Kapakları 2

Üniversitelerin belirli bir ödev hazırlama yönetmelikleri bulunmaktadır. Bu yönetmeliklerde bir ödevin nasıl hazırlanacağı ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. 

Yazıların karakter büyüklüğünden kağıdın kenar boşluklarına, içindekiler planından kaynakça sayfasının hazırlanmasına kadar her şey tanımlıdır. Her üniversite ödev kapakları word ortamında hazırlanmasını istemekte ve bir suretinin de dijital olarak teslim edilmesini talep etmektedir. Her öğrencinin hazırladığı ödev kapakları üniversite word kural ve kriterlerine uygun olarak ödevin üstüne eklenerek ayrıca ciltlenmektedir. Ödevler üniversite yönetiminin veya bölüm hocasının istediğine göre 2 veya 3 ciltten oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder