Fizik Ödev Kapakları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Fizik Ödev Kapakları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Fizik Ödev Kapakları

Ödev almak bir öğrenci için not yükseltmenin yanında onun şahsı için kendi becerilerini göstermesi ve artırması için bir fırsat yaratır. Diğer öğrenciler içinde kendisine öğretmeni tarafından ödev verilen bir öğrenci bu süreci iyi bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Çünkü hazırlayacağı ödevi ile notunu yükseltebilecek, hem de ödev hazırlarken değişik konularda kendini geliştirecektir.


Öğrencinin bireysel becerilerinin ön plana çıkarması beklenen bu görevin tamamlanmasında ölçme ve değerlendirme olarak kullanılacak kriterleri içeren bir ödev planı da öğrenciye sunulur.

Fizik Ödev Kapakları
Fizik Ödev Kapakları

Öğrenci bu plan dahilinde hazırlayacağı ödevin ön çalışmalarına başlar. Aynı zamanda istenildi ise belirli araç, gereç ve malzeme toplamak suretiyle ödevini detaylandırabilir ve içeriğini zenginleştirebilir. Bu çalışma bireysel çalışma kabiliyetini artıracağı gibi, çeşitli kişi ve eser bilgilerinden faydalanılabileceğini konusunda da değişik fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Fizik Ödev Kapakları 1

Yeterli zaman ve emek harcanarak hazırlanan bir ödev içindeki bilgilerin zenginliği, çeşitliliği ve görselliği bakımından öğrencinin çalışma disiplinin de ölçme kriteri anlamını taşır. Bu yüzden gerekli ehemmiyet ve özenin gösterilmesi çok önemlidir. Örneğin bir fizik dersinin konuları arasında yer alan; basit makineler, madde ve özellikleri, basınç, ısı, sıcaklık, elektrik akımı gibi geniş bir konu detayına göre hazırlanan ödevlerin sunumları da önemlidir. Özellikle ödev kapakları fizik ödevlerinde çok düşünülen bir konudur. Genellikle fizik ödev kapakları word programında yazılarak sunulur.

Fizik Ödev Kapakları 2

Hazırlanan çoğu fizik dersi ödev kapakları tasarımları birbirine benzediğinden, yeni bir kapak dizayn etmek de kimi zaman zordur. 

Ancak ödevin konusu ile hazırlayanın bilgilerinin üzerinde bulunduğu fizik ödev kapakları siyah beyaz veya renkli hazırlanarak ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olarak sunulabilir. Fizik dersi veya diğer derslere ait ödevlerin kapak tasarımı biraz da öğrencinin kendi becerisine bırakılmıştır. Yani kapak üzerindeki yerleşim tamamen öğrencinin isteğine göre şekillenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder